Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İduğ’dan ‘Aslanoğlu’ açıklaması: Kararı veren Oğuz Kaan Salıcı

İduğ’dan ‘Aslanoğlu’ açıklaması: Kararı veren Oğuz Kaan Salıcı

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP İzmir İl Yönetiminde yapılan revizyona ilişkin açıklamalarda bulundu. İduğ açıklamasında, ‘’Yeni İl Başkanı Aslanoğlu’nu da tebrik ediyorum. Aslanoğlu liyakati yüksek, genç, dinamik, ekonomik gücü yerinde olan bir arkadaşımız. Yönetim kurulunda tanımadıklarımda vardı. Önemli olan CHP’nin ilkelerini, öbek çalışmalarını, genel ve yerel seçimlere uyum sağlayan bir yönetim olmasıydı. Başkanımızın tercihi bu şekilde oldu. Belediye başkanlarına istediği kişiler sorulmadı, son derece doğru bir karardı. Yönetime örgüt karar verdi. Bu iş örgütün işidir. Hiçbir belediye başkanı bu işe karışmadı. Bu grubu birleştiren ve uyumlu çalışmasını sağlayan başkandır, liderdir. Bizler onların daha başarılı olması için üzerimize düşen görevler için hazırız. Aslanoğlu’nun seçilmesinde karar verici olan Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’ya teşekkür ederim. Bu konuda destek vermiştir'' dedi.

  • Ege Postası
  • 17.01.2023 - 13:26

EGEPOSTASI- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu.  

İDUĞ’DAN 4 YIL SUNUMU 

Bornova Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunana Mustafa İduğ, ‘’Pandemi ve depremin arkasına  saklanmayan bir belediye başkanıyım. Biz ekip ile birlikte bazı şeyleri fırsata çevirdik. Biz planladığımız gibi hareket ettik. Olması gereken çalışmaları başlattık. Vatandaşın bizden taleplerini ihtiyaç analizi ettim. Vatandaşın yol problem vardı, altyapı sorunu vardı. Çukur sorunun asıl sebebi doğal gazdan dolayı. TEDAŞ, İZSU, İnternet için geliyotlar ve kazıyor. Kazıldıktan sonra ertesi gün kapanması mümkün değil. Uzun dönemdir asfalt dökülmeyen alanlarda var. Sorumluluk alanı bakmaksızın sorunu çözeceğimizi söyledik. Vatandaşın sorunlarını çözmek için söz veriyorsunuz. Araç filomuzun ve iş makinalarımızın ve bunu yapacak olan asfalt, kilit taş gibi ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. İhaleye giriliyor ve süre uzuyordu. Bu sebeple kendi iş yapma becerinizi arttırmak lazım. Belediyelerin fen işleri, park bahçeleri ve temizlik şantiyeleri atom karınca gibi çalışmalı. Siz ekiplerin, ekipmanlarını sağlarsanız, iş yapmaya başlarsınız. Biz pandemi, deprem demedik ve kiralık araçları teslim edip, filoya yeni araç aldık. Kendi kendini ödedi. 142 arabayı 12 ayda amorte ettik. aldığımız araçların bugün değer 200 milyon lira. Kiraya devam etseydik 150 milyon lira kiraya gidecekti. Bizim bu avantajı sahaya yansıtmamız lazım. Kira vermediğimiz için kasamızda kalan para ile asfalt üretim tesisini yaptık. Kaynak yönetimi ve kaynak yaratma Bornova Belediyesi’nde gerçekleşti. Asfalt üretim tesisi ile 40 bin ton asfalt döktük. 2023 yılında ihtiyaç olan bütün mahallelere girip, kısa zaman içinde yapacağız. Asfalt üretim tesisi Bornova’ya 30 yıl hizmet edecek. Gelecekteki arkadaşlarımızda bu tesisten faydalanacak’’ dedi. 

KIZ ÖĞRENCİLERE POZİTİF AYRIMCILIK 

KYK yurtlarının yetersizliği sebebiyle öğrencilerin yaşadıkları sorunlar karşısında da duyarsız kalmadıklarını belirten Başkan Mustafa İduğ, ‘’Türkiye’de kız öğrencilerimize 440 kişilik yurt yapıyoruz.  Binasını satın aldık. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve iş dünyası bizi çok destekledi. Binayı biz aldık, içini iş dünyası yapıyor. Hemen arkasında bir tane daha yurt yapıyoruz. Bu yıl yurtlarımız faaliyete geçiyor. 18 tane kreş yaptık. 2679 çocuk hizmet alıyor. Bornova 500 bine yakın nufüsu olan bir yer. Güney Doğu Anadolu bölgesinden gelen yurrtaşlarımızın aileleri kalabalık olduğu için 15 tane taziye evleri yaptık. Spor faaliyeti için çalışmalarımızı devam ettirdik. Fitness salonu, yüzme havuzları yaptık. Biz kurumsal Bornova’yı üretmek için geldik. Bu sebeple iletişim merkezi kurduk. 24 saat gelen talepler karşılanıyor. Taleplerin yüzde 98’ine geri dönüş yapıyoruz’’ ifadelerine yer verdi. 

