Dolar 32,3869
%-0.29
Euro 34,7573
%-0.14
Altın 2.404,020
%-0.77
Bist-100 10.185,00
%1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gelecek'in yeni İl Başkanı Şener'den İzmir mesajları ve zam çıkışı!

Gelecek'in yeni İl Başkanı Şener'den İzmir mesajları ve zam çıkışı!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin yeni İzmir İl Başkanı Serhat Mustafa Şener hedeflerini ve prestij projesini Egepostası’na açıkladı.

  • Ege Postası
  • 20.08.2020 - 16:57

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - Gelecek Partisi’nin Kurucu İl Başkanı Cem Kavur ve il yönetiminin istifası sonrası Genel Başkan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından İzmir İl Başkanı olarak atanan Serhat Mustafa Şener Egepostası’na özel açıklamalarda bulundu. Şener “Benim gündemim İzmir. Önümüzdeki süreçte gündem belirleyecek çalışmalar yapan bir parti olacağız” dedi. Ulaşıma yapılan zammı ve İzmir’in problemlerini de değerlendiren Şener’in hayalindeki proje Silikon Vadisi kurmak...

‘KENDİSİ HOCAMDIR ONDAN ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİM’

Siyasi hayatını ve Gelecek Partisi’ne geçiş sürecini anlatan Şener “Genç yaşlarda bir şekilde siyasete bulaştık. Bir ağacın gövdesine kurt girdiği zaman içten içe kemirir, siyasete bulaşmak da böyle bir şey. Ben AK Parti’de siyaset yaparken, İbrahim Turhan ile tanıştım. Kendisiyle Borsa İstanbul’daki akademik ilerlemem nedeniyle takip ediyordum. Onunla yaptığımız mesai sonrasıyla, kendisiyle büyük bir onur ve gurur duyarak çalıştım. Kendisi hocamdır ve ondan çok şeyler öğrendim. Dolayısıyla kendisi ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu AK Parti’den ayrıldıktan sonra ben de AK Parti’den istifa ettim. Bir ekip olarak bu günlere geldik” dedi.

‘BU BİR BAYRAK YARIŞI’

"Kurucu İl Başkanının istifasıyla sonuçlanan bir süreç yaşandı, sizin görevlendirilmeniz nasıl oldu'” sorusunu yanıtlayan Şener “Bu bir bayrak yarışı. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Ben bayrağı Kurucu İl Başkanımız Cem Kavur’dan teslim aldım. Ben daha iyi yerlere taşıyacağım inşallah benden daha genç arkadaşlara teslim etmek istiyorum. Dolayısıyla Sayın Cem Kavur, bu göreve namzet olduğunda bir pandemi süreci yoktu. Fakat süreç bütün dünyayı etkilediği ve kendisi de bir ticaret adamı olması sebebiyle, herkesin yaşadığı sorunları ve sağlık sorunları yaşadı. Bunların hepsi üst üste gelince, iş hayatında ilerlemeyi tercih etti. Genel merkezimizin takdiriyle benim ismim zikredilmiş. Yapılan istihbarat çalışmaları sonrasında, Genel Başkanımız da benim ismim konusunda tasarrufta bulununca Partim ve siz beni nerede görmek isterseniz orada olurum dedim. O da bana teşekkür etti görevimi tebliğ etti” diye konuştu.

‘ZAMLARI DOĞRU BULMUYORUZ’

Kapıların herkese açık olduğunu ve ittifakları değil iktidarı kovalayan bir parti olduklarını dile getiren Serhat Mustafa Şener, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Millet İttifakı üyelerince kabul edilen ve İzmirliler tarafından üstü örtülü bir zam olarak kabul edilen ulaşım düzenlemesi hakkında konuştu. Gelecek Partili Şener “Öncelikle ülkemizin geçtiği bir durum var. Bütün dünya ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. Ancak ülkemiz iktidarın basiretsizliği yüzünden çok farklı bir şekilde ekonomik krizi iliklerine kadar hissediyor. Böyle bir ortamda ben ve partim bu şekilde yapılan zamları doğru bulmuyoruz. Biz zamlar ve vergiler üzerinden değil de, insanların gelirinin artırılması, refahının yükseltilmesi ve daha rahat bir hayat sürdürebilmesi yönünde bir politika izliyoruz. Bu zammı doğru bulmuyorum ama ‘kelebek etkisi’ dediğimiz bir durum var. Ülkenin ve ekonominin başında olan insanların ülkeyi sürüklediği tutum nedeniyle bu zam kaçınılmaz olmuş gibi görünüyor. Ben bunları doğru bulmuyorum “ diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ 30 İLÇEDE TEŞKİLATLANMAK’

"En kısa zaman ilçe kongrelerimizi tamamlamak istiyoruz" diyen Başkan Şener “Hedefimizi 30 ilçede teşkilatlanmak. İktidarı hedefleyen bir parti olarak Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçeyi yönetmek niyetindeyiz. Yeri gelmişken söylemek istiyorum. İzmir olarak en büyük kaybettiğimiz nokta maalesef ki bireyler etrafında siyaset yapmayı içselleştirmiş durumdayız. Proje ve vaatler bazlı günlük siyaset yapılıyor. Bireyler geçicidir makamlar ve eserler kalıcıdır. Yarım kalan projelerin devam etmesi gerekmektedir” dedi.

‘İZMİR EMEKLİ ŞEHRİ ÜNVANINI NE ZAMAN ÜZERİNDEN ATACAK'’

İzmir’de uzun süredir yerelde devam eden CHP İktidarını, Tunç Soyer yönetimini değerlendiren Şener, parti politikaları ve kentle ilgili açıklamalarda bulundu. Şener “Oluşturacağımız komisyonlarla belediye meclislerini takip edeceğiz. İlerleyen süreçte gündemi takip eden değil belirleyen bir parti olacağız. Tunç Bey görevi yeni devraldı. Şu an değerlendirmem pek doğru olmaz. İlerleyen süreçlerde neler yapacağına vaatleri yerine getirebilecek mi onlara bakmak lazım. Ama İzmirle alakalı ciddi problemler var. İzmir’in yapı stoğunun yüzde 70 problemli. Allah korusun 7 ve üzeri şiddetteki depremlerde çok ciddi can kayıplarının meydana geleceği konuşuluyor. İzmir emekli şehri ünvanını ne zaman üzerinden atacak. Çünkü İzmir emekliler şehri değil. Ama burada yetişen genç beyinlerin göç ettiğini görüyoruz. Burada istedikleri iş imkanını bulamıyorlar ya da iş buluyorlar işin hakkı olan ücreti alamıyorlar. Sonunda genç insanlarımız gidiyor ve emeklilik yaşı gelen insanlarımızın İzmir’e büyük bir teveccüh gösterdiğini görüyoruz. İzmir dört mevsimi yaşayan şahane bir ilimiz. Çok nitelikli ve katma değeri çok yüksek işler gerçekleştirilebilir. Benim de içinde olduğum partimizin projesi olan Californiya’daki Silikon Vadisi’nin iz düşümünü İzmir’de oluşturmak istiyoruz. İzmir böyle bir oluşumu tamamıyla bünyesinde barındırabilir. Artık mesai giriş ve çıkışlarına gerek kalmadan ciddi bir trafik sıkıntısı var. Alt yapı ve üst yapı problemleri çözüm bekliyor. İmar zaten İzmir’de her daim problemli bir konu. Nitelikli bir turizmi gerçekleştiremiyoruz. Agememnon kaplıcaları dibimizde, Küçük Menderes Ovamız şahane bir toprak, bereket fışkırıyor, nitelikli bir tarım gerçekleştiremiyoruz. Kuzey’de petro kimya ve ağır sanayi kuruluşları var kapasitesi daha yüksek firmaların geleceği bir alan ama kimse gelmiyor. Kemalpaşa’da içe kapalı bir organize sanayi bölgesi var. Tunç Bey’in bu saydığım şeyler doğrultusunda iyileştirme yapıp yapamayacağı belli olmaya başlayınca anca değerlendirmeye başlayabiliriz. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.