Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli’den Başkan Soyer’e ‘Duran Adam’ tepkisi: Her sorunda bunu yapacaklarsa…

AK Partili Sürekli’den Başkan Soyer’e ‘Duran Adam’ tepkisi: Her sorunda bunu yapacaklarsa…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in Çernobili olarak bilinen Gaziemir’deki eski kurşun fabrikasının yaydığı radyasyon tehlikesine dikkat çekmek için gerçekleştirilen ‘Duran Adam’ eyleminde yetkililere ilişkin sarf ettiği sözlerine tepki gösterdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın alanın temizlenmesi için gereken çalışmaları yaptığını belirten İl Başkanı Sürekli, Başkan Soyer’i de sorumluluk almaya davet etti ve “Sorunlardan kendilerini soyutlayarak çözüm çağrısında bulunmaları sorumluluklarını ortadan kaldırmayacağı gibi; kurumsal ciddiyetlerini de tartışılır hale getirmektedir. Elbirliği ile çözülebilecek her sorunda bunu yapacaklarsa;‘Duran Adam’dan hiçbir farkları kalmayacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.08.2021 - 14:03

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın İzmir’in Çernobili olarak bilinen Emrez Mahallesi’nde bulunan eski kurşun fabrikasının yaydığı radyasyon tehlikesine dikkat çekmek ve yetkililerin harekete geçmesi için 21 Mayıs’ta başlattığı ‘Duran Adam’ eylemlerinin 13.’su ve sonuncusu geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmişti. 

Tehlikeye dikkat çekmek adına her hafta bazı ilçe belediye başkanlarının katıldığı eylemin sonuncusuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer katılmıştı. 

Başkan Soyer, alanda yaptığı konuşma, alanın temizlenmesi için yetkililere seslenmiş ve Biz buradan Türkiye’nin gerekli kurumlarına sesleniyoruz. Biz gereken yazışmaları yapacağız elbette ama buradan haykırıyoruz. Bizim vergilerimizle, vatandaş olma hakkımızla ilgili bir tercihi bizim adımıza yapmak mecburiyetindesiniz. Buranın temizlenmesi için gereken bütçeyi ayırmak zorundasınız. Bu sizin tercihinizle ilgili değil bizim yaşam hakkımızla ilgili. Bizim yaşam hakkımız sizin tercihlerinizle unutturulamaz, vazgeçilemez, bir kenara bırakılamaz” demişti.

Öte yandan; Başkan Soyer’in sözlerine AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den tepki geldi. İl Başkanı Sürekli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın alanın temizlenmesi için gereken çalışmaları yaptığını ifade etti ve Başkan Soyer’i de sorumluluk almaya davet etti.

Sürekli açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bir belediye; kamu sorumluluğunun bulunduğu bir sorunun çözümü için kürsüden seslenemez!  Bakanlığımız, Gaziemir’deki Kurşun Fabrikası’nın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için yoğun bir çaba içindedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi; bir taraf olacaksa bu çabadan yana olmalıdır!  Sorunlardan kendilerini soyutlayarak çözüm çağrısında bulunmaları sorumluluklarını ortadan kaldırmayacağı gibi; kurumsal ciddiyetlerini de tartışılır hale getirmektedir. Elbirliği ile çözülebilecek her sorunda bunu yapacaklarsa;‘Duran Adam’dan hiçbir farkları kalmayacaktır!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.