Dolar 32,3890
%0.09
Euro 34,7710
%-0.06
Altın 2.398,590
%0.07
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel’den Memleket Partisi’ne çarpıcı benzetme: Ergenlik çağındaki gençleri çağrıştırıyorlar

Yücel’den Memleket Partisi’ne çarpıcı benzetme: Ergenlik çağındaki gençleri çağrıştırıyorlar

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin partisinin İzmir İl Kongresi’nde CHP’ye ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik eleştirilerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memleket Partisi’nin CHP üzerinden bir siyaset geliştirme çabası içinde olduğunu ileri süren Yücel, kongredeki açıklamaları ergen tavırlarına benzetti. CHP İl Başkanı, “Biz isteriz ki Memleket Partisi gerçekten AKP’nin kurmuş olduğu antidemokratik düzenle mücadele etsin. Atatürk, İlke ve Devrimleri, Cumhuriyet değerleri, demokrasi, özgürlükler bunlar için mücadele etmesi. Şimdi bakıyoruz, her fırsatta CHP üzerinden bir siyaset geliştirme, var olma çabası içerisindeler. Bu tavırları ergenlik çağındaki gençleri çağrıştırıyor. Böyle kafa tutan, meydan okuyan, sataşan bir anlayışın ne onlara bir faydası var ne de ülkemize bir faydası var” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.08.2021 - 16:59

ÖZLEM KARA/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Memleket Partisi’nin geçtiğimiz hafta sonu İzmir’de gerçekleştirdiği il kongresinde CHP ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik eleştirileri, İzmirli depremzedeler için kullanılacak 340 milyon dolarlık Dünya Bankası kredisi tartışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir canlı yayında CHP’li yerel yönetimleri hedef almasından, İzmir il örgütünün saha çalışmalarına ve daha bir çok konuya ilişkin Egepostası’na özel açıklamalarda bulundu. Yücel ayrıca kamuoyunda merak konusu olan yeni il binasının açılış tarihine yönelik de konuştu.

MEMLEKET PARTİSİ’NDE CHP ÜZERİNDEN SİYASET GELİŞTİRME ÇABASI VAR

CHP’den ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, dün İzmir’e gelerek partisinin 1. Olağan İl Kongresine katıldı. İnce, kongrede CHP’ye ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. İnce’nin Soyer’i ve CHP’yi hedef alan konuşmalarını değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Memleket Partisi’nin CHP üzerinden siyaset geliştirme çabasında olduğunu ifade etti.

Yücel, konuya ilişkin şunları söyledi;

“Öncelikle Memleket Partisi’nin İzmir İl Kongresi hayırlı olsun. Umarım dünkü kongreden sonra biraz daha kurumsallaşırlar. Biraz daha anlattıkları misyonla uyumlu bir çalışma içerisine girerler. Yaptıkları il kongresinden sonra Muharrem İnce’nin ve İzmir İl Başkanı’nın, gündeme geldikleri konulara baktığımızda bu misyonla örtüşen bir çizgide olmadıklarını görüyoruz. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız İzmirlilerin oylarıyla seçilmiş. O dönemde, şu an Memleket Partisi İl Başkanı olan arkadaş ve Muharrem İnce, Tunç Soyer’in seçim kampanyasında çalışan ve destek veren isimlerdi. Ne oldu, ne değişti? Bunu biraz da kendilerinin sorgulaması gerektiğini düşünüyorum.

"AKP’NİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAKTAN İLERİ GİTMİYOR"

