Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir’de yarış kızışıyor: Başkanlık için bir isim daha ‘Varım’ dedi

İYİ Parti İzmir’de yarış kızışıyor: Başkanlık için bir isim daha ‘Varım’ dedi

22 Ocak Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan İYİ Parti İzmir İl 3. Olağan Kongresi için geri sayım devam ederken, daha önce 4 ismin il başkanı adayı olduğunu açıklamasının ardından bir isim daha başkanlık yarışına katıldı. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Ülkü Doğan, düzenlenen basın açıklamasıyla birlikte il başkanlığına aday olduğunu resmen duyurdu ve “Ben teşkilatımı biliyorum, tanıyorum. Bu nedenle teşkilatımızla çıktık yola. Benim arkamdaki tek güç teşkilatımdır. O yüzden sadece teşkilatımla, partililerimle yani sizlerle yürüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.01.2023 - 14:21

TENZİLE AŞÇI/GEPSOTASI- 22 Ocak Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan İYİ Parti İzmir İl 3. Olağan Kongresi için geri sayım devam ederken il başkanlığı için de partideki hareketlilik arttı.

Mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili aday adayı olmak için kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından İYİ Parti Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Öztürk Keskin, il başkan yardımcıları Şakir Genç ile Oğuzhan Yar ve İl Başkan Danışmanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircilioğlu’nun remsi olarak il başkan adayı olduklarını açıklamalarının ardından son olarak bir adaylık açıklaması daha geldi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Ülkü Doğan, bugün il başkanlığında düzenlenen basın açıklamasıyla birlikte il başkanlığına aday olduğunu duyurdu ve ‘yarışta ben de varım’ dedi.

“NEDEN BİR KADIN ELİ DEĞMESİN”

Kadın il başkanı amacıyla yola çıktığını ifade eden Doğan, “Ayın 22'sinde Yeni İl Başkanı ve İl Yönetimimizi seçmek üzere İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Şimdiye kadar kongrede adaylığını açıklayan birbirinden değerli İYİ yol arkadaşlarımız var. Ben de ‘Genel başkanı kadın olan bir partide, İzmir gibi demokrasi ve hoşgörünün merkezi olan bir şehirde neden bir kadın kadın eli değmesin‘ diyerek İYİ parti İl Başkan adayı olarak huzurlarınızdayım.

“BU ZOR GÖREVE BU KADAR TALEP VARSA…”

İl başkanlığı için birçok ismin aday olmasını konusunda da değinen Doğan, “Öncelikle diğer tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ortak amacımız İYİ Partiyi iktidar, Genel Başkanımızı da başbakan yapmaktır. Bizim yarışımız demokrasi yarışıdır. İl kongremizin hak edenin kazandığı demokrasi şöleni gibi geçecek bir seçim ile sonlanmasını temenni ediyorum. İYİ Partiye hizmet etmek isteyen başkan adaylarımızın sayısının çok olması aslında partimize tevecühün ne kadar yüksek olduğunu da göstermektedir. Unutulmamalıdır ki bu tarz olaylar ancak iktidara yürüyen partilerde yaşanır. Bu tarz olaylar derken kastım şudur ki… İl başkanlığı zor bir görevdir. Çocuklarını, eşini, aileni ihmal edersin. Gecen gündüzün olmaz. Bin türlü baskı ve engellemeye karşı mücadele edersin. Bu zor göreve bu kadar talep varsa bilinmelidir ki bizim partimizin serdengeçtileri çoktur” diye konuştu.

“BİZE DÜŞEN GÖREV…”

Ülkenin içinde bulunduğu mevcut koşullara da değinen Doğan, kurtuluş için İYİ Parti’yi işaret etti ve “Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Bir yanda ne ekonomik sıkıntılarla beli bükülen milletimiz diğer yandan ayrıştırıcı kutuplaştırıcı bir siyasete kurban ediliyor. İşsizlik, hayat pahalılığı, adaletsizlik, sağlık ve eğitim sistemimizdeki çarpıklıklar ile boğulan ülkemizde bugün Sayın Meral Akşener’dir Bize düşen de bu teveccühe layık olmak için çok çalışmaktır. Türkiye'nin kader seçimi olarak gördüğümüz genel seçimlere bir kaç ay kala ayrıştırmadan, bütünleştirerek, tüm teşkilatları ile birlikte ve bir olarak çalışacak bir İl yönetimiyle delegelerimizin karşısına çıkarak desteğinize talip olacağız. Genel Başkanımız, genel merkezimiz, milletvekillerimiz belediye başkanımız ve 30 ilçemizin birlikte uyum içerisinde olacağı bayram sofrası kurmayı hayal ediyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine ve Büyük Atatürk'ün ortaya koyduğu vizyona inanan, bu yolda Sayın Meral Akşener'in liderliğiyle iktidara yürüyen ve sadece partimizin başarısı için yola çıkmış kişileriz” ifadelerini kullandı.

“GÜCÜMÜ TEŞKİLATIMDAN ALIYORUM”

Partinin kurucu üyelerinden olduğunu hatırlatan Doğan, temel amacın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i başbakan yapak olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi; “Ben bu partinin kurucularının arasındayım. Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesiyim. Halen Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısıyım. Ben teşkilatımı biliyorum, tanıyorum. Bu nedenle teşkilatımızla çıktık yola. Benim arkamdaki tek güç teşkilatımdır.  Velhasıl tüm arkadaşlarımın iyi ve kötü günlerine ortaklık etmişliğim vardır. Ben bu teşkilatı tanıyorum, bu teşkilatı biliyorum ve o yüzden sadece teşkilatımla, partililerimle yani sizlerle yürüyorum. Şahsen benim tek dayanağım; İYİ Parti delegelerimizin şaşmaz ferasetidir. Müdahaleye, Manipüleye, hedef göstermeye bakmadan partimiz için en doğru kararı vereceklerine olan inancımdır. Bundan 100 yıl önce; kadınlarına, yükselmeyi hedef gösteren, büyük bir vizyonun ve 25 Ekim 2017'de ülkenin gidişatını değiştirme kararlığıyla yola çıkan o cesaretin, İzmir'de iktidarı sırtlayacak neferleriyiz. Bu yolculuğun sonu İYİ Parti'yi iktidar, Sayın Meral Akşener’i başbakan yapacaktır.”

“DESTEĞİN AÇIKLANMASI KADAR DOĞAL BİR ŞEY YOKTUR”

Yarıştaki rakiplerinden Sinan Bezircilioğlu’na teşkilat tarafından verilen desteğe sorulan soruya da yanıt veren Doğan, “Kongre sürecinde gayet normaldir. Birbirinden değerli ilçe başkanlarımızın desteğini açıklaması kadar doğal bir şey yoktur. 22 Ocak günü kim kazanırsa kazansın 30 ilçe başkanımızı kucaklamaktır. Ben seçilirsem böyle yapacağım. 30 ilçe ve il teşkilatı ile kucaklaşacağız” dedi.

“İSTİŞARELERDE BULUNDUK”

Adaylık kararına ilişkin genel merkez düzeyinde görüşmeleri olduğunu da belirten Doğan, olumsuz bir dönüş almadığı mesajın verdi ve “İki değerli milletvekilimizi de aradım. Genel Başkanımıza da ulaşamaya çalıştım. Özel kalemi Esma Hanım'la görüştüm. İstişarelerde bulunduk. Herhangi bir sorun yok. Şu an karşınızdayım” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.