Dolar 32,4210
%-0.2
Euro 34,7472
%-0.64
Altın 2.441,820
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de bir pankart vakası daha!

CHP İzmir’de bir pankart vakası daha!

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın yapımı devam eden yeni il binasına 1 Mayıs İşçi ve emekçi Bayramı kapsamında astığı “İşçiler 1 Mayıs’ta soruyor. 128 milyar dolar nerede?” ifadelerinin yer aldığı pankart İzmir İl Emniyet Müdürlüğünce kaldırıldı.

  • Ege Postası
  • 30.04.2021 - 15:53

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda CHP İzmir İl Başkanlığı binasına Hazine rezervlerinde olması gereken ancak akıbeti bilinmeyen 128 dolar için “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankart asılmıştı. Pankart, Valilik talimatıyla, “halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, karşıt grupları karşı karşıya getirebileceği” gerekçesiyle İzmir İl Emniyet Müdürlüğünce kaldırılmıştı.

CHP İzmir İl Başkanlığı bu kez, tam kapanma nedeniyle alanlarda kutlanamayan 1 Mayıs İçi ve Emekçi Bayramı için hem uzun yıllardır kullandığı mevcut başkanlık binasına hem de yapımı devam eden yeni il binasına pankart astı.

İl Başkanlı’nın mevcut il binasına astığı pankartta “Sen emekçisin, kendine güven. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun” ifadeleri yer alırken yeni binaya asılan pankartta ise “İşçiler 1 Mayıs’ta soruyor. 128 milyar dolar nerede?” ifadeleri kullanıldı.

Yeni il binasına asılan pankart, üzerinde yer alan ifadeler nedeniyle bir kez daha Valilik talimatıyla, “halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, karşıt grupları karşı karşıya getirebileceği” gerekçesiyle İzmir İl Emniyet Müdürlüğünce kaldırıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.