Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yücel’den ‘fezleke’ çıkışı: Bunlar erken seçim adımları

CHP’li Yücel’den ‘fezleke’ çıkışı: Bunlar erken seçim adımları

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bugün ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen toplantıda, Arama Çalıştayı sonrasında ilçe başkanlarına gönderilen 5 madde üzerinde yoğunlaşılırken toplantı sonrasında basın mensuplarına konuşan Başkan Yücel gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. CHP’li vekillerin de aralarında bulunduğu 26 milletvekili hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili konuşan Başkan Yücel, “Bu fezlekelerin hazırlanması da erken seçim adımlarından bir tanesi bence” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.10.2020 - 15:56

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Arama Çalıştayı’nda gerçekleştirilen büyük örgüt buluşmasından sonra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkanlarıyla bir araya gelmişti. İl ve belediyelerin koordineli çalışması ve çalıştayda belirlenen yol haritası üzerinde fikir alışverişinde bulunulduğu toplantının ardından Başkan Yücel bugün, partinin ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem Arama Çalıştayı’nda alınan kararlar ve bu kararlar doğrultusunda CHP İzmir’in saha çalışmalarına hızlı bir şekilde başlaması oldu. Toplantıda, çalıştay sonrası geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlarına gönderilen 5 madde üzerinde yoğunlaşıldı.

 

Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta aralarında CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel’in de bulunduğu 26 vekil hakkında hazırlanan fezlekeler ile ilgili de konuşan Başkan Yücel, fezlekelerin toplumu ayrıştırma çabası olduğunu belirtirken, “Bu fezlekelerin hazırlanması da erken seçim adımlarından bir tanesi bence” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞTAY KONULARI İRDELENDİ

Yapılan toplantının rutin bir toplantı olduğunu belirten Başkan Yücel, “Arama Çalıştayı’mızdan sonra yaptığımız ilk toplantı. İl yönetim kurulu üyelerimiz de katıldı toplantıya. Toplantıda çalıştayda gündeme gelen konuları irdeledik. Önümüzdeki günlerde örgütün çalışmalarını hızlandırmak için birtakım kararlar almıştık. Bunu ilçe başkanlarına deklere etmiştik. Bu konuları biraz daha ayrıntılı görüşüp fikir alışverişinde bulunduk. Bu konular; mahalle sorumlularının üye sayısı olan yerlerde seçimle olacak şekilde belirlenmesi,  seçim taramasının yapılması, bütün ilçelerimizde CHP üyelerine birebir ulaşarak partinin çalışmalarına aktif katılmalarının sağlanması, partiye yeni üyelerin kazandırılması, nitelikli ve genç üye kazandırılması gibi birtakım ana başlıklar altında ilçe başkanlarımızla toplantımızı gerçekleştirdik. Oldukça verimli ve güzel bir toplantı oldu” dedi.

 

“SAYIN DAĞ’IN KONUŞMASINI YADIRGADIM”

Dün AK Parti Karşıyaka İlçe Kongresi’nde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın Kültürpark’ın millet bahçesi olması gerektiği söylemleri hakkında da konuşan Başkan Yücel, “Ülkenin hiçbir sorunu, ekonomik kriz, yoksulluk yokmuş gibi dolar ve Euro alıp başını gitmiyormuş gibi bunun gibi gündemde olmayan konuları ortaya atmak gibi bir alışkanlığı var AKP’li yöneticilerin. Ağızlarını her açtıklarından halkın gündemi, ihtiyacı ve sorunu olmayan konularda birtakım açıklamalar yapıyorlar. Biz istiyoruz ki halkın ihtiyaçları, sorunları ve dertleri neyse buna kafa yorsunlar. Çünkü iktidar olmak böyle bir şey. İktidar demek erk, icraat, yaptırım ve çözüm üretmek demek. Ama yapılan açıklamalara baktığımızda kimi yapay gündem yaratmaya kimi halkın sorunlarını unutturmaya kimi de ülkenin gerçek sorunlarını unutturmaya yönelik birtakım açıklamalar olduğunu görüyoruz. Açıkçası ben Sayın Hamza Dağ’ın bu açıklamasını yadırgadım. Çünkü İzmir Fuarı ve Kültürpark tarihi ve kültürüyle birlikte İzmir’in geçmişiyle özdeşleşmiştir. Yeşil alanıyla, sanat ve tiyatro gibi kültürel etkinlilerle özdeşleşmiş, gerçekten İzmir yaşantısını yansıtan ve İzmirlilerin ihtiyaç duyduğu bir alan. Fuar’ın taşınmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ı yenileme çalışmaları var. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun döneminde başlayan bu çalışmalar İzmirlilerin ihtiyaçlarına, yeşil alanların artırılmasına, her anlamda 7/24 yaşayan bir Kültürpark oluşturulması konusunda çalışmalar var. İzmirlilere buranın millet bahçesi olmasını istiyor musunuz diye sorsanız İzmirliler bunu hakaret olarak algılarlar.

Benzer alanlarda millet bahçesi yapmaya yönelik çalışmalarda yandaş firma ve müteahhitlere ihalelerin verildiği ve yandaşların zenginleştirildiği örnekler var. Ancak İzmirliler buna izin vermez” ifadelerini kullandı.

