Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Tunus’tan ‘adamcılık’ tepkisi: İzmir’in tokadı fena olur

CHP’li Tunus’tan ‘adamcılık’ tepkisi: İzmir’in tokadı fena olur

CHP Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus, hayalinin CHP İzmir il başkanlığı olduğunu ve İzmir’de farklı bir siyasi model ile ‘biz’ olma duygusunu geliştirmek istediğini belirtti. Tunus açıklamasında, ‘’ Ben kişilerin değil partimin il başkanı olmak için yola çıktım. Kişiler üzerinden bakmamak lazım. Kim daha verimli ve üretkense onu desteklemeliyiz. ‘Adamcılığı’ bir kenara atmak lazım. İzmir seçmenini dikkate almak lazım. İzmir’in ideolojisi ve duruşu ile oynamamak lazım. İzmir’in tokadı fena olur, İzmir ile ciddi olmak lazım. İzmir’in çizgisi ile oynamamak lazım. Parti kişilerin tercihi ile belli noktalara taşınamaz. Bu süreçte çok şey gördüm ve yaşadım heybeme koyup bekliyorum’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 20.01.2023 - 12:17

EGEPOSTASI- CHP Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden bahseden Aytekin Tunus, ‘’Ekonomik olarak iktidarın ülkeyi noktayı görüyoruz. Yoksulluk, sefalet inanılmaz boyuta ulaştı. İnsanlar çocuklarının ceplerine harçlık koyamıyorlar. Bu ekonomik bozukluk, sosyal, kültürel  bozukluğa sebep oluyor. Son 10 yılda yaşanan erozyon ülkeyi başka bir noktaya getirdi. Umuyorum ki seçimlerden sonra bu kabus bitecek. Evet fena olmayan bir 10 yılı var, sonra ‘ben yöneteceğim’ egosu ile başkanlık sistemi ülkeyi uçuruma götürdü’’ ifadelerini kullandı. 

‘BİZ’ KÜLTÜRÜ GELİŞMEYE BAŞLADI 

2023 Genel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP’li Tunus, ‘’Bizim Genel Başkanımız insanların sorunları üzerine baskı kurdu ve bu sorunlar üzerinden insanlara rüşvet verdiler. Genel Başkanımızın çözüm önerisini, ‘pas verdi biz de gol atacağız’ diye değerlendiren zihniyetin iktidardan gitmesi gerekiyor. Bu halkın bir sağduyusu var. Bu halk onlara ilk önce inandılar. Muhafazakar oldukları için toplumun sorunlarını çözerler diye düşündüler ama artık bırakın sorunları çözmeyi sorunları 10 katı arttırdıklarını gördüler. Bu saatten sonra dar bir çerçeve dışında hiçbir toplum kesiminin bu iktidarı destekleyeceğini düşünmüyorum. Süreç manipülasyona açık ama biz halkız, halkı örgütler ve dikkatli olursak hiçbir şey yapamazlar. Ülkemizin ciddi bir demokrasi geçmişi var, bırakmaz gibi safsatalara inanmamak lazım. Genel Başkanımızın katkısıyla, ‘biz’ kültürü gelişmeye başladı. 6’lı masa bu sebeple çok kıymetli. Değişik dünya görüşü olan insanların bir araya gelebileceğini ve ülkenin menfaatlerinin kişisel menfaatlerinin önüne konabileceğini gördük. Sayın Genel Başkana ülke olarak minnet borçluyuz. Öbür tarafın toplumu ayrıştırarak yaptığı siyaseti ortadan kaldıracak. ‘Biz bu ülkenin yurttaşlarıyız ve bu ülkede birlikte yaşayacağız’ resmini ortaya koydular. Bir sürü nifak tohumu ekmeye 
çalıştılar ama başaramayacaklar’’ dedi. 

İL BAŞKANI OLDUKTAN SONRA BAŞKA HEDEFLERİNİZ VARSA...

