Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunç Soyer iade-i ziyarete gidiyor! Sürpriz buluşma

Tunç Soyer iade-i ziyarete gidiyor! Sürpriz buluşma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in depremzedeler için dünya bankası tarafından sağlanacak 340 milyon dolarlık  kredinin hala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamadığını iddia etmesi gündemde tartışılmaya devam ederken, yarın sürpriz bir buluşma gerçekleştirilecek. Başkan Soyer, saat 15.00'te AK Parti İl Başkanı Sürekli'yi ziyaret edecek.

  • Ege Postası
  • 18.08.2021 - 13:51

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye iade-i ziyarette bulunacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz ay AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile birlikte Başkan Soyer’i makamında ziyaret etmiş ve dünya bankası kredisi ve onay süreciyle ilgili bir toplantı gerçekleştirilmişti.Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katılmıştı.  

Öte yandan Başkan Tunç Soyer’in, geçtiğmiz günlerde ulusal bir gazeteye yaptığı açıklama AK Parti cephesi ile gerilim yaşanmasına sebep oldu. 

Başkan Soyer, İzmir’de yaşanan deprem sonrası hasarlı binaların dönüşümü için Dünya Bankası’ndan bulunan 340 milyon dolarlık kredi hakkında “Dünya Bankası ile görüştük. Depremden sonra 2 yılda çıkacak krediyi 4 ay içinde aldık. 340 milyon dolar için el sıkıştık. Bu müzakereleri Hazine ve İller Bankası da mutabık kalarak bitirdik. 21 Şubat 2020'de Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'e geldi. “Sizinle görüşmek istiyorum” dedim. “Orta hasarlı binada da oturulamıyor, boşaltmak zorundasın. Fakat devletten maliyeti alamıyorsun. Bu bulduğumuz krediyi orta hasarlı binalar için kullanalım” dedim. “Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Çok iyi. Tamam, ben bunu arkadaşlarla konuşacağım” dedi. Aylar geçti. Kredi orada duruyor. Ama onay gelmedi”  ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından konuyla ilgili AK Parti cephesi sessizliğini korurken, Başkan Tunç Soyer, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi ziyaret etme kararı aldı. Görüşmenin 19 Ağustos Perşembe (yarın) AK Parti İzmir İl Başkanlığında saat 15.00'te gerçekleşeceği belirtildi. Görüşmede gündemin birinci maddesinin kredi onayının olacağı ifade edildi. Diğer yandan haberlerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in AK Parti İl Başkanı Sürekli’yle telefonda görüştüğü de iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.