Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Güldoğan’dan, Aslanoğlu ve İduğ’un “Bornova Turu”na tepki

AK Partili Güldoğan’dan, Aslanoğlu ve İduğ’un “Bornova Turu”na tepki

Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanlığı’na atanan Şenol Aslanoğlu, yaptığı ilçe ziyaretleri kapsamında Bornova’ya gelerek Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile belediyenin faaliyet alanlarında yerinde inceleme yaptı. Basında “Bornova Turu” olarak yer alan haberdeki açıklamalarda İduğ, yeni yatırımlar için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederken, Aslanoğlu da Kızılay mahallesindeki asfaltlama çalışmasından ötürü İduğ’a teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 21.01.2023 - 12:23

AK Parti Bornova’dan ise bu açıklamalara ve tura jet yorum geldi. AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, Aslanoğlu’na davetle; “Sizi tam gezdirmemişlerdir, buyurun bir de biz gezdirelim” dedi. 

Güldoğan açıklamasında belediyenin yarım kalan ve tamamlanamayan faaliyetlerini işaret etti: 

“CHP’nin çiçeği burnunda İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bornovamıza ziyarete gelmiş. Belediye başkanı ve İlçe başkanıyla birlikte faaliyetleri ziyaret ediyor, yerinde inceliyor. Tamam, buna itiraz yok, incelesinler tabii… Kayda değer bir şey varsa incelesinler, hatta bize de söylesinler; bakın bu var bu var diye. Ne var ben söyleyeyim; koca bir sıfır… Elde var sıfır. Bakın Sayın Aslanoğlu, belli ki siz geldiniz diye sokağa çıkıp iki adım yürümüşler ancak işin aslı öyle değil. Şimdi belki aynı sizinle aynı görüşte olmadığımızdan, daha doğrusu bizler AK Partili olduğumuzdan ötürü bu söylediklerimiz çokta sizi inandırmayacak ama ben diyorum ki: Onlar sizi tam gezdirmemişlerdir, buyurun bir de biz gezdirelim. Yine Belediye Başkanını ve İlçe Başkanını da yanımıza alalım, gelirlerse… 

Tarihi Çarşı’da esnafın yanına birlikte gidelim mesela. Size onlar anlatsın belediyenin Tarihi Çarşı’da neler yaptığını; daha doğrusu yapamadığını. Peyzaj çalışması iddiasıyla giriştiği ve bizim; -bu işi beceremeyecekler- dediğimiz işi, nasıl beceremediklerini, nasıl tarihi dokuya zarar verdiklerini, nasıl onca yatırımın ziyan edildiğini esnaf size anlatsın. 

Oradan dönüşte, bizim İlçe Başkanlığımızın bulunduğu binanın hemen yanındaki, sözüm ona kız yurdu inşaatına da bir bakarız. Bu turda bakmamışsınızdır, göstermemişlerdir. Çünkü bu eğitim-öğretim dönemine yetişecek diye her yerde reklam yaptıkları ama iş icraata gelince bir türlü yapamadıkları ve daha uzun süre, hatta bir gündem değişikliği ile belki de hiç yapmayacakları binanın virane halini göstermemişlerdir. Gelin gösterelim, hatta konuyla ilgili meclis görüşmelerinden de bahsederiz.  

Tarih demişken; bir de tarihi Pınarbaşı Hamamı’mız var. Tam bir yılan hikâyesine dönen hamamın içler acısı durumu, aslında büyükşehir ile alakalı ama biz Bornova’nın her köşesine kıymet veren insanlar olarak bir görmenizi isterdik. Gelin gösterelim, anlatalım. 

Yine Büyükşehir’in konusu; Atatürk Mahallemizde bir Macera Parkı’mız var, O da aynı şekilde yılan hikâyesine dönmüş durumda. 18 Milyon TL harcanıp yapılmış ve güya dört yıl önce açılmıştı; hatta sosyal medya platformlarından hala kimi zaman ekranımıza reklamları düşüyor, ancak neyin reklamı? Macera Parkı atıl durumda, iki yıldır kapalı, şu anda faaliyet göstermiyor; açılacak mı, vatandaşın parasıyla yapılan bunca yatırımın zararı ne olacak o da bilinmiyor. Kapısındaki Büyükşehir logosu bile bakımsızlıktan silinmiş. Web’te aratıp yorumlara bir göz atarsanız vatandaşların neler yazdığını da görürsünüz. 

Macera Parkı’na gelirseniz oradan yavaş yavaş aşağı doğru inerken yolları da gözlemlersiniz; görülmeyecek, anlaşılmayacak bir durum yok, yolların hali ortada zaten… Gerçi Kızılay mahallesindeki asfaltlanan bir sokağa bakmışsınız. Az daha gelip Yavuz Caddesi’ne çıksaydınız mesela, durumun vehameti, belediyenizin yetersizliğini görür, boşuna teşekkür etmezdiniz. 

Bir de bunları sosyal medyada paylaşalım demişsiniz. Merak etmeyin biz paylaşıyoruz; her yağmurdan sonra çamur deryasına dönen caddeleri, kimi sokağından hiç toplanmayan çöpleri, %1’i bile asfaltlanmayan Bornova yollarını, kaldırımların bakımsızlıktan perişanlığını, vatandaşın bezdiği için kendi yöntemleriyle kapatmaya çalıştığı çukurları biz paylaşıyoruz. Bizim sosyal medya hesaplarımızdan görebilirsiniz, takip edin. 

Biz AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı olarak her gün sokaktayız. Bornova’mızı cadde cadde, sokak sokak geziyoruz. Hemşerilerimizle her gün mahallerinin meydanlarında, sokak aralarında, parklarda, pazar yerlerinde bir araya geliyor, hemhal oluyoruz. Her mecrada söyledik, bugün de söylüyoruz: Biz vatandaşımızın, Bornovalı hemşerilerimizin menfaatine olacak her tü rlü icraata katkı koyarız. Elimizi taşın altına koyar; Bornovalılar için, İzmirliler için ne gerekiyorsa yaparız.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.