Dolar 32,2158
%-0.14
Euro 35,0535
%0.2
Altın 2.471,600
%1.03
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Seferihisar çıkışı: Borçların sorumlusu Tunç Soyer

MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Seferihisar çıkışı: Borçların sorumlusu Tunç Soyer

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, yaklaşık üç aydır belediye personelinin maaşlarının ödenmediği Seferihisar Belediyesi’nin borçlarının müsebbibi olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Seferihisar Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer’i gösterdi. Osmanağaoğlu, “Tunç Soyer Seferihisar'ın borç batağında olmasının, bataktan çıkamamasının, personel maaşlarını dahi ödeyemeyecek hale gelmesinin esas müsebbibidir” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 20.08.2020 - 15:00

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti meclis üyesi Hüsnü Boztepe, Seferihisar Belediyesi’nin borç batağında olduğunu, yaklaşık 160 milyon lira borcunun olduğunu ve dört aydır belediye personelinin maaşlarını ödeyemediğini iddia etmişti.

Boztepe’nin borç çıkışının ardından ardından Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in ise belediyenin maddi sıkıntılar yaşadığının doğru olduğunu, yaklaşık üç aydır belediye memurlarına ve işçilere maaşların ödenemediğini söylediği iddia edilmişti.

“SOYER ÖZ KAYNAKLARI PEŞKEŞ ÇEKTİ”

AK Partili Boztepe’nin ardından Seferihisar Belediyesi’nin borçlarına ilişkin bir açıklama da MHP İzmir Milletvekili ve MYK üyesi Tamer Osmanağaoğlu’ndan geldi. Osmanağaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada belediyenin borçlarının sorumlusu olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i gösterdi. Osmanağaoğlu, Seferihisar Belediyesi’nin yaşadığı maddi sıkıntıların nedeninin Seferihisar’ın bir dönem önce belediye başkanı olan Tunç Soyer’den kaldığını iddia etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısında konusu açılan ve Soyer’in “Hesabını verdim” diyerek kendini savunduğu sayıştay raporunu işaret etti.

Osmanağaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı;

“Seferihisar'ın öz kaynaklarını peşkeş çeken,Seferihisar Belediyesini nasıl batırdığı gündeme getirildiğinde "hesabını verdim"diyen Tunç Soyer Seferihisar'ın borç batağında olmasının,bataktan çıkamamasının,personel maaşlarını dahi ödeyemeyecek hale gelmesinin esas müsebbibidir.

Seferihisar Belediyesini sömüren, içini boşaltan, Seferihisarlının geleceğinden çalan Tunç Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediyesini de aynı bataklığa çekmesine müsaade etmemek için İzmirlinin geleceğinden çalmaması için mücadelemiz İzmir ruhundan aldığımız güçle devam edecektir.”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.