Dolar 32,5256
%0.27
Euro 34,9088
%0.48
Altın 2.434,640
%-0.17
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kuzu'dan Yüce Divan itirafı: Gönderemezsin...

AK Partili Kuzu'dan Yüce Divan itirafı: Gönderemezsin...

Kuzu Yüce Divan’a gönderilmeleri istenen bakanlarla ilgili olarak, "Gönderemezsin. Siyasi hayatın biter" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 29.01.2015 - 17:06
ANKARA - Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması nedeniyle Yüce Divan’a gönderilmeleri istenen bakanlarla ilgili olarak, "Gönderemezsin. Siyasi hayatın biter" ifadelerini kullandı. Kuzu, Meclis'ten çıkan oylama sonucunu değerlendirirken ise “Dört Bakan hakkında AK Parti Grubu tarihi bir ders verdi. Grup tamamen serbest bırakıldı. Tam demokratik bir davranış sergiledi” demişti.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Burhan Kuzu, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda adı geçen 4 Bakan ile ilgili “Birileri kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda Yüce Divan oylaması veriyor. Başbakan benim partimin lideri, bakanlar benim kankam, bir kısmı benim dünürüm. Bu adamlarla neden muhalefet olayım. Demek istediğim oğlan bizim kız bizim” ifadelerini kullandı.

Burhan Kuzu’nun bu sözleri üzerine Ahmet Hakan, “Bu yüzden mi Yüce Divan’a gönderemiyorsunuz” sorusunu yöneltirken Kuzu da, “Yav gönderemezsin tabii, niye göndereceksin. Bunlara uyarak niye göndereyim, deli miyim n? Zaten gönderemezsin. Siyasi hayatın da biter” karşılığını verdi.

-“TAM DEMOKRATİK BİR DAVRANIŞ SERGİLEDİ”-
Kuzu, Meclis Genel Kurulu’ndan çıkan karara ilişkin yaptığı bir değerlendirmede ise “Demokrasi” vurgusu yapmıştı. Kuzu Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

“Dört Bakan hakkında Yüce Divan için Anayasanın aradığı 276 oyu muhalefet bulamadı. Üstelik AK Parti grubu hiç bir telkinde bulunmadığı halde. Dört Bakan hakkında AK Parti Grubu tarihi bir ders verdi. Grup tamamen serbest bırakıldı. Tam demokratik bir davranış sergiledi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.