Dolar 32,6473
%0.53
Euro 34,8191
%0.25
Altın 2.513,540
%1.17
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da başkanlık seçiminin yankıları sürüyor! DEVA Partisi'nden istifa edip AK Parti'ye geçti

Torbalı'da başkanlık seçiminin yankıları sürüyor! DEVA Partisi'nden istifa edip AK Parti'ye geçti

İsmail Uygur'un vefatının ardından yerine CHP'li Mithat Tekin'in yeni belediye başkanı olarak belirlendiği seçimin yankıları sürüyor. seçimin hemen ardından AK Parti’ye geçtiğini ve oyunu da AK Partili adaya verdiğini duyuran CHP’li meclis üyesi Mustafa Akbıyık’ın ardından bugün de DEVA Partisi Torbalı İlçe Başkanı ve DEVA'nın tek Meclis Üyesi İlknur Demirtaş partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçtiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 01.05.2021 - 13:13

EGEPOSTASI- İsmail Uygur'un vefatının ardından geçtiğimiz 27 Nisan günü olağanüstü toplanan Torbalı Belediye Meclisi zaman zaman gergin anların yaşandığı seçimde yeni belediye başkanını seçti.

Millet İttifakı'nın adayı CHP'li Mithat Tekin olurken, Cumhur İttifakı'nın adayı Özgür Erman Çağlar olmuştu.

Seçimde CHP’nin adayı Mithat Tekin’in 3. tur oylamada aldığı oylarla başkan seçildi. 

Torbalı Belediye Başkanı seçimine CHP’li meclis üyelerinin oy kabinine telefonla girip oy pusulalarının fotoğrafını çektikleri iddiaları damgasını vurmuştu.

İddiaların ardından Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar, konuyu yargıya taşımıştı.

"İKİNCİ İSTİFA"

Öte yandan; seçimin hemen ardından AK Parti’ye geçtiğini ve oyunu da AK Partili adaya verdiğini duyuran CHP’li meclis üyesi Mustafa Akbıyık’ın ardından bugün de DEVA Partisi Meclis Üyesi İlknur Demirtaş partisinden istifa ederek, AK Parti'ye geçtiğini açıkladı. Demirtaş'ın parti rozetini AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya taktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen milletvekili Kaya, Demirtaş'ın geçmişte AK Parti'de önemli kademelerde görev yaptığını, yeniden aynı çatı altında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

UYGUR'U ANDI

Demirtaş açıklamasında merhum başkan İsmail Uygur'u anarak başlarken, "Öncelikle belirtmek istiyorum ki, Belediye Başkanımız Sayın İsmail Uygur'un ani vefatı hepimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Başkanımızın acısını halen yüreğimizde hissediyoruz. Kendisine tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Bilindiği gibi, başkanımızın vefatının ardından, üyesi bulunduğum Torbalı Belediye Meclisi Belediye Başkanı'nı seçmek için toplanmış, bir seçim gerçekleştirilmiştir." dedi.

Demirtaş seçim esnasında hukuka ve demokrasiye aykırı uygulamalar olduğunu ileri sürerek, siyasette güvenin çok önemli olduğunu vurguladı. 

Siyasette karşılıklı saygı ve birbirine güvenin siyasetin ortak dili haline dönüştürülmesi gerekitiğine inandığını belirten Demirtaş, birbirine güvenmeyen siyasetçilerin topluma bir şey veremeyeceğini aktardı. 

Yaşanılan kimlikli-fotoğraf hadisesinin Torbalı Belediye Meclisi'nin kurumsal yapısına büyük zarar verdiğini iddia eden Demirtaş, meclisin tarihsel sorumluluğuna ve temsil ettiği değerlere yakışmadığını ifade etti. 

"HAYRET VERİCİ"

Bu olayın sorumluların belli olduğunu vurgulayan Demirtaş, "CHP'den, ittifak ortağı İYİ Parti'den ve ne yazık ki mensubu olduğum Deva Partisi'nden yapılan yanlışa karşı bir ses yükselmemesi hayret vericidir. Herkes sussa bile ben susamam. Haksızlık karşısında sesimi yükseltmek, doğruyu haykırmak durumundayım." dedi 

DEVA PARTİSİ'NDEN İSTİFA ETTİ

Torbalı Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen bu seçimin usülsüz olduğunu öne sürerek, Bu yanlıştan sonra bir de Deva Partisi içerisinde tarafıma karşı oynanan oyunlar ve iftiralar karşısında yanımda durulmaması, hatta ilçe başkanı olan benden habersiz buluşmalar ve görüşmeler gerçekleştirilerek gizli toplantılarda konuşulanlar neticesinde böyle bir ortamda yerimin olamayacağını anladım.Yanlışlara dur demek ve doğruyu rahatça haykırabilmek için ve tarafıma isnad edilen asılsız ve çirkin iftiralarda yalnız bırakıldığım için kurucusu olduğum, halen Torbalı İlçe Başkanı olarak görev yaptığım Deva Partisi'nden istifa ediyorum.Siyasi hayatıma bundan böyle AK Parti'de devam edeceğimi, AK Parti Torbalı Belediye Meclis Üyesi olarak millete ve memlekete hizmet yolunda canla başla çalışacağımı kamuoyuna bildirmek istiyorum. " dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.