CHP İzmir İl Başkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Tunus, ‘’ Aslanoğlu’na ve yeni yönetimine başarılar dilerim. Yarışmış ve dışarıda  kalmış biri olarak il başkanımızın her zaman yanında olacağım, mücadelesine katkı koymaya çalışacağım. Yücel’in istifası sonrası kendi koşullarımın oluştuğunu gözlemledim ve bir çok siyasi arkadaşımız bu süreçte sorumluluk almam konusunda bana telkinde bulundular. Benim de çalışmalarımı partime aktarmam gerektiğini ve tarihi süreçte sorumluluk almam gerektiği duygusuyla il başkan adayı olarak sürece dahil oldum. Buradaki amacım, biz olmaktı, partiyi biz yapmaktı. Ben CHP örgütüne candan, yürekten inanıyorum. Örgüt verimli ve başarılı mı bana göre değil, çünkü birbirimizi ihmal ettik ve adamcı davrandık. Ülkemizin geldiği bu süreçte hiçbirimizin hata yapmaması gerektiği konusundaki düşüncem ile birlikte bu sürece aday olduk. Kafamda ciddi plan ve projeler vardı. Bölgesel planlar yaptım. İl örgütü oluştururken, demokratik ve sosyal yapıyı, hepsini göz önünde bulundurarak kafamda taslak oluşturdum. Ödemiş’inden, Seferihisar’dan, Bergama’dan, ‘başkanım siz olun, biz yanınızdayız’ gibi destek mesajları beni çok mutlu etmişti. Bu süreçte partimizin unsurları ile, Genel Başkanımızla, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ile görüştüm. İl başkanı olmak istediğimi başka koltuk istemediğimi ifade ettim. İl başkanı olduktan sonra kafanızın arkasında başka hedef varsa çok istediğiniz gibi olmuyor, bunun örneklerini gördük. Ben bu örgütün çok şey yapabileceğine inandığım için bu yola çıktım. 

İL BAŞKANI LÜTFEDERSE...

CHP örgütlerinin daha başarılı olabileceğini vurgulayan Tunus, ‘’Mevcut il başkanımıza tabi ki destek olacağım ama CHP örgütleri çok daha başarılı olabilir. Biz olmak önemli, biz adil ve adaletli olacağız, insanlar bize güvenecek. Bizim müthiş kadın ve gençlik örgütümüz var. İzmir’de, İzmirlilerde, örgütümüzde zerre kadar kusur yok, sorun bizde. O sorunlara aday oldum. Bu tarihi süreçte, ülkemizi birleştirme siyasetine omuz vermek istedim. Başka tercih yaptılar. Aslanoğlu seçilmeden bir gün önce, İzmir’e Aytekin Tunus’un düşünüldüğü ifadeleri var. Son dakika bir değişim oldu. Ne olduğu konusunda çok bir fikrim yok. Bu karara küsmek gibi bir lüksümüz yok. Elimde ciddi projeler var, İl Başkanı lütfedip sorarsa gider projelerimi sunarım. Katkım olabildiği oranda her türlü göreve hazırım’’ dedi. 

‘ADAMCILIĞI’ BIRAKMAK LAZIM 

Tunus açıklamasının devamında, ‘’Benim kendi hedefimde her bölgeye hitap edecek bir yapı oluşturmuştum. Ben aday olduğum zaman görüşme yaptığım zaman görüştüğüm herkese ‘yapacağıma inanıyorsanız beni destekleyin’ dedim. Ben kişilerin değil partimin il başkanı olmak için yola çıktım. Kişiler üzerinden bakmamak lazım. Kim daha verimli ve üretkense onu desteklemeliyiz. ‘Adamcılığı’  bir kenara atmak lazım. İzmir seçmenini dikkate almak lazım. İzmir’in ideolojisi ve duruşu ile oynamamak lazım. İzmir’in tokadı fena olur, İzmir ile ciddi olmak lazım. İzmir’in çizgisi ile oynamamak lazım. Parti kişilerin tercihi ile belli noktalara taşınamaz. Bu süreçte çok şey gördüm ve yaşadım heybeme koyup bekliyorum. Yeni seçilmiş başka ve yönetim, bunlara şans tanımak lazım’’ ifadelerini kullandı. 

