Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'AFAD koordinasyon toplantısı' tepkisi: İzmirlinin hafızası ile alay ediyor

AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'AFAD koordinasyon toplantısı' tepkisi: İzmirlinin hafızası ile alay ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamalarda "30 Ekim 2020 İzmir depreminden sonra AFAD koordinasyon toplantılarına davet edilmediğini, 3-5 gün sonra çağrıldığını" iddiasına AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'dan tepki geldi. Kaya, 31 Ekim 2020 tarihli haber kupürünü paylaşarak, Soyer'e yönelik, "İzmirlinin hafızası ile alay edip YALAN söylemek ancak sana yakışırdı!" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.08.2021 - 10:03

EGEPOSTASI-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. Soyer'in 30 Ekim İzmir depreminde yaşananlara ilişkin, "İlk günden itibaren bir basın toplantısı yapmaya karar verdik. Dedik ki her gün ne yaptığımızı anlatalım ki şeffaf bir biçimde vatandaş görsün, duysun. Sahipsiz olmadıklarını anlasınlar. O arada duyduk ki AFAD ta kendi içerisinde toplanıyor. Fakat biz yokuz. Biz de kendi başımıza bir basın toplantısı yapıyoruz. Bir tane mikrofon var. O da Halk TV'nin mikrofonuydu galiba. Ben Halk TV'ye konuşuyorum işte. Böyle 3-5 gün geçti. Ondan sonra Bakan Bey aradı, 'toplantımıza siz de gelin' dedi." açıklamasında bulundu.

Soyer'in bu iddiasına yanıt gecikmedi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Independent Türkçe'nin 31 Ekim 2020 tarihli haber kupürünü paylaşarak Soyer'e sert tepki gösterdi.

Independent Türkçe'de yer alan haberde "Deprem açıklaması: 6 bakan basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi" başlıklı haberin özetinde, "Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da katıldı." ifadeleri yer alıyor.

"İZMİRLİNİN HAFIZASI İLE ALAY EDİYOR"

AK Partili Kaya gazete kupürünü "CHP'li Soyer, 30 Ekim 2020 İzmir depreminden sonra AFAD koordinasyon toplantılarına davet edilmediğini, 3-5 gün sonra çağrıldığını söylemiş. 31 Ekim 2020 tarihli haber; Soyer 09.00'da AFAD toplantısında! İzmirlinin hafızası ile alay edip YALAN söylemek ancak sana yakışırdı!" notuyla paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.