Dolar 32,5696
%0.26
Euro 34,9942
%0.06
Altın 2.460,840
%1.01
Bist-100 9.896,00
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sandal’dan ilçe örgütüne ‘beraberlik’ çağrısı

Başkan Sandal’dan ilçe örgütüne ‘beraberlik’ çağrısı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede yaşanan gerilimler ve fikir ayrılıklarına ilişkin konuştu. İlçede uzlaşı ortamının sağlandığını ifade eden Başkan Sandal, birliktelik çağrısında bulundu ve “Artık sokaklarda hep beraber, gençliğimizle, kadınlarımızla örgütümüzle hep beraber olmak tarafıyım. Bu konuda ilgili hemfikiriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.08.2021 - 12:52

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Bayraklı’da İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un geçtiğimiz aralık ayında seçimle göreve gelmiş olan 24 mahalle yöneticisini görevden almasıyla birlikte İlçe Başkanı Susmuş ile Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile bir süredir devam eden gerilimin fitili ateşlenmişti. İlçe Sekreteri Kemal Kaygül’ün karar defterini ilçe başkanlığından dışarı çıkarması nedeniyle görevden alınmasıyla ise ilçedeki gerilim yükselmişti. 

Bazı ilçe yönetim üyelerinin haftalık olağan toplantılara üst üste katılmaması ve yönetimin düşürülmesi için yapılan imza kampanyasıyla birlikte ilçede gerilim tırmanırken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in uzlaşı için araya girmesiyle birlikte sular bir süre durulmuştu.

Öte yandan ilçede Başkan Susmuş’a muhalif olan Belediye Başkanı Sandal’a yakın olduğu ileri sürülen 3 ilçe yönetim kurulu üyesi Başkan Susmuş’a istifa çağrısında bulunarak rest çekmişlerdi. 
Yaşanan gelişmeler ilçe başkanlığı ile Belediye Başkanı Sandal arasında anlaşmazlıklar olduğu algısını yaratırken Başkan Sandal yaşananlara ilişkin konuştu. İlçede yaşanan olayların belediyeyle ilgisi olmadığını ifade eden Başkan Sandal, birliktelik mesajı verdi. 

“ÖRGÜTÜMÜZÜN TEK VÜCUT OLARAK YÜRÜMESİNDEN YANAYIZ”
Buzların eridiğini belirten Başkan Sandal, “Bir dönem belediyenin de bu işin içerisinde olduğuna dair bir algı vardı. Bu kesinlikle doğru bir bilgi değil. Gençliğin, kadın kollarımızın örgütümüzün tek vücut olarak yürümesinden yanayız. Sanıyorum bu da şu an sağlanmış durumda” dedi.

“ÖRGÜTÜMÜZÜN SİYASALLAŞTIRARAK PARTİYE KATKI SAĞLAMASINI İSTİYORUZ”
İlçe sekreteri değişimleriyle gündeme gelen CHP Bayraklı’da İlçe Başkanı Susmuş, ilçe sekreteri Mehmet Kaya’yı görevden alıp yerine Zehra Berk’i getirmişti. Yaşanan ‘sekreter krizleri’ sorusunu da yanıtlayan Başkan Sandal, “Belediye başkanı olarak benim bu konuya girmem çok doğru değil. Onların kendi iç değerlendirmeleri. Bizim istediğimiz şey tek vücut sahada olmak, bizim yaptığımız çalışmaları da örgütümüzün siyasallaştırarak partiye katkı sağlamasını istiyoruz” diye konuştu. 

“HEP BERABER OLMAK TARAFIYIM”
Dün gerçekleştirilen Bayraklı Danışma Kurulu’nda ilçe eski başkanı Cemalettin Alper ilçe örgütü ve belediyenin bir arada hareket etmesi gerektiğini söylemiş ve hem Susmuş’a hem de Sandal’a çağrıda bulunmuştu. Çağrıya olumlu yanıt veren Başkan Sandal, “Artık sokaklarda hep beraber, gençliğimizle, kadınlarımızla örgütümüzle hep beraber olmaktan yanayım. Bu konuyla ilgili hemfikiriz” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZDAN BİR AN ÖNCE TALEP EDİYORUZ”

Başkan Sandal 30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremin ardından depremzedelerin yaşadığı mağduriyete de değindi. 

