Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçelerde başkan hareketliliği başladı: Kulislerde kimlerin ismi geçiyor?

İlçelerde başkan hareketliliği başladı: Kulislerde kimlerin ismi geçiyor?

CHP Genel Merkezi’nin 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen başkan ve yöneticiler için gönderdiği istifa genelgesinin ardından 5 yıl boyunca CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Deniz Yücel’in yanı sıra; Karabağlar İlçe Başkanı görevini yürüten Mehmet Türkbay, Karşıyaka İlçe Başkanı görevini yürüten Murat Serdar Koç ve Ödemiş Belediye Başkanı görevini yürüten Hamdi Halis, milletvekili aday adayı olmak için başkanlık görevlerinden istifa etmişlerdi. İl başkanı atamasının yapılmasının ardından gözler ilçelere çevrilirken ilçelerde de başkanlık için hareketlilik başladı.

  • Ege Postası
  • 16.01.2023 - 11:04

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi’nin 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen başkan ve yöneticiler için gönderdiği istifa genelgesi kapsamında İzmir’den birçok istifa gelmişti. 

5 yıl boyunca CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Deniz Yücel’in yanı sıra; Karabağlar İlçe Başkanı görevini yürüten Mehmet Türkbay, Karşıyaka İlçe Başkanı görevini yürüten Murat Serdar Koç ve Ödemiş Belediye Başkanı görevini yürüten Hamdi Halis, milletvekili aday adayı olmak için başkanlık görevlerinden istifa etmişlerdi.

İL BAŞKANLIĞINA ÖNCELİK VERİLDİ

İstifalar nedeniyle boşalan başkanlık koltuklarına kimlerin geçeceği merak edilirken önce il başkanını ardından da ilçe başkanlarını atamasının yapılacağı ifade edilmişti.

Öte yandan; CHP İzmir İl Başkanlığına geçtiğimiz hafta Şenol Aslanoğlu’nun atanmasının ardından  ardından gözler İzmir’deki 3 ilçeye çevrildi.

SON SÖZ GENEL MERKEZDE

İstifa genelgesinde istifa edenlerin yerine Parti Örgütü, Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısının bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmaması, boşlukların doldurulmaması hususuna dikkat çekilmişti.

İl başkanlığında olduğu gibi ilçe başkanlarının atamasının da genel merkez tarafından yapılacağı, genel merkezin ilçelerden gelecek isimleri değerlendirerek bir karara varacağı belirtildi.

KARABAĞLAR’DA TEK İSİM

Edinilen bilgilere göre; Mehmet Türkbay’ın yerine Karabağlar’da başkanlık için İlçe Başkan Yardımcısı Ekincan Aksoy’un ismi geçiyor. Aksoy’un adaylığına yönetimin olumlu baktığı ve birçok ismin destek verdiği ifade edildi.

ÖDEMİŞ’TE İKİ İSİM VAR

Ödemiş’te ise Hamdi Halis’ten boşalan koltuk için iki adayın isminin geçtiği öğrenildi.

Başkanlık için Mustafa Turan ve Erdem Boyacı’nın isimlerinin geçtiği ifade edilirken Genel Merkezin iki isim dışında da atama yapabileceği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.