ÖN SEÇİMDEN YANAYIM 

Ön seçimden yana olduğunun altını çizen Aytekin Tunus, ‘’Ben her zaman tam üye ile ön seçimden yanayım. Halkın iradesi o şekilde yansır. Önümüzde 2 seçim var. Aday olacaklar halkın kantarından geçmeli. Halkın görüşleri dikkate alınmalı. Bu anlamda kişisel sorumluluk alarak kamuoyu oluşturacağım. Doğru insanların doğru noktalara gitmesi konusunda İzmir’deki demokratik yapıya zerre kadar katkım olursa onun tarafında olacağım. Doğru insanlar temsil etmeli, geçmişe bakıp ne ürettin, ortaya ne koydun, hangi argümanlara sahip olunduğuna bakılmalı. Önümüzdeki iki seçim çok kritik bir seçim. Bencilliği bırakıp, biz olabilmeliyiz. Bir noktaya gelirken kişisel ilişkiler ve iletişimler üzerinden olmamalı. Bunun sonuçlarının çok olumlu olmadığını biliyoruz.  Doğru zeminde doğru yarışmak her zaman verimliliği arttırır. Seçimlerden bazen sıkıntılı sonuçlarla çıkabiliyoruz. Kongre bu sebeple yerel seçim sonrasına kalabilir’’ dedi. 

2023 SADECE CUMHURBAŞKANLIĞI DEĞİL SİSTEM SEÇİMİDİR 

Önceliğin 2023 genel seçimler olduğunu belirten Tunus, ‘’Bizim önceliğimiz genel seçimlerdir. Bu sistem yüz yıllık demokrasi geleneğini bitirme sistemidir. Bu sistemin değişmesi için seçimi kazanmalıyız. Sadece bu Cumhurbaşkanlığı seçimi değil, parlamenter sistem ve başkanlık sistemi yarışı olarak sunmak lazım. Başkanlık sisteminin ülkeyi ne hale getirdiğini insanlara anlatmak lazım. İki adayın yarıştığı bir seçimin değil, parlamenter sisteme, denge ve denetleme sistemine geçeceğimizi anlatmak lazım’’ ifadelerini kullandı. 

ASLANOĞLU UMARIM DAHA İYİSİNİ YAPAR 

İzmir’de siyaseten farklı bir model geliştirilmesi gerektiğini savunan Tunus, ‘’Benim İzmir’de siyaseten çok büyük işler yapılabileceğini düşünüyorum. Kökten değişim değil de başka model ile adalet ile, biz duygusu ile, güvenerek, emeğe saygı göstererek müthiş bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum. İzmir’den yaratacağımız model ile Türkiye genelindeki örgütümüz üzerinde etki yaratacağımızı biliyorum. O yüzden benim hayalim il başkanlığı. Ben modernleşmenin tarafı olup katkı koymak istiyorum. Çok şeyin değişeceğini, daha etkili ve verimli süreçler yaşanacağına inanıyorum. Bizim herkese dokunmak lazım. Sadece partililere politika yapmamamız lazım. Herkese ulaşacak ve sevgi ile bakacak bir model oluşturmamız lazım. Mevcut yapılanmaların sonucu belirleme konusunda çok büyük etkisi olduğunu düşünmüyorum. Çok daha iyisinin mümkün olduğunu biliyorum. Bilgili, birikimli, deneyimli arkadaşlarımla bu ülkeni yarınları için güzel işler yapacağıma inanıyorum. İnanıyorum ki mevcut başkanımız daha iyisini yapar ve bize ihtiyaç kalmaz’’ ifadelerine yer verdi.  

PARTİLİ BÜROKRATLAR AHLAKIYLA, ÇALIŞKANLIĞIYLA PARTİLİLİĞİNİ GÖSTERİR 

CHP örgütlerine güvendiğini belirten ve kongrede örgütün doğru kararlar alacağını dile getiren Tunus, ‘’Ben örgüte güveniyorum. Örgüt doğru tercihler yapar, örgütün verdiği kararlar başımızın üstüne. İlk kongrede biz olacağız. Örgüt ve yerel yönetimler birlikte aynı hedefe çalışmalı. Partili belediye bürokratı, ahlakıyla, çalışkanlığı ve verdiği hizmet ile partililiğini gösterir. Bunun dışındakini bilmiyor, tanımıyorum. Sırası gelince her şey konuşulur. CHP bu minik değerlendirmeler sonucunda belli şeylerin tayin edileceği bir parti değildir. CHP giderse Cumhuriyet gider. Dışarıdan bu kadar saldırı olduğu bir zamanda içeride de ona argüman oluşturmamak lazım. Partimize sahip çıkmak lazım. CHP, Cumhuriyet’in kendisidir. AK Partili Cumhurbaşkanının  CHP’yi illegal yapı ile paralel gösterme çabası var. CHP sonsuza kadar yaşatılmalı, bunun olması içinde bizim içimizde işbirliğini adil, adaletli ve doğru bir noktada tutmak zorundayız’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.