Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel’den iktidara İzmir’den 128 milyar dolar mesajı: Memleket vahşi batıya döndü

Özel’den iktidara İzmir’den 128 milyar dolar mesajı: Memleket vahşi batıya döndü

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DİSK Genel-İş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, iktidarın pandemi yönetimini ve tam kapanma kararını sert sözlerle eleştirdi. Halen akıbeti belli olmayan 128 milyar doların, iktidarın iddia ettiği gibi salgın yönetiminde kullanılmadığını rakamsal verilerle açıklayan Özel, “Üzülerek söyleyeyim memleket vahşi batıya dönmüş. Bir tane damat 100 tane at 128 milyar dolar kayıp. Nerede bunlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2021 - 16:16

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DİSK Genel-İş arasında imzalanan ve yaklaşık 7 bin çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuştu.

İktidarın pandemi yönetimini sert bir dille eleştiren Özel, haftalardır Türkiye gündeminin tartışmalı konusu olan ve akıbeti belli olmayan 128 milyar doların nerede olduğunu bir kez daha sordu.

“HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İktidarın işçi ve emekçinin yanında görünüp karşısında olduğunu ifade eden Özel, “Bir sözleşme imzalandı, sözler tutuldu ve bugün omuz omuza yan yana Türkiye kamuoyunun karşısına çıkıldı. Birileri ‘İşçimi, emeklimi enflasyona ezdirmem’ deyip 6-8 verirken aynı sözün nasıl tutulacağını, enflasyona işçinin nasıl ezdirilmeyeceğini, sosyal hakların nasıl verileceğini bugün bize gösterdiler. Başkaları vermezken bu paraları CHP’li belediyeler nasıl veriyor diye soranlara hem çalmıyorlar hem çaldırmıyorlar demek mecburiyetindeyiz. Onların vergi borçlarını sildikleri 5’li çeteleri yok. Onların yanında kolunda arkasında önünde emekçiler var. Bu ne güzle İzmir, bu ne güzle bir gün. Ama memleket böyle değil. Üzülerek söyleyeyim memleket vahşi batıya dönmüş. Bir tane damat 100 tane at 128 milyar dolar kayıp. Nerede bunlar? Eğer 128 milyar dolar olsa önce inkar ettiler var dediler şimdi dış güçler saldırdı pandemiye verdik diyorlar. Tamamı yalan. Pandemide 2 milyar lira İBAN’dan aldırlar. 6.4 milyar dolar Hazine’den verdiler. İşçiye ne verdilerse 60 milyarın üzerinde bir tutarı işsizlik fonundan yani sizin kumbaranızdan çaldılar Eğer 128 milyar dolarınız olsaydı bugün her haneye 50’şer bin lira dağıtılabilirdi. Yok edilen ara öyle bir paradır ki yerinde dursaydı 83 milyon ip gibi dizilsek kişi başına 15 bin lira alacağımız vardı. Bunları peşkeş çektiler, bu parayı yok ettiler. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi.

“TÜRKİYE, GELECEKTE NASIL BİR ÜLKE OLACAK?”

Türkiye’de ilk seçimde yeni bir düzenin başlayacağını söyleyen Özel, tam kapanma kararını eleştirdi ve “Yarından itibaren sözde tam kapanma var. Salgında dünyada iki bilinen mücadele yöntemi var. Biri karantina ve izolasyon. Diğer İngiltere’nin ilk başta deneyip sürü bağışlığı yöntemi. Bir üçüncüsü dünyada değil Türkiye’de var. Türkiye’de paran ve güvencen varsa evde kal ama yoksulsan, çalışmaya mecbursan ya da patronunun malını yetiştirmeye mecbursan o zaman sen evde kalma, sen sokağa çık, fabrikada lebalep çalış. Madende burun buruna çalış. Eğer hastalanırsan iki ihtimal var. Ölürsen ölen ölür kalan sağlar rejime. Dünyada bir tek Türkiye’de olan emekçilerin ve yoksulların korunmayıp diğer sınıfların korunduğu bu sınıf bağışıklığı sistemini kınıyoruz. Yazıklar olsun. Ve aşı… Emekçimizi, sizleri aşılamayanlara da yazıklar olsun. Sözün sonu… Türkiye, gelecekte nasıl bir ülke olacak? Ona yapılacak ilk seçimlerde vatandaşlarımız karar verecek. Bu AKP ve MHP’nin ülkenin üzerine çöktürdüğü kara bulutlar hepimizi boğacak mı yoksa bir güneş e mavi bir gökyüzü işçi, emekçi, gençler ve memur için bambaşka bir Türkiye mümkün mü buna hep birlikte karar vereceğiz. Güneş için birkaç damla yağmurdan sonra açan bir gökkuşağına ihtiyaç var. O doğa olayı bize masmavi gökyüzünü müjdeleyecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.