Dolar 32,5352
%-0.04
Euro 34,8085
%-0.16
Altın 2.440,100
%0.41
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ESHOT yetkileri devredildi: İzmirim Kart’ın etki alanı genişliyor mu?

ESHOT yetkileri devredildi: İzmirim Kart’ın etki alanı genişliyor mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısında alınan kararla birlikte Büyükşehir’e bağlı ESHOT’un yetkileri ÜNİBEL A.Ş.’ye devredilmişti. Alınan kararla birlikte akıllı kart ulaşım sisteminin tüm aşamalarının büyükşehir bünyesinde yapılmasının önü açılırken konuya ilişkin bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmirim Kart’lara ilişkin bir müjdeyi de paylaştı.

  • Ege Postası
  • 28.05.2021 - 14:27

TENZİLE AŞÇI EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısında alınan kararla birlikte Büyükşehir’e bağlı ESHOT’un bazı görev ve yetkilerine ilişkin olarak düzenleme yapıldı.

Alınan karar kapsamında, elektronik kart işlemleri ve ücret tarifleri gibi görevlerin koordinasyonu Ulaşım Daire Başkanlığı’na verilirken ESHOT, İZULAŞ A.Ş, METRO A.Ş, İZDENİZ A.Ş, İZBAN A.Ş, İZFAŞ A.Ş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi üzerinden ulaşım ile ilgili toplanan gelirlerin ise ÜNİBEL A.Ş.’ye aktarılması oy birliği ile kabul edilmişti.

Edinilen bilgilere göre; yapılan devirle birlikte İzmirim Kart sistemine ait altyapı ve yazılım işlemlerinin belediye bünyesinde yapılmasının önünün açıldı. Alınan kararla birlikte sistemde yaşanacak olası sorunların önüne de geçilirken maddi kayıpların da önüne geçileceğini aktarıldı

AKILLI KART SİSTEMİNİN ALTYAPISINI BÜYÜKŞEHİR HAZIRLAMIŞ OLACAK

Devin yapılmasının nedeninin, teknoloji ve akıllı kart sistemi işi olduğu belirtildi. Yapılan işlemler ESHOT’a bağlı da olsa sistem, ihale susulü veriliyor.  Daha önce bu konuda bir sorun yaşandığı belirtilirkenbir döenm ihaleyi alan firmanın altyapıyı da alıp gitmesiyle birlikte mağduriyetler yaşanmıştı. Büyükşehirin teknoloji şirketi olan ÜNİBEL bünyesinde akıllı kart yazılımı, belediye bünyesind eyapılacak.  ESHOT’un ÜNİBEL’e devredilmesinin sebebinin de bu olduğu aktarıldı. Hazırlıklar tamamlandıktan belli bir süre sonra akıllı kart sisteminin altyapısını büyükşehir hazırlamış olacak ve biz de bu hizmeti birilerinden alınmamış olacak

MADDİ KAYIP AZALACAK

Süreçlerin tamamen büyükşehir bünyesinde yürütülmesinin bazı avantajları olduğu ifade edilirken, İhale yapılırken firmanın gitmesi gibi sorunların yaşanmayağı belirtildi. Yeni sistemle birlikte ayrıca, firmalaırn her biletten kestiği yaklaık yüzde 2'lik komisyonun da büyükşehir kasasında kalacağı ifade edildi.. Artık büyükşehir bu tutarı ÜNİBEL’e teslim edecek. Bu şekilde en azından ihale edildiğinde verilen komisyon verilmeyecek ve ücret, belediye şirketinde kalacakt. Bu şekilde İzmirlilerin yaşanacak bir takım aksaklıklar nedeniyle yaşayacakları sorunların önüne de geçilmiş olacak.

BÜYÜKŞEHİRDEN İZMİRLİLERE MÜJDE

İlerleyen süreçlerde akıllı kart sistemine ilişkin müjdeli haberlerin de geleceğini ifade edilirken, yapılan çalışmalar bütün sisteme entegre olacak bir şekilde çalışırsa akıllı kart sisteminin İzmir dışında bazı illerde ge geçerli olacğaı aktarıldı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.