Dolar 32,3879
%-0.29
Euro 34,7985
%-0.02
Altın 2.405,130
%-0.73
Bist-100 10.162,00
%1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den 'Beyaz Vagon' tepkisi: Bir gece yarısı operasyonuyla silinemez!

CHP'li Yücel'den 'Beyaz Vagon' tepkisi: Bir gece yarısı operasyonuyla silinemez!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon 13 yıldır sergilendiği Alsancak Garı önünden hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi gerekçe gösterilerek önceki gece kaldırıldı. Tarihi vagonun kaldırılması tartışma yaratırken, CHP'li belediyeler vagona sahip çıkmak adına talip oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konuya ilişkin açıklama yaparak, Beyaz Vagon'a sahip çıkan, talip olan tüm belediyelerimiz tek bir mesaj veriyor: Tarihsel belleğimiz bir gece yarısı operasyonuyla, alelacele açıklamalarla silinemez!" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.08.2020 - 16:52

EGEPOSTASI- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yurt içi gezilerinde kullandığı ve 2007 yılında müzeye dönüştürülerek, 13 yıldır Alsancak Garı önünde sergilenen Beyaz Vagon, kötü hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi ve ileri sürülerek kapalı perona taşındı.

Beyaz Vagon’un yerinden taşınacağı haberleri sonrası flaş bir de iddia gündeme geldi. 'Beyaz Vagon'un Alsancak Gar Mescidini kapattığı için kaldırıldı iddiaları üzerine CHP İzmir Milletvekili Kani Beko konuyu TBMM'ya taşıdı. Beko, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere yadigarı 'Beyaz Vagon’un önünde yer aldığı TCDD Alsancak Gar Mescidini görünür kılmak amacıyla kaldırıldığı iddiası doğru mudur'' diye sordu.

Öte yandan vagonun kaldırılması üzerine başta Konak Belediyesi olmak üzere İzmir'de bazı CHP'li belediyeler vagona talip oldu.

BİR GECE YARISI OPERASYONUYLA SİLİNEMEZ!

Tartışmalar sürerken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuya ilişkin açıklama yaparak talip olan belediyelere teşekkür etti.

Yücel sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: 

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz öngörüsü ile kilometrelerce inşa edilen o "demir ağlar", küllerinden doğan bir memleketin sanayiden tarıma kalkınmasının anahtarıydı. Alsancak Garı önünden geçenler Atamızın kullandığı beyaz vagonun önünden her geçişinde bu şükranı hissetti.

Kuruluş ve kurtuluş yıllarımızın geçtiği yolları bize hatırlatan Beyaz Vagon'a sahip çıkan, talip olan tüm belediyelerimiz tek bir mesaj veriyor: Tarihsel belleğimiz bir gece yarısı operasyonuyla, alelacele açıklamalarla silinemez!"

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.