Dolar 32,5120
%0.19
Euro 34,5656
%0.06
Altın 2.493,510
%0.28
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li vekilden AK Partili Dağ’a Kültürpark tepkisi: Kültürpark’a kafayı takıp dertlenmesin

CHP’li vekilden AK Partili Dağ’a Kültürpark tepkisi: Kültürpark’a kafayı takıp dertlenmesin

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ‘ın “Fuar millet bahçesi olsun” sözlerine tepki gösterdi. İzmir’de millet bahçesi yapılabilecek Kültürpark dışında birçok alan olduğunu ifade eden Arslan, “Sayın Hamza Dağ çok fazla Kültürpark’a kafayı takıp dertlenmesin” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.10.2020 - 12:09

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in tartışmalı konularından Kültürpark dün AK Parti Karşıyaka Kongresi’nde yeniden gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kültürpak’ın ‘millet bahçesi’ yapılması gerektiğini söylemiş ve “Alın işte size ne güzel millet bahçesi! Yapalım hep beraber. Siz yapamıyorsanız biz yapalım. İzmir'e budan daha güzel bir şey olabilir mi” demişti.

AK Partili Dağ’ın sözlerine ilk tepki CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan geldi. Arslan’dan geldi. Kültürpark’ın doğasının olduğu gibi korunması gerektiğini ifade eden Arslan, “Sayın Hamza Dağ çok fazla Kültürpark’a kafayı takıp dertlenmesin. Eğer millet bahçesi yapmak istiyorlarsa İzmir’de buna uygun bir çok alan var” diye konuştu.

“ORASI ZATEN MİLLETİN BAHÇESİ DEĞİL Mİ'”

Kültürpark ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin halihazırda çalışmaları olduğunu belirten Arslan, “Bu konuyla ilgili olarak şu ana kadar birçok farklı görüş duyduk. Orası İzmir’in kültür mirası. Oranın planlanmasıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ve gerekli kuruluşlar çalışıyorlar. Sayın Dağ ‘millet bahçesi’ derken neyi kastediyor anlamadım. Orası zaten milletin bahçesi değil m? Vatandaşlarımız oraya gidip istedikleri gibi kullanamıyorlar m? Kamusal bir alan değil mi oras? Çok aklı başında bir proje gibi gelmedi. Orası; dokusu bozulmadan, var olan ağaçları ve doğansı tahrip edilmeden, daha az beton ile kentin kullanımına uygun, modern bir hale getirilecek. Biz oranın daha çok kamuya açık alan olmasını istiyoruz. Millet bahçesi benim gördüğüm kadarıyla parkın büyük hali. Daha fazla ne yapılabilir ki” diye konuştu.

“BETONLAŞMANIN ARTIRILMASINA KARŞIYIM”

Kültürpark’ın dokusunun korunması gereken bir alan olduğunun altını çizen Arslan, “Şu anda Büyükşehir Belediyesi Başkanımız orasıyla ilgili çok hassas bir çalışma götürüyor. Başkanımız orada bir kongre merkezi yapmayı planlıyor ama yapılaşmayı artıran bir şey düşünmüyor. Ben zaten bir İzmirli olarak orada betonlaşmanın artırılmasına karşıyım. Orası bize kalan bir miras değil, bizim gelecek nesillere bırakacağımız bir miras. Oradaki ağaçların korunması ve var olan doğal yapının korunması gerekiyor. Çünkü orada uzun yıllar korunan çok ender bitkiler var. Orası İzmir’in akciğeri. Kültürpark’ın mevcut halinin korunması gerekiyor. Betonlaşmanın azaltılması gerekiyor ve eğer bir şeyler yapılacaksa bu haliyle yapılmalı. Burada yapılacak projeler konusunda Sayın Soyer çok hassas. Kültürpark’ın doğasını bozacak ya da betonlaşmayı artıracak herhangi bir şeyi kesinlikle istemiyor. Millet bahçesi yapalım derken ne demek istiyorlar anlayamadım ama söylediğinin çok bir anlamı ve değeri yok” ifadelerini kullandı.

“ORAYI DÜŞÜNENLER VAR”

Millet bahçesi için İzmir’de Kültürpark’tan daha uygun alanlar olduğunu söyleyen Arslan, “Eğer millet bahçesi yapmak istiyorlarsa İzmir’de buna uygun birçok alan var. Mesela Poligon Deresi’nin yan taraflarında planlanması gereken rekreasyon alanları var. Burada yanlış bilmiyorsam bin 200 hektarlık alan olması lazım. Yapabiliyorlarsa burasını yapsınlar.  Zaten var olan Kültürpark’a  ‘millet bahçesi’ yapılması bana çok mantıklı gelmiyor. Sayın Hamza Dağ çok fazla Kültürpark’a kafayı takıp dertlenmesin. Orayı düşünenler var ve onların düşünmediği mantıkla düşünenler var” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.