Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Sertel’den Torbalı yorumu: Menemen’i ahlaksız ayak oyunları ile ele geçirenler...

CHP’li Sertel’den Torbalı yorumu: Menemen’i ahlaksız ayak oyunları ile ele geçirenler...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen Torbalı Belediye Başkanı seçimlerinin ardından yaşananları sert bir dille eleştirdi. Seçimde CHP arasından çıkan ‘1 fireye’ ateş püsküren Sertel, seçimin iptali için açılan davaya gönderme yaparak, “Torbalı’nın onurlu Meclis üyeleri onların ahlaksız arayışlarını boşa çıkardı ve halkın iradesi galip geldi. Menemen’i ahlaksız ayak oyunları ile ele geçirenler Torbalı’da dersini aldı” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2021 - 17:24

EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefat etmesinin ardından 27 Nisan'da gerçekleşen belediye başkanı seçimi üzerine yapılan tartışmaların ardı arkası kesilmiyor.

CHP’nin belediye başkan adayı Mithat Tekin'in 3. tur oylamada oyların salt çoğunluğunu alarak başkan seçildiği meclise damgasını vuran konu ise 'telefon krizi' olmuştu.

Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar, CHP'li meclis üyelerinin oy kullanma kabinine cep telefonuyla girip oylarının fotoğrafladıklarını iddia etmişti.

Yaşananların ardından, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, seçim için dava açtıklarını söylemişti.

Seçimin hemen ardından oylamadaki firenin kim olduğu sorusu akıllara gelirken Mustafa Akbıyık, CHP’den istifa ettiğini ve AK Parti’ye geçtiğini duyurmuştu. İstifanın ardından CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, rozet takma merasimindeki saat detayına dikkat çekerek Akbıyık’ın AK Parti’ye seçimden 2 saat 15 dakika önce geçtiğini gözler önüne sermişti.

Torbalı seçimine ilişkin tartışmalar devam ederken CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yaşanılan gelişmelere ateş püskürdü.

“AHLAKSIZ ARAYIŞLARINI BOŞA ÇIKARDI”

‘Torbalı firesini’ sert bir dille eleştiren Sertel, “CHP’lilerden aldığı oylar ile Meclis üyesi seçilen ve oylamadan çok önce AKP’ye geçip partisini satan Meclis Üyesi Torbalı’da dönercilik yapıyormuş. Halkımızın helal oylarını satan bu dönerci, parayı fazla kazanmak için o dükkanda ne eti satar, Allah bilir” dedi.

Sertel, Torbalı ve Menemen benzetmelerine de değinerek şu ifadeleri kullandı; “Halkın iradesini, seçim sonuçlarını yok sayan AKP’liler “Satılık Meclis Üyesi” aradılar. Ancak Torbalı’nın onurlu Meclis üyeleri onların ahlaksız arayışlarını boşa çıkardı ve halkın iradesi galip geldi. Menemen’i ahlaksız ayak oyunları ile ele geçirenler Torbalı’da dersini aldı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.