Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel’den Sürekli'nin 'yangın üzerinden siyaset yapıyorlar' eleştirilerine yanıt!

CHP'li Yücel’den Sürekli'nin 'yangın üzerinden siyaset yapıyorlar' eleştirilerine yanıt!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleriyle Bergama’daki saha çalışmalarının ikinci gününde sanayi esnafı ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınlara müdahale konusunda sorumluluğu belediyelere atmasını sert bir dille eleştiren Başak Yücel, Pakdemirli’nin koltuğunun hakkını veremediğini ifade etti ve “O Bakan’ın bir dakika dahi koltuğu işgal etmemesi gerekiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.08.2021 - 16:54

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI - Pandemi kısıtlamalarının ardından saha çalışmalarına hız veren CHP İzmir İl Başkanlığı, TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte İzmir milletvekillerinin katılımıyla Bergama'ya çıkarma yapmıştı. Dün il başkanı Deniz Yücel öncülüğünde milletvekilleriyle birlikte Bergama'nın 22 köyünü gezen CHP heyeti bugün de ilçe merkezinde sanayi esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen, isteklerini tek tek not alan ve ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, 8 gündür ülkenin dört bir yanında devam eden yangınlar üzerinden de mevcut iktidarı sert bir dille eleştirdi.

“ALDIKLARI GÖREVİN SORUMLULUKLARININ CİDDİYETİNİN FARKINDA DEĞİLLER”

Geçtiğimiz hafta Antalya Manavgat’ta başlayan orman yangının ardından güney aksı başta olmak üzere 130’dan fazla noktada orman yangınları patlak vermiş ve yangınlarla mücadele konusunda mevcut iktidar yetersiz kalmıştı. Yangınlarla birlikte Türk Hava Kurumu’nun hangarında bekletilen uçaklar üzerinden yangın söndürme uçakları tartışmaları başlamış ve iktidar ve muhalefet kanadından yapılan açıklamaların ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınlara müdahale konusunda topu belediyelere atmıştı. Pakdemirli’nin açıklamalarını sert bir dille eleştiren Başkan Yücel istifa çağrısında bulundu ve “Bakanlığın ve Bakan’ın kendi görev ve sorumluluklarını açıp okumalarını öneriyoruz yakan top gibi başkasına sorumluluğu atar gibi bu sorumluluktan kurtulmaları söz konusu değil. Yaptıkları işin, aldıkları görevin sorumluluklarının ciddiyetinin farkında değiller. İnsanların akılarıyla alay eder gibi küçümser gibi açıklamalar yapıyorlar. O Bakan’ın bir dakika dahi koltuğu işgal etmemesi gerekiyor. Çünkü o koltuğu dolduramıyor ve hakkını veremiyor. O koltuğu oldurmak ya da o koltuğun hakkını vermek gibi bir derdi ve kaygısı olduğunu da düşünmüyorum” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI, OTOBÜSTEN İNSANLARIN KAFASINA ÇAY PAKETİ FIRLATIRKEN…”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin 'yangın üzerinden siyaset yapıyorlar' eleştirilerine de yanıt veren Yücel, "Sayın mevkidaşımın bu açıklaması asıl siyaset yapmak. CHP hiçbir zaman insan hayatı üzerinden, doğal afet üzerinden siyaset yapmaz. CHP oradaki vatandaşların yarasına merhem olmak için, yangının söndürülmesi için, merhem olması için inisiyatif alarak, risk ve sorumluluk alarak alanda görev aldılar. Cumhurbaşkanı, otobüsten insanların kafasına çay paketi fırlatırken, Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'de olmak üzere belediye başkanlarımız alandaydı. Bu siyaset yapmak değil, vatanını sevmek, vatandaşlarını, insanı sevmek ve ülkeye sahip çıkmaktır. Bence örnek alsınlar… Asıl siyaset yapan kendileri" ifadelerini kullandı.

“RANT YARATMADIĞI İÇİN BUNU KAPATMIŞLARDIR”

Ülkede hakim yangın gündemi geçtiğimiz hafta sonu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı toplantının da ana gündemi olmuştu. Toplantıda yangınlarla mücadelede üzerinde durulan en önemli konulardan biriyse yangınla mücadele eğitimi olmuştu. Eğitim önerisiyle birlikte Buca'daki Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2019 yılında kapatılması da gündeme geldi. Konu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Yücel, "Bir taraftan basiretsizlik ve liyakatsizlik dedik, diğer taraftan da ileriyi görememek, öngörülü olamamak… Bir devlet adamından olması gereken en önemli özellikle öngörülü olmasıdır, ileriyi görmektir. Bir taraftan da kendilerine bir faydası olmadığı için, rant yaratmadığı için bunu kapatmışlardır ve sonuçları ağır oluyor bedelleri ağır ödeniyor. Biz CHP olarak bunların hepsini düzelteceğiz" dedi.

“MEVCUT İKTİDARIN DEĞİŞMESİYLE İLGİLİ BİR UMUT VAR”

Esnafın en önemli şikayetlerinin başında pandemi nedeniyle iş hacimlerinin düşmesi ve personel azaltma yoluna gitmek olduğunu belirten Başkan Yücel, “Sanayi sitesi esnamızı gezdik. Genelde esnaf şikâyetçi. Geçmiş yıllarda yaptıkları işi yapamamalarından, personel çıkarmalarından ya da personel sayısını azaltmalarından şikayetçi. Bakıyoruz genelde mevcut iktidarın değişmesiyle ilgili bir umut var. Tabii biz burada CHP olarak iktidar değişikliğinde onun alternatifi olma iddiasındayız Burada yerel yönetimlerimizin yaptıkları, büyükşehir olsun diğer ilçelerdeki komşu Dikili Belediyesi gibi. Ve tabii ki İzmir’de metropolde esnafın bu en zor döneminde pandemi kısıtlamalarında onların yanında olduk. Bir taraftan ülkenin birçok yerinde yangın var. Bu bizim de içimizi yakıyor. Basiretsiz ve liyakatsiz yöneticilerin bu sorunu nasıl çözemediğini ve ülkemizde ormanların, ormanların ötesinde insanların ve şehirlerin yandığını görüyoruz. Ama bunu düzelteceğiz. Bunu düzeltmek için de esnafımızla, vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bugün Bergama programımızın ikinci günü. Bugün köy ziyaretlerimizi de yapacağız ve akşam geç saatlerde de programımızı tamamlayacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.