Dolar 32,4522
%-0.11
Euro 34,7352
%-0.68
Altın 2.436,040
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Duruer: Meriç Nehri'nde İstanbul'a yetecek kadar kum var

Vali Duruer: Meriç Nehri'nde İstanbul'a yetecek kadar kum var

Edirne Valisi Hasan Duruer, Meriç Nehri yatağında İstanbul'a yetecek miktarda kum rezervinin bulunduğunu söyledi. Bölge için hayati öneme sahip nehir, yağışların bol olduğu kış ve ilkbahar döneminde taşkınlara neden oluyor. Havaların...

  • Ege Postası
  • 18.06.2013 - 11:24
Edirne Valisi Hasan Duruer, Meriç Nehri yatağında İstanbul'a yetecek miktarda kum rezervinin bulunduğunu söyledi.

Bölge için hayati öneme sahip nehir, yağışların bol olduğu kış ve ilkbahar döneminde taşkınlara neden oluyor. Havaların ısınması, yağışların azalması ve tarımsal kullanımdan nehir suyu çekiliyor. Suların yatağına sığmadı zamanlar kilometrelerce sürüklenen materyaller kuma dönüşüyor. Debinin düşmesi sonucu suyun taşıyamadığı kumlar nehir yatağında adacıkların oluşmasına neden oluyor. Ancak Türkiye'de inşaat sektörünün hızla gelişmesine rağmen taşıma maliyeti nedeniyle nehirdeki kum değerlendirilemiyor.

Yaz boyunca alınmayan kumlar nehir suyunun yükselmesiyle birlikte Ege Denizi'ne doğru sürüklenmeye devam ediyor. Meriç Nehri'nde İstanbul'a yetecek kadar kum bulunduğunu belirten Edirne Valisi Hasan Duruer, taliplilerin olması durumunda onlarla görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Meriç Nehri'nde her yıl taşkınların yaşandığına dikkat çeken Vali Duruer, "Taşkınlar dolayısıyla da sürekli bir şekilde kum geliyor. Çok ciddi miktarda kum rezervi var. Fakat taşımanın, nakliyenin pahalı olmasından dolayı kumu değerlendiremiyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.