Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Polat ‘Torbalı firesine’ ateş püskürdü: Tarla faresi gibi bir arkadaş

CHP’li Polat ‘Torbalı firesine’ ateş püskürdü: Tarla faresi gibi bir arkadaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Torbalı Belediye Başkanı seçiminde verilen ‘1 fireye’ ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Siyasette ahlaklı olmak gerektiğinin altını çizen Polat, “Sadece 1 fire verdik. Tarla faresi gibi bir arkadaş. Ama bunlar CHP içinde bir kaos olmaz. Çünkü bu bir ahlak meselesi. Üstüne basa basa söylüyorum. İnsanların sütüyle ilgili bir durum bu” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.05.2021 - 09:08

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, TV35 ekranlarında yayınlanan Menderes Fırtınası programında Mustafa Ali Fırtına’nın ülke ve İzmir gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

İzmir gündeminin tartışmalı konularına değinen Polat, Torbalı Belediye Başkanı seçimleri ve CHP İzmir İl Başkanlığı binasından ve ilçe başkanlıklarından “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankartların indirilmesine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

27 Nisan Salı günü gerçekleştirilen ve CHP’nin adayı Mithat Tekin’in 3. tur oylamada aldığı oylarla başkan seçildiği, Torbalı Belediye Başkanı seçimine CHP’li meclis üyelerinin oy kabinine telefonla girip oy pusulalarının fotoğrafını çektikleri iddiaları damgasını vurmuştu.

İddiaların ardından Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar, konuyu yargıya taşıyacağını söylemişti.

Öte yandan; seçimin hemen ardından ise AK Parti’ye geçtiğini duyuran eski CHP’li meclis üyesi Mustafa Akbıyık’ın aslında seçimden 2 saat 15 dakika önce AK Parti’ye katıldığı, rozet takma merasimindeki fotoğraftaki saatle ortaya çıkmıştı.

“AHLAK DERSİ VERMENİN LÜZUMU YOK”

Gerçekleştirilmesinin hemen ardından yeni tartışmaların kapısının açıldığı Torbalı Belediye Başkanı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Polat, seçimde verilen ‘1 fireye’ ilişkin sert sözler sarf etti ve “İnsanlar, ilkeli ve onurlu olmalılar. Siyasi partiler de öyle olmalı. Şimdi siz demokrasinin arkasından dolanarak, kapalı kapılar ardına iş tutmak doğru değil. Siz rozet takıyorsunuz ve saate bakın, 10.45. Bir milletvekilinin önünde durduğu saat durmaz. Duruyorsa o partinin kapısını kitlensinler. Neye karşılık o arkadaşı ikna ettiniz onu bir açıklayın. Demokrasilerde insanlar kendi güçlerine güvenmek zorundalar. Bu bir ahlak sorunudur, demokrasiyi dolanmak Biz İstanbul’da aday göstermedik. Ben beklerdim ki rahmetli başkanımızın ardından aday çıkarmamalarını beklerdim. Hadi Menemen’de ‘Şaibe var, şu var, bu var’ dediler,  aday çıkarılar. Orada aday çıkarılmasını anlayabiliriz. Orada çok ahlak, olmayan bir süreç işletmeye çalıştılar. Burada da onu yaptılar. CHP’nin onurlu üyeleri buna geçit vermediler. Sadece 1 fire verdik. Tarla faresi gibi bir arkadaş. Ama bunlar CHP içinde bir kaos olmaz. Tabi bunlar neden oluyor, ön seçim olsaydı olur muydu olmaz mıydı… Olur kardeşim. Çünkü bu bir ahlak meselesi. Üstüne basa basa söylüyorum. İnsanların sütüyle ilgili bir durum bu. Siz bir partiden seçileceksiniz, o partinin başkanı vefat edecek, siz ondan sonra yapılacak seçimde partinizi satacaksınız... İki kişinin bildiği sır değildir. Ahlak dersi vermenin lüzumu yok. Neymiş 7 aday çıkmış… Yedi aday da çıkar daha fazlası da. Eğer içinize sinmiyorsa ahlak sizin o görevden istifa etmenizi gerekir. Ben siyasette ahlaka inanıyorum bu böyle insanlar siyasette olmalı” dedi.

“HALKTAN GİZLEYECEK NEYİNİZ VAR?”

Geçtiğimiz haftalarda CHP İzmir İl Başkanlığı binasına asılan, Hazine rezervlerinde olması gereken ancak akıbeti bilinmeyen 128 dolar için “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankart, Valilik talimatıyla, “halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, karşıt grupları karşı karşıya getirebileceği” gerekçesiyle İzmir İl Emniyet Müdürlüğünce kaldırılmıştı.

Yaşanılan olayın ardından bugün de yapımı devam eden yeni binasına asılan pankartta ise “İşçiler 1 Mayıs’ta soruyor. 128 milyar dolar nerede?” ifadelerinin yer aldığı pankart da aynı gerekçelerle kaldırıldı.

Pankartların kaldırılmasının anayasanın fikir hürriyeti maddesiyle çeliştiğine vurgu yapan Polat, iktidarın paranın hesabını vermediğini belirterek şunları söyledi; “Bunların hiçbir hukuki dayanağı yok anayasanın fikir hürriyeti maddeleriyle çelişen kararlar bunlar. Birçok yerde bunları valilikler yaptı. Tarih bunları yargılayacak. Merkez bankası başkanını yemişsiniz, yolsuzluklar ortaya çıkıyor. Para bozulmuş ve ortada yok. Bu para nereye gitmiş? Çok yalın bir soru Biz bu soruyu halk adına sormak zorundayız. Bizim parti olmamızın temel sebeplerinden biri de bu. Muhalefet partisi iktidarı denetleyen partidir. Halk adına soruyoruz biz bunu. Halktan gizleyecek neyiniz var? Hesap veremiyorsunuz. Çok basit sorular. Ahlaklı olan birisi ‘Beni hırsızlıkla mı suçluyorsun’ deyip çıkıp bu ‘Paraya şu şu oldu’ der.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.