Dolar 32,5814
%0.33
Euro 34,6861
%-0.13
Altın 2.520,880
%1.46
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hızal'dan Başkan Arda'ya istifa çağrısı ve İZSU'ya sert koku tepkisi!

AK Partili Hızal'dan Başkan Arda'ya istifa çağrısı ve İZSU'ya sert koku tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’yı belediyeye “Onursal Koordinatör” olarak atamasını eleştirerek “Siyasi danışmanım” açıklamalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Hızal, “Halil Bey istifa etsin görevinden eşi belediye başkanı olsun” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.08.2020 - 10:39

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, TV35 Ana Haber Bülteni’ne katıldı ve İzmir’in koku sıkıntısı ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşini ‘Onursal Koordinatör’ olarak atamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İzmir’de yaklaşık bir haftadır devam eden ve vatandaşı isyan ettiren koku sorununda yetkililerin görevlerini layıkıyla yerini getirmediğini ve açıklamaların tatmin edici olmadığını olduğunu söyleyen Hızal, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşini belediyede “Onursal Koordinatör” görevine atamasını da sert bir dille eleştirdi. Hızal, Başkan Arda’nın konuya ilişkin açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, İzmir zamanı gelince cevabını verek diyerek gelecek yerel seçimleri gösterdi.

‘VAATLERİ BİR KENARA BIRAKTIK’
Günlerdir İzmir’i esir alan koku problemine ilişkin yapılan açıklamaları ve çalışmaları yeterli bulmadığını belirten Hızal, soruna ilişkin afaki ifadeler kullanıldığını söyledi. Hızal, “Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediye yetkilileri defalarca bu sorunun giderileceği üzerine açıklamalar yaptı. Sayın Soyer’in 31 Mart seçimleri öncesindeki vaatlerinden biriydi. ‘İzmir’deki koku problemini ortadan kaldıracağız’ demişti. Ve ikinci bir vaadi de şuydu: ‘3 yıl içerisinde yüzülebilir bir körfez projesini hayata geçireceğiz’ demişti. Yine İZSU’yla alakalı musluktan içilebilir musluk suyundan bahsetmişti. Biz artık gerçekten içilebilir musluk suyunu ve yüzülebilir körfez projesini bir kenara bıraktık. İzmir’in son dönemlerdeki en önemli sorunu olan bu koku probleminin en kısa sürede giderilmesini istiyoruz” dedi.

‘ESAS SORUN ALTYAPIDA’
Hızal, sorunun İzmir’in altyapısından kaynaklı olduğunun altını çizerek , “İzmir’de altyapıda ciddi bir sıkıntı var. Bizler kanalizasyon sistemiyle yağmur suyu sisteminin aynı sistem içerisinde kullanıldığı bir şehirde yaşıyoruz. Bu iki sistemin aynı noktada birleşmesi yazın ciddi koku problemlerine kışın da ciddi taşkınlara sebep veriyor. Bugün hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellike Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli’de yoğuın olmak üzere İzmir’in genelinde bu koku problemi yaşanıyor. Ama bakıyorsunuz İZSU’nun Genel Müdürü bu konunun ilk muhatabı olan şahışın gerekli çalışmaları yapmadığını görüyoruz. İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu noktada hiçbir açıklama yapmıyor. Ortada bir koku problemi ve realite var. Bunu ortadan kaldıracak olan kurum İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Yetkililerin bir an önce sorunu çözmeleri ve vatandaşın koku probleminden bir an önce kurtulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘İZMİRLİLER ZAMANI GELDİĞİNDE CEVABINI VERECEK’
Dün İzmir gündemde büyük yankı uyandıran Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’yı belediyeye “Onursal Koordinatör” olarak atayıp kartvizit bastırmasına da değinine hızal şunları söyledi, “İzmir bunları gerçekten hak etmiyor. 17 aylık süreç boyunca özellikle bazı ilçe belediyelerinde böyle uygulamaları gördük. Torbalı Belediye Başkanı oğlunu genel müdür yardımcısı yaptı. Karaburun’da belediye başkanı kendini bir şirkette genel müdür yaptı. Bugün de bakıyoruz ‘onursal danışman’ diye bir makam uyduruldu ve Halil Bey kendi eşini onursal danışman olarak ve bir de kartvizit bastırarak görevlendirdi. Sayın Belediye Başkanı’nın açıklamalarına bakıyoruz eşinin yaptığı çalışmalardan bahsediyor. O zaman ben Halil Bey’e şunu söylüyorum: Madem eşi bu kadar becerikli ve yetenekli ise Halil Bey istifa etsin görevinden eşi belediye başkanı olsun. ‘Benim siyasi danışmanım’ gibi bir açıklama kabul edilebilir bir açıklama değil. Bir belediye başkanının siyasi danışmanlığını kendi tabirleriyle örgütlerinde yaparlar. Belediye içerisinde ve belediye logosunu taşıyan bir kartla bugüne kadar hiç görmediğimiz bir makamla ‘Benim siyasi danışmanım ve hiçbir ücret almıyor’ açıklaması kabul edilemez. Evet belki Halil Bey’in ücretlendirme kısmında Başkan’ın söyledikleri doğru olabilir. Ancak buradaki mesele maaş meselesi değil. Bir belediye başkanının ve eşinin olmayan bir makam uydurarak bu makam üzerinden güç alıp bir takım faaliyetlere girmesidir. Bizim itirazımız bu noktada. İzmir zamanı geldiğinde bütün bu belediye başkanlarına gerekli cevabı verecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.