Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Roman vekil Purçu: Romanlar CHP'yi iktidar, Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapacak

CHP'li Roman vekil Purçu: Romanlar CHP'yi iktidar, Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İzmir’de; CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen İzmir Roman Buluşmasında 58 ayrı ilden gelen Roman vatandaşlarla bir araya geldi; onların sorunlarını dinledi; CHP iktidarında sorunların çözümü için Roman vatandaşlara sandığı işaret etti.

  • Ege Postası
  • 16.01.2023 - 09:45

CHP tarafından Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili olarak seçilen Özcan Purçu; “ Roman buluşmasında “ Roman vatandaşlara hitap etti ve yaptığı konuşmada; Romanlar için 2015 tarihinin önemine vurgu yaptı

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:

CHP İlk olarak Romanların sorunlarını gördü!

“Açlıktan, yoksulluktan dengemizi yitirdik. Ancak bizler Romanlığımızla her zaman gurur duyduk. Bunu hiç saklamadık. Kendi dertlerimizi hep içimizde yaşadık.

2015 yılı öncesinde sorunlarımızı ortaklaştırmak ve dillendirebilmek adına çok zor şartlarda 100 dernek kurduk ve bugün görüyorum ki doğrusunu yapmışız. Yıl 2015 Romanlar için çok önemlidir. Çünkü o zamana kadar zar zor kurduğumuz derneklerle var olmaya çalışırken;  2015'ten sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün Partisi; Cumhuriyet Halk Partisi dedi ki “ey Romanlar sizin de sorunlarınız var ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Siz de bu sorunlarınızı paylaşın.”

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na çok teşekkür ediyorum. Bizim tarihimiz Genel Başkanımızla farklı bir boyuta ulaştı ve bir tarih yazdı. İlk defa Romanların bir temsilcisi TBMM'ye girdi ve sizin adınıza görev yaptı. Görülmeyenlerin görüldüğü, duyulmayanların duyulduğu bir dönem başlattı.

Dezavantajlı grupların sorunları CHP İktidarında; Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında çözüme kavuşacak!

“Biz dezavantajlı gruplar olarak artık bu saatten sonra bu sorunlarımızı Sayın Genel Başkanlarımızın öncülüğünde Cumhurbaşkanlığı döneminde hep beraber çözeceğiz. Romanlar olarak size minnet borcumuzu sonuna kadar ödemek için arkanızda olacağız.  Sizi Cumhurbaşkanı yaparak; CHP’yi iktidarı yaparak bu borcumuzu ödemek istiyoruz”

 Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezini dolduran binlerce roman vatandaşın olduğu  “Roman Buluşmasına”  CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP milletvekilleri; CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve pek çok Belediye ve Belde Başkanı katılım sağladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.