Depremde evleri orta dereceli hasar görmüş depremzedeler için kredi anlaşmalaırnın devam ettiğini ifade eden Başkan Sandal, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Bankası’ndan alacağı kredi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve “Biz İş Bankası ile protokol imzaladık, şu an arkadaşlarımız Deniz Bank ile çalışıyorlar. Ama söz konusu Dünya Bankası kredisini, Büyükşehir ekibimiz organize ediyor. Onlardan da aldığımız bilgi Cumhurbaşkanının onayında olduğu. Bizde bunun bir an önce onaylanmasını istiyoruz. Biz, cumhurbaşkanımıza başka çağrılarda da bulunmuştuk. Biz afet bölgesinde yapılan evler gibi onlara tanınan haklar gibi düşük faizli 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli düzenlenmesi için Cumhurbaşkanımıza çağrıda da bulunmuştuk. İsteğimiz bir an önce olması. Enflasyondan kaynaklı olarak döviz ya da faizdeki hareketliliklerle beraber inşaat maliyetleri çok artıyor. Dövizdeki küçük bir kıpırdanma inşaat girdilerinde yüzde 30'lara gidebiliyor. Dövizde ve faizde geri çekilme olduğunda bile bunlar geri gelmeyebiliyor. Bu anlamda ivedilikle tüm yurttaşlarımız adına tekrar Cumhurbaşkanımızdan bir an önce imzalanmasını ve  vatandaşların derdine bir an önce derman olunmasını talep ediyoruz” dedi.

“MEVZUATLARI ZORLUYORUZ”

Depremde yıkılan konutlar yerine rezerv alanlarında yapılacak konutlarda vatandaşların yaşadığı hak kayıplarını engellemek için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Başkan Sandal, “Biz dernekle sürekli görüşüyoruz. Sonuç itibariyle biz yerel yönetim olarak yasal sınırlarımız içerisinde bu meselenin içerisindeyiz. Bayraklı Belediyesi olarak plan notunu 8 gün içinde halletmiş bir belediyeyiz. Plan notlarına itiraz geldiği halde yeni bir plan notunu hazırlayan, tekrar göndereniz. Vatandaşlarımız ile görüşen, onların taleplerini toplayan, müteahhit firmalarla görüşüp onların beklentilerini alan, bu anlamda vatandaşlarımıza destek olabilecek  bütün faaliyetlerde depremzedelerin  ihtiyaçlarını çözebilecek şirketimizi kurduk. Bütün danışmanlık hizmetlerini ücretsiz veriyoruz. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz. Ama bu mesele o kadar büyük bir meselesi ki bir TOKİ tarafından yapılan evler ve vatandaşın talepleri var. ‘Benim 120 metrekare evim 80 metrekareye düştü’, ‘Yerim belli değil’ diyen vatandaşlar var… Orada bir problem var, bir diğeri de müteahhitler fiyat veremiyorlar. Maliyetlerin nasıl değişeceği konusunda garanti yok. Bize müteahhitlerin söylediği yüzde 5-10 kar ile bu işi yapabiliriz diye. Ancak bu günden bir inşaat maliyeti verip 1-2 yıl sonra evleri teslim etme durumuna kimse girmiyor. Zorlu bir süreç, biz üstümüze düşeni yapıyoruz. BU anlamda Bayraklı anlamında bir sıkıntı varsa biz bunu arkadaşlarımıza da söylüyoruz. Bazen kafa karıştıran kişiler olabiliyor yan yok işte belediye isterse size kat fazlası verebilir diye… Bu doğru bir bilgi değil. Bunu yapanlar vatandaşlarımız üzerinden kör bir siyaset yürütüyorlar. Şunu da söylüyoruz: Biz eksik görmüş olabiliriz, bürokratlarımız eksik görmüş olabilir ama depremzede yurttaşlarımızı arasında farklı diplomaları bilgi birikimleri olan farklı meslek gruplarından olanlar yeni öneriler gelirler ve mevzuatlar ile ilgiliyse biz mevzuatlar çerçevesinde gerekeni yaparız. Ancak mevzuatları biz zaten elimizden geldiğince zorluyoruz” diye konuştu. 

“ÖNCELİKLİ DERDİMİZ, VATANDAŞIMIZIN DERDİNİ SIKINTISINI NASIL ÇÖZERİZ”

Depremzedelere ilişkin çalışmalarda İzmir Büyükşehir Belediye ile koordineli ve uyumlu çalıştıklarının altını çizen Başkan Sandal, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in hayata bakışı belli. Bizim de hayata bakışımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ile örtüşüyor. Bizim burada öncelikli derdimiz, vatandaşımızın derdini sıkıntısını nasıl çözeriz. Ona bakıyoruz. Geri kalanları bir kenarı bırakmış durumdayız.  Tunç Başkan ile keşişim kümemiz bu olunca da ortaya böyle bir uyum çıktı” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.