Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MYK’dan karar çıkmadı: CHP İzmir’de ‘il başkanı’ kararı sonraya kaldı

MYK’dan karar çıkmadı: CHP İzmir’de ‘il başkanı’ kararı sonraya kaldı

CHP İzmir’de Deniz Yücel'in istifasının ardından yerine atanacak yeni il başkanının bugün toplanacak MYK'da görüşülmesi bekleniyordu. İl başkanlığı için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ve İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya isimleri öne çıkarken edinilen bilgilere göre; bugün gerçekleştirilen toplantıda İzmir için karar çıkmadı. Kararın çıkmamasının nedeniyse parti içindeki güç dengelerinin değişmesi kaygısı olduğu öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 04.01.2023 - 14:55

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP MYK’sı, istifa genelgesiyle birlikte görevlerinden istifa eden il başkanların yerine atanacak isimleri belirlemek ana gündem maddesiyle bugün bir araya geldi.

CHP İzmir’de İl eski Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği için istifa etmesinin ardından gözler yeni il başkanının kim olacağına çevrilmişti.

Başkanlık için partinin İzmir örgütünde dört koldan çalışmalar devam ederken atama formülü ve yönetim içinden bir ismin seçilmesi gerektiği noktasında ayrılık yaşanmıştı.

Yönetim kendi içlerinde yapılacak oylamayla il başkanı belirlenmesi noktasında diretmiş ve İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya isminde uzlaşmış ve yönetim içinde imza toplamıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ise İzmir İl Başkanlığı görevi için Genel Merkeze İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın'ın ismini önerdiği ileri sürülmüştü.

DÜĞÜM BU TOPLANTIDA ÇÖZÜLEMEDİ

Öte yandan; MYK, bugün 11.00’de toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda bazı illerde atama yapıldığı ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre toplantıda, İzmir İl Başkanlığı görevi içinse herhangi bir isim belirlenemedi ve atama yapılmadı.

İzmir’in yeni il başkanının bir sonraki CHP MYK toplantısında belirleneceği öğrenildi. 

Kulislerden edinilen bilgilere göre; İzmir'in yeni il başkanının bugünkü MYK'da belirlenememesinin temel nedeninin parti içi güç dengelerinin ekiplerin lehine değişeceği kaygısı olduğu ileri sürüldü.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.