Hem AKP’nin kurmuş olduğu düzene karşı bir parti kurduğunuzu, bununla mücadele ettiğinizi söyleyeceksiniz hem de her etkinlikte CHP’ye ve AKP’nin kurduğu bu antidemokratik düzeni değiştirmek için mücadele eden muhalefet partilerini eleştireceksiniz. Açıkçası çok tutarlı bir tavır ve siyasi bir anlayış değil. Bu tarz bir anlayış AKP’nin değirmenine su taşımaktan ileri gitmiyor. Bunu yapan bir MHP var zaten. Dolayısıyla yeni kurulmuş Muharrem İnce’nin başında olduğu partinin daha farklı söylemlerle gündeme gelmesi gerekir diye düşünüyorum. Afişlerimiz, pankartlarımız indirildi diye bir takım söylemler ve siyasi nezakete sığmayacak söylemler dün gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız gayet nazik bir üslupla, fotoğraf ve belgeleriyle gereken cevabı verdi. Bu tip etkinlikler yapılırken pankartların, afişlerin nereye asılacağı belirlenir. Nitekim bu konuda bir mutabakat sağlanmış onun dışındaki yerlere, kamu alanı olan yerlere asılmış bir şey varsa buna müdahale etmek belediyenin ve zabıtanın görevidir. İlgi çekmek, gündeme gelmek güzel bir şey. Ama bunu bilinçli bir şekilde, planlı bir şekilde yaptığınız zaman pek de doğru olmuyor. Dün yaşananın ben bundan ibaret olduğunu düşünüyorum.

ERGENLİK BENZETMESİ!

Bir taraftan iktidara gelme hedefiyle yola çıkıyorsunuz bir taraftan bizim tasvip etmediğimiz eleştirdiğimiz bir şekilde gerçek olmayan şeyleri ortaya atıp bir algı yaratmak ve bu yaratılan algıyı bir siyaset yönetimi olarak kullanma çabası. Başka bir şey değil. Biz isteriz ki Memleket Partisi gerçekten AKP’nin kurmuş olduğu antidemokratik düzenle mücadele etsin. Atatürk, İlke ve Devrimleri, Cumhuriyet değerleri, demokrasi, özgürlükler bunlar için mücadele etmesi. Şimdi bakıyoruz, her fırsatta CHP üzerinden bir siyaset geliştirme, var olma çabası içerisindeler. Bu tavırları ergenlik çağındaki gençleri çağrıştırıyor. Böyle kafa tutan, meydan okuyan, sataşan bir anlayışın ne onlara bir faydası var ne de ülkemize bir faydası var. O yüzden biz bir tartışma, polemik içerisine girmek istemezdik ama bazen de bir açıklama yapmak gerekir. Dilerim ki siyasetin nezaketi çerçevesinde mücadelelerini sürdürsünler.”

DEPREMZEDELER İÇİN HER BİR KURUM ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

Başkan Yücel, İzmir depreminden etkilenip konutlarını kaybeden vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Dünya Bankası’ndan almayı planladığı 340 milyon dolarlık krediye ilişkin AK Parti’yle mutabık olduklarını dile getirerek şunları söyledi;

“Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le birlikte AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’yle bir araya geldik. Deprem ülkemizin ortak sorunu, İzmir’in ortak sorunu. Depremde canlarımızı kaybettik, insanların evleri yıkıldı. Konut, ihtiyacının güvenli, bir şekilde yerine getirilmesi, sağlanması hem belediyenin görevi daha da ziyade hükümetin görevi. Devleti, merkezi hükümet, belediye diye ayırmamamız gerekiyor. Bunu yapmak zaten sosyal devletin bir gereği. Sosyal devletin yapması gereken bir iş. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, kişisel çabasıyla hem de Büyükşehir Belediyemizin güçlü olan mali yapısı, kurumsal yapısıyla Dünya Bankası’yla bir görüşme yapıyor. Türkiye için ayrılan bir fonun belli bir bölümünün İzmirli depremzedeler için Büyükşehir Belediyesi üzerinden kullanılabileceği ifade ediyor. Şu anda bu prosedür devam ediyor. Bunu belediyenin tek başına kullanması mümkün değil. Burada Hazine garantisi gerekiyor. Yani devletin buna kefil olması gerekiyor. Biz AK Parti İl Başkanımızla da görüştük. Bu işin daha fazla uzamadan, her bir kurumun veya makamın üzerlerine düşen adımları somut bir şekilde atılması konusunda mutabık kaldık. Bu kredinin de en kısa zamanda onaylanacağını, en azından tamamı için olmasa bile deprem nedeniyle konutunu kaybeden İzmirli vatandaşlarımızın büyük bir bölümünün konutlarının ve kentsel dönüşümün buradan, finanse edilerek çözüleceğini düşünüyorum” dedi.

“BELEDİYELERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, afet bölgelerine belediyelerin müdahalesi hakkında, “CHP'nin sayesinde diyorlar, ne CHP'nin sayesinde? Ne yaptınız da CHP'nin sayesinde engellediniz? Acaba sizin karadan bu işlere müdahalelerde nerede itfaiyeleriniz? Bir yerde sel baskını var. Sen sel afetinde ne yaptın? Ne ortaya koydun? Yok” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt veren Başkan Yücel, “Sayın Erdoğan sanırım takip etmemiş. CHP’li belediyeler gerek yangında, sel felaketlerinde her türlü yardımı ekipleriyle birlikte yaptılar. Başta barınma ihtiyacı, o anlık yapılan gıda, giyim ihtiyacını karşılama gibi. Afet bölgelerine İzmir Büyükşehir Belediye’miz ve birçok ilçe belediyemiz anında müdahale ettiler. Bu konuda belediye başkanlarımız, birinden bir talimat almadan almış oldukları görevin vermiş olduğu sorumlulukla en kısa sürede olay yerlerine intikal ettiler. Kendileri gidemedilerse, ekiplerini gönderdiler. Bu depremde, yangında, sel de ve pandemide de böyle oldu. CHP’li belediyeler veya muhalefete mensup belediyeleri kötüleyerek Cumhurbaşkanın bir sonuç alabileceğini ben düşünmüyorum. Yapılanlar ortada. Söylemden ziyade icraatler önemli. Bu konuda belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız bize gurur veriyorlar” diye konuştu.

“BUNLAR DAHA ISINMA TURLARI”

Pandemi kısıtlamalarının ardından özellikle yerel yönetimlerde seçimi kaybettikleri bölgelerde saha çalışmalarının nasıl ilerlediğini aktaran Başkan Yücel, “Şu an yaptığımız saha çalışmaları daha ısınma turları. Çünkü her geçen gün biz biraz daha vites yükselteceğiz. Saha çalışmalarını artıracağız. Pandemi nedeniyle bu tip çalışmalar istediğimiz düzeyde yapılamadı. Özelikle milletvekillerimizin dahil olduğu saha çalışmalarını başlattık. Öncelikle yerel seçimlerde kazanamadığımız ilçelerde başladık. Ama bunu önümüzdeki aylarda İzmir’in tamamına yayacağız. Bakırçay bölgesine biraz daha fazla yoğunlaştık. Önümüzdeki haftalarda Küçük Menderes daha sonra Yarımada ve yavaş yavaş metropoldeki çalışmaları hızlandıracağız. Ayrıca bu diğer ilçelerde bir çalışma yapılmıyor anlamına gelmemeli. Diğer ilçelerimiz zaten kendi çalışmalarını yapıyor. Biz İl Başkanlığı olarak nerede, neye ihtiyaç var ise hem bir taraftan çalışmaları gözlemlemek istedik. Bir yerde denetlemek istedik. Hem de milletvekillerimizin de içinde olacağı İl Başkanlığı’nın yapmış olduğu bir çalışma programıyla ihtiyaç olan ilçelerde vatandaşımızla, esnafımızla, kadınlarla, gençlerle, üreticiyle bir araya gelip onarı dinleyerek oraya bir siyasi düşünceyi empoze etmeyi değil onların bize aktaracakları varsa bizim yapabileceklerimiz varsa çalışmalarımızda bize ışık tutabilecek bir eleştirileri varsa bunları anlamak ve gereğini yapmak için gittik. Gayet de verimli oldu” dedi.

İL BİNASI 9 EYLÜL’E YETİŞİR Mİ?

Alsancak’taki yeni CHP İl Binası’nın son durumu hakkında bilgi veren Bakan Yücel,

“İl Binamızın tamamlanması 9 Eylül’e yetişir ama tarih şu anda netleşmedi. Bir takım ufak tefek eksikler var. Biz açılış günümüzü Genel Başkanımız’a göre belirleyeceğiz. Açılışı Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. 9 Eylül hem İzmir’in Kurtuluşu hem de partimizin kuruluş tarihi. O gün Genel Başkanımız İzmir’de olur mu bilemiyorum. Çünkü Ankara’da da bir takım programlar yapılıyor. Gelenek olarak da Anıtkabir ziyaret ediliyor.. İl Binamız şu anda kullanma hazır durumda Eylül ayında açarız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.