Dolar 32,3961
%-0.08
Euro 34,6648
%-0.4
Altın 2.390,820
%-1.82
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'de kongreye 2 kala aday raporu

İYİ Parti'de kongreye 2 kala aday raporu

İYİ Parti İzmir, 3. Olağan Kongresine 2 gün kala parti kulislerinde aday hareketliliği  yüksek tansiyonla devam ediyor. İlk olarak 5 ismin il başkanlığına aday olduğunu açıkladığı kongre sürecinde sona yaklaşılırken 3 isim adaylıktan vazgeçerken kongrenin Sinan Bezircilioğlu ve Ülkü Doğan arasında geçeceği netlike kazanmaya başladı. Kongre sürecine ise adaylardan gelen “ayrımcılık” ve “kutuplaşma” mesajları damgasını vurdu.

  • Ege Postası
  • 20.01.2023 - 12:08

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir, 3. Olağan Kongresi için gün sayarken partinin İzmir teşkilatında son günlerde hareketlilik arttı.

Kongre takviminin açıklanmasıyla birlikte mevcut il başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili aday adayı olmak için kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından, il başkanlığı için art arda adaylık açıklamaları gelmişti.

İYİ Parti Balçova Belediyesi Meclis Üyesi Öztürk Keskin, il başkan yardımcıları Şakir Genç ile Oğuzhan Yar ve İl Başkan Danışmanı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Bezircilioğlu ve İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Ülkü Doğan resmi olarak il başkan adayı olduklarını açıklamışlardı.

İl başkanlığı için yaşanan aday bolluğu kulisleri de beraberinde getirmiş ve kongre haftasında ise adaylık konusunda art arda flaş gelişmeler yaşanmıştı.

İLK HAMLE KESKİN’DEN GELDİ

Yapılan açıklamalarda kongreye çok adaylı gidilmesi ‘demokrasi’ olarak yorumlanırken kongreye 17 Ocak tarihinde adaylığını ilk açıklayan isim olan Öztürk Keskin, yarıştan çekildiğini duyