Dolar 32,2743
%0
Euro 35,0883
%0.01
Altın 2.475,810
%0.39
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Şahin’den Soyer’e ağır itham: Faşist tavrı babasından kaynaklanıyor

MHP’li Şahin’den Soyer’e ağır itham: Faşist tavrı babasından kaynaklanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyunda “zam” olarak algılanan ulaşımla ilgili düzenlemesine gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. AK Parti'den gelen sert eleştirilerin ardından bir açıklama da MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den geldi. Şahin, “Tunç Soyer’in Pagosçu yönetiminin vatandaş lehine bir karar almasını ben zaten beklemiyordum” diyerek alınan karara tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2020 - 09:29

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının son oturumunda İzmir’de 12 yıldır kullanılan aktarmalı ulaşım sisteminde düzenleme yapılması kararı alınmıştı. Yeni kararla birlikte 1 Eylül’den itibaren 90 dakika olan aktarma süresi 120 dakikaya çıkarılarak, 3,56 TL olan tam biniş ücreti 3,46 TL’ye düşürüldü. Ancak bugüne kadar ücretsiz olan aktarmaların ilki ve ikincisi için vatandaştan 50’şer kuruş alınacak. Mecliste büyük tartışmalara yol açan ulaşım düzenlemesine sadece muhalefet değil halktan da büyük tepki gelirken Büyükşehir’in kararına karşı yapılan eleştirilere bir yenisi de MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den geldi.

Şahin, alınan kararla birlikte Soyer’in seçim vaatlerini çiğnediğini belirterek düzenlemeye ilişkin net ve tatmin edici bir açıklama da yapmadığını söyledi.

“SOYER ZAM OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylık döneminde suya ve ulaşıma zam yapmayacağını söylediğini hatırlatan Şahin, “Tunç Soyer’in Pagosçu yönetiminin vatandaş lehine bir karar almasını ben zaten beklemiyordum. Bunlar vatandaşın hayrına hiçbir şey yapmazlar. Ulaşıma gizli yüzde 25 zam yaptılar. Tunç Soyer’in zamla ilgili cevabı da ‘Siz uzayda mı yaşıyorsunuz! Her şeye zam oldu buna da zam olacak’ gibi abes bir cevap oldu. Ortada net bir açıklama da yok” dedi.

“HEM FAŞİST OLURLAR HEM DEMOKRASİ İSTERLER”

Mecliste, ulaşımda yapılacak düzenlemenin ardından suya yapılacak zamların görüşülmesi esnasında muhalefet grupları  ve Tunç Soyer arasında yaşanan gerginliğe de değinen Şahin, “Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin son meclisinde su zammını muhalefetin reddetmesinin üzerine ‘Demokrasi size bol geliyor kardeşim, demokrasi sizin için değil’ gibi söylemlerde bulundu. Bunların tıynetine göre; demokrasi sadece ağalar ve beyler için, Türk insanı, vatandaş için demokrasi lazım bir şey değil. Demokrasi sadece onlara lazım. Hem faşist olurlar hem de demokrasi isterler. Ama bize yani halka zorbalık yaparlar. Soyer’in babası da aynı bu şekilde faşist bir görüşe sahipti. Babasından kaynaklanıyor bu tavrı” diyerek Soyer’in tutumunu sert sözlerle eleştirdi.

“BELEDİYEYİ TERK EDECEK DEĞİLİZ”

Tunç Soyer’in mecliste sarf ettiği sözlerle iligi olarak MHP Grupbaşkanvekili Selahattin Şahin ile görüştüğünü belirten Veysel Şahin, “Soyer’in toplantıda yaptığı saygısızlığa karşı MHP grubu olarak salonu terk ettik. Bunun arkasında başka bir şey yok olmaz da. Bunun arkası bambaşka bir şey. Belediyeyi terk edecek değiliz. Biz tekrar oraya gideceğiz ve salonda oturacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.