BORNOVA BELEDİYESİ’NİN BORCU YOK 

Bornova Belediyesi’nin borcunun kalmadığına dikkat çeken Başkan İduğ, ‘’Bir çok belediyenin borçları ile ilgili konular konuşuluyor. Bornova Belediyesi benim devraldığımda çok büyük borcu olan bir yer değil. Biz bugün güncel değeri 500 milyonluk yatırım yaptık. Bunların hepsinin bedelini ödedik. Bornova Belediyesi’nin kimseye borcu yok ve kasasında bir miktar parası var. Kimseye borcumuz yok. Ne devlete ne tedarikçiye ne çalışana var. Biz kaynağı doğru yönettiğimiz için borcumuz yok. Vatandaşlarımızın bilmesini isterim ki, bizim gelir ile gider arasında büyük bir farklılık oluştu. Bu satın alma gücünü kaybettikçe belediyenin yatırım yapma hızlı azalır. Enflasyon ile gelir arasındaki fark ciddi bir fark. Kiralamadan satın almaya geçerek kaynak yarattık o birikim ile yönetebiliyorum. Biz 2 bin 36 çalışan aldık. Emekli olanın yerine yenisi alıyoruz. İnsan kaynağı maliyetinde dğişiklik yok. Birlikte çalıştığımız arkadaşları daha verimli ve daha iyi noktaya taşıyoruz. Türkiye’de en yüksek ücreti veren belediyeler arasındayız. İnsan kaynağı yönetimine de dikkat ediyoruz. Kamuyu özel sector gibi düşünürseniz, yatırım yapabilirsiniz. Ben Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm tavsiyelerini Bornova Belediyesi’nde uygulamaya çalışıyorum. Her konuda söylediğini dikkatle dinliyor ve yapmaya çalışıyorum’’ ifadelerini kullandı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜME HIZ VERMEMİZ GEREKİYOR 

İzmir’de yapı stoğu sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulunan İduğ, ‘’Kentsel dönüşüm ile ilgili olan kısım en çok üzerinde çalıştığım kısım. İzmir’de en büyük sorunlardan bir tanesi yapı stoğunun güvenli olmayışı. İzmir’de ki konutların yüzde 85i güvenli değil. İzmir’de ve Bornova’da yapılması gereken en önemli çalışma güçelndirme ya da binaların sağlıklı hale getirilmesidir. Bu ada bazında yapılması gereken bir plan çalışmasıdır. İzmir’de ve Türkiye’de plan çalışmaları ertelenmiştir. Deprem ve pandemi sebebiyle. Bundan sonra zaman kaybetmeden kentsel dönüşüme hız vermemiz gerekiyor. Bu kadar Büyükşehir ve Bakanlık ile birlikte alınması gereken bir karar. Yerel ve genel yönetimin beraber alması gereken bir karar’’ dedi. 

BİRİKİM YAPMA DÖNEMİ BİTTİ 

Ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik krizden ve bu krizin vatandaş üzerindeki etkilerinden bahseden Başkan İduğ, ‘’Ülkemizde insanların satın alma gücü giderek düştü. Asgari ücretin bu kadar hızlı arttığı bir dönem yok. 20192da göreve geldiğimde 2 bin 300 liraydı. Şimdi 8 bin 500. Yeterli mi değil? İnsanlar şu an geçim derdindeler. 2 kişinin çalışması sonucu anca kira ödeniyor. Birikim yapma dönemi bitmiştir. Bunu tekrar olması için yurtdışından kaynak gerekir. Bu kaynak içinde hukukun üstünlüğü ve güven gerekir. Bu iki Türkiye’nin yüksek faiz ile para almasına sebep olan bir konudur. Size parayı verecek olan kimse yüksek faiz ile teklif ediyor. Bu kadar pahalı maliyetle para satın alınması büyümeyi sağlayamaz. Büyüme üretim ve uzun vadeli, düşük faizli kredi ile mümkündür. Türkiye’de sermaye eksikliği var bu eksiklik ancak bu şekilde giderilir. Bu yıl karların çok düşük olacağı, giderlerin yükseldiği ve bankalarda krediye ulaşımın en zor olan yıllarından bir tanesi. Nakit paraya ulaşımda zorlanan bir ülkede kar ciddi anlamda düşecek ve istihdamda sıkıntılar başlayacaktır. Bir an önce seçim tarihi açıklanmalı ve Türkiye’nin önünün açılmasında fayda var’’ dedi. 