 

“KENDİ İTTİFAK ORTAKLARININ GEÇMİŞTE TERÖR ÖRGÜTLERİYLE NASIL YOL YÜRÜDÜĞÜNÜ GÖREBİLİRLER”

 

Dün gerçekleştirilen MHP İzmir İl Kongresi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP mensupları Hatay’da PKK tarafından çıkarılan yangınların ardından PKK’yı kınamamakla eleştirilmişti. Başkan Yücel, eleştirilere, “Bunu söyleyen arkadaşlarımın konuşacak başka bir şeyi olmadığı için abuk sabuk şeyler söylüyorlar. CHP'nin çevreciliğini de milliyetçiliğini de kimse sorgulayamaz. Cumhuriyet Halk Partisi bu devletin, bu Cumhuriyetin kurucu partisidir. Dolayısıyla kasıtlı ve bilinçli olarak bir takım terör örgütleri ile bir araya getirmeye çalışanlar bundan bir şey elde edemezler. Kendi ittifak ortaklarının geçmişte bu terör örgütleriyle nasıl işbirliği yaptığını, nasıl yol yürüdüğünü açıp gazete arşivlerinden görebilirler. Söyledikleri şeyin kıymeti ve değeri yok bizim için” şeklinde yanıt verdi.

 

“İKTİDAR HER TÜRLÜ ÜMKANA RAĞMEN TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMİYOR”

Yücel, olası bir erken seçim hakkında ise şunları söyledi; “Bir gerçek var, Türkiye yönetilemiyor. Türkiye her geçen gün daha kötüye gidiyor. İktidar her tülü imkanı ve erki olmasına rağmen Türkiye'yi yönetmiyor. Ancak ülkeyi eken seçime getirme konusunda meclisin bir karar alması gerekiyor. Bu konuda çoğunluk Cumhur ittifakında biz muhalefet partisi olarak erken seçim ya da seçimden hiçbir zaman kaçmayız. Çünkü mevcut düzenin bu ilkeyi iyi bir yere getirmediğini söylüyoruz. Şimdi bir takım hazırlıklar var. Yakın zamanda baro seçimleri engellenmeye çalışılıyor, Anayasa Mahkemesi'nin kapatılması gündeme atılıyor. Pandemi ile mücadele den, fedakarlık yapan doktorlarımız. Tabip Odalarının kapatılması gündeme getiriliyor, yine MHP lideri tarafından. Bunların hepsi aslında ülkeyi erken seçime hazırlamak konusunda atılmış  adımlar. Ekonominin düzelmesi için, dövizin, doların düşmesi için AK Parti'nin bir eylemini ve icraatını görüyor musunu? Görülmüyor… Biz erken seçim için çalışmamızı her an yapıyoruz ve örgütümüzü hazırlıyor. Biz erken seçime her zaman hazırız ve bu konudaki çalışmalarımızı da  hızlandırdı.”

 

“FEZLEKLER ERKEN SEÇİM ADIMLARINDAN BİRİ”

Geçtiğimiz hafta aralarında CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel’in de olduğu birçok milletvekiliyle ilgili fezleke hazırlandığı haberi gündeme oturmuştu. Başkan Yücel, fezlekelerin ülkeyi ayrıştırma çabası olduğunu ifade ederek, “Ben iki vekilimizle de görüştüm ve kendilerini yapılmış bir tebligat yok. Ben bu fezlekelerden bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Bu fezlekelerin hazırlanması da erken seçim adımlarından bir tanesi bence. Ülkeyi ayrıştırmak ve kutuplaştırmanın ardından seçim startı vermek, biz bunu geçmişti daha önce yaşadık. HDP'li belediyeler kayyum atanıyor. Altı sene önce olan KOBENE olaylarından kaynaklı HDP'li isimlere soruşturmalar açılıyor. Bunun yapılma zamanlaması da manidar çünkü bir yerde suç varsa herhalde 6 sene bunun için beklenmezdi. Bu birazda insan aklıyla alay etmek gibi görünüyor. Bazı konularda bekleyip bekletip, zamanı geldiği zaman, koşulları oluştuğu zaman seçim startı vereceklerini düşünüyorum” dedi.

 

“KİMSE KİMSEDEN ŞİKAYET ETMEYECEK”

İlçe başkanları ile gerçekleştirilen toplantıda, mahalle sorunları, örgüt çalışmaları ve üye çalışmalarıyla ilgi detaylı talimat verildiği öğrenildi.

Bazı meclis üyelerinden ilçelere gelen ve yeni yapılan il başkanlığı için il yönetimine verilmesi gereken maddi yardımların ile iletilmesini söylediği belirtildi.

Toplantı başlangıcında konuşma yapan Deniz Yücel’in, “Bu zaten AKP’nin baskın seçim yapma ihtimaline karşı hazırlık amacıyla düzenlenmiş bir toplantı. Burada bireysel konuları konuşmayacağız. Kimse kimseden şikayet etmeyecek. Onları örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılarıyla konuşursunuz. Burada genel sorunları ve seçim çalışmalarını konuşacağız” dediği belirtilirken Başkan Yücel’in özellikle örgüt taraması konusu üzerinde durduğu ve her bir üye ile tek tek görüşülmesini ve sonuçların istatistiki olarak raporlandırılmasını istediği öğrenildi.

Yücel’in öbek başkalarının belirlenmesi ve eski sandık görevlilerinin güncellenmesi istediği toplantıda, “Eğer üyemizin olmadığı bir mahallemiz varsa hemen oraya gidilsin. Üyelerin gelmesini beklemeyin siz ayağına gidin” dediği ve gereken yerde kendisinin de yardım edeceğini söylediği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre; Başkan Yücel çalışma sonuçlarının raporlarını en geç 5 Kasım’da hazır olmasını istedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.