Dolar 32,3904
%0.1
Euro 34,7888
%-0.01
Altın 2.396,190
%-0.03
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatlı’dan ‘transfer’ iddialarına yanıt: Geçmeyi düşünseydim…

Tatlı’dan ‘transfer’ iddialarına yanıt: Geçmeyi düşünseydim…

Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan ve birçok önemli görevde çalışan Hatice Tatlı, dün Memleket Partisi 1. Olağan İzmir Kongresi’ne katılmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Tatlı kamuoyunda konuşulmaya başlanan “transfer” iddialarına ilişkin ise Egepostası’na konuştu. Ziyaretin nezaket ziyareti olduğunun altını çizen Tatlı, “Ben 2019’da aktif siyaseti bıraktım ve CHP’de bıraktım. Zaten geçmeyi düşünseydim zaten en başında bana teklif ettiklerinde geçerdim” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.08.2021 - 12:14

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Memleket Partisi, 1. Olağan İzmir İl Kongresi, dün Genel Başkan Muharrem İnce’nin katılımıyla gerçekleşti.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Çelebi ile Gaye Usluer ve Tahir Şahin de katılıldığı kongreye CHP’den sürpriz bir isim de katılmıştı. Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan, Eskişehir'de il başkan yardımcılığı, PM Üyeliği, Bayraklı’da meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği, iki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, İzmir Büyükşehir Meclisinde CHP Grup Başkanvekilliği, Grup Sözcülüğü yapan Hatice Tatlı’nın da kongreye katılması ve protokolde Muharrem İnce’nin yakınında oturması dikkat çekmişti.

Tatlı’nın CHP’den birçok ismin istifa ederek geçtiği Memleket Partisi’nin kongresine katılması ise kamuoyunda yeni bir transfer olarak yorumlanırken Tatlı, konuya ilişkin Egepostası’na konuştu.

Memleket Partisi’ne geçmesinin söz konusu olmadığını belirten Tatlı, katılımının sadece nezaket ziyareti olduğunu ifade etti.

Aktif siyaset hayatının sona erdiğine aktaran Tatlı konuya ilşikin şu ifadeleri kullandı;

“Katılımım tamamen nezaket katılımıydı. Ben bir kitap yazdım. Muharrem Bey benim öğretmen arkadaşım. Gaye Usluer de benim 1982 yılından bu yana Eskişehir’den arkadaşım. Kendisini İl Sağlık Müdürlüğü’nde asistanlık yaptığım dönemden bu yana tanırım. Onlar imzalı kitabımı istediler ve beni davet ettiler. Hepsi bu. Bir nezaket ziyareti. Ben 2019’da aktif siyaseti bıraktım ve CHP’de bıraktım. Zaten geçmeyi düşünseydim zaten en başında bana teklif ettiklerinde geçerdim.”

Öte yandan Tatlı, daha sonra yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“22 Ağustos 2021 tarihinde yapılan Memleket Partisi İl Kongresine s,kısa süre katılmam ile ilgili yapılan haberlerden duyduğum üzüntüyü dile getirerek basın açıklaması yapma gereği duydum.

Ben 1972 yılından bu yana (memurken bile) benim yol göstericim Atatürk’ün kurduğu CHP içinde yer almış, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu (SHP’de Erdal İnönü, Murat Karayalçın) ile siyaset yaptım.

1992 yılı 9 Eylül’ünde CHP’yi yeniden açanlardan olmuş, Kadın Kolu Başkanlığı, İl Başkan Yardımcılığı, Parti Öğretmenliği, ilçe ve büyükşehir meclis üyeliği, başkan vekillikleri ve Parti Meclisi üyeliği yapmış biri olarak bir davet üzerine kısa süreli yapyığım bir katılımın bu kadar abartılması hem şaşırtıcı hem de düşündürücü olmuştur.

Türkiye’de bir ilk olan, bir kadın siyasetçi olarak mesleki ve siyasi anılarmı kitaplaştırdım ve dostlarıma imzaladım. Bu kitapta 1690-2019 arası tüm siyasetçiler var. Elbette 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde partimizin adayı, geçmiş yıllarda CHP’de birlikte siyaset yaptığım Muharrem İnce ile benim 1982’den bu yana tanıdığım dostum Gaye Usluer ve CHP’de siyaset yaptığım Cüneyt Oğuz da var. Hem onları görmek, kitabımı vermek amacı ile nezaketen uğradığım bu kongreye ayrı bir anlam yüklenmektedir.

2019’da aktif siyaseti CHP’de bıraktığımı ayrıca bir partiye katılmayı düşünmediğimi, eğer böyle bir düşüncem olursa bunu o anda basın aracılığı ile hiç çekinmeden kamuoyu ile paylaşacağımın bilinmesini isterim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.