Mayıs ayında yapılması planlanan 2023 Genel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan İduğ, ‘’Kim gelirse gelsin 2023’ün ikinci 6 ayı farklı olacak. Mevcut yönetim ile geldiğimiz nokta belli. Daha iyisini arayan 7 milyon genç var. Bu gençler ilk defa oy kullanacak. Bu gençler ülkeden gitmek istiyor. Satın alma gücü düştü, üretimde sıkıntı var. Bunlar bizim büyüme oranlarımızı sıkıntıya sokar. Bu durumun değişmesi lazım, bu değişimi isteyenler oyunu ona göre kullanacak’’ ifadelerine yer verdi. 

ALTIN BİLEZİK İLE 4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM 

İstihdam sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan İduğ, ‘’Sosyal devlet toplumcu belediyecilik anlayışına sahibiz. İnsanlara 2 ayda bir ihtiyacı olan paketleri verirsiniz ama bu sürdürülebilir bir şey değil. Çalışarak para kazanmaya ihtiyacı olanları ayırmak lazım. Bu insanların sosyal paketten çok işe ihtiyacı var. Bu olanağı sağlamak lazım. En önemli konuda insanalrın mesleki anlamda kendilerini geliştirmeleri. Altın Bilezik, iş arayanlarla, iş verenleri buluşturduğumuz bir portal. 4 bin kişiyi işe yerleştirdik’’ dedi. 

Bornova’da 6’lı masanın ittifakı hakkında sorulan soruyu yanıtlayan İduğ, ‘’Benim sadece İYİ Parti’yi değil, AK Parti ve MHP’li ilçe başkanlarını da ziyaret etmişliği ve iletişimim var. Bu rozeti bana Bornova halkı Bornova’yı yönetmek için verdi. Ben herkesin belediye başkanıyım. Bu konuda da çok mutluyum. İlçede seçilmiş insanlarla istişare etmek vatandaşın faydasınadır’’ dedi. 

İDUĞ’DAN SONRAKİ DÖNEM ADAYLIK AÇIKLAMASI 

Önümüzdeki dönem başkanlık görevi hakkında sorulan soruyu yanıtlayan İduğ, ‘’Genel seçimlerdeki çıkan sonucu görmemiz lazım. Bizim bu konuda karar vermemiz doğru değil. Ben 5 yıl içerisinde yapılması gereken çalışmaları ortaya koyarak performansımı gösterdiysem karar onlarındır. Belediye başkanlarının ilk dönemi acemelikle geçebilir. İkinci dönem hep talep edilendir. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımızın da 2 dönem yapmasını İzmir’e fayda sağlayacağını söyleyebilirim. Ben 5 yıl meclis üyeliğinde elde ettiğim tecrübeleri başkanlık döneminde yansıtmaya çalıştım. Bu işi en iyi yapanları dinledim. 5 yıllık dönem bitince, kararı Ankara verir’’ ifadelerine yer verdi. 

YÖNETİME ÖRGÜT KARAR VERDİ 

CHP İzmir eski İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi sonrası göreve Şenol Aslanoğlu gelmiş ve yönetimde büytük bir revizyon yapılmıştı. Revizyona ilişkin açıklamalarda bulunan İduğ, ‘’Deniz Yücel’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim, Yeni İl Başkanı Aslanoğlu’nu da tebrik ediyorum. Aslanoğlu liyakati yüksek, genç, dinamik, ekonomik gücü yerinde olan bir arkadaşımız. Yönetim kurulunda tanımadıklarımda vardı. Önemli olan CHP’nin ilkelerini, öbek çalışmalarını, genel ve yerel seçimlere uyum sağlayan bir yönetim olmasıydı. Başkanımızın tercihi bu şekilde oldu. Belediye başkanlarına istediği kişiler sorulmadı, son derece doğru bir karardı. Yönetime örgüt karar verdi. Bu iş örgütün işidir. Hiçbir belediye başkanı bu işe karışmadı. Bu grubu birleştiren ve uyumlu çalışmasını sağlayan başkandır, liderdir. Bizler onların daha başarılı olması için üzerimize düşen görevler için hazırız.  Aslanoğlu’nun seçilmesinde karar verici olan Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’ya teşekkür ederim. Bu konuda destek vermiştir.  Ankara İzmir’i yakından takip ediyor ve alınan kararlar Ankara’nın kararlarıdır. Diğer adaylar da değerli insanlar, onların da küsmeden aynı enerji ile devam etmelerini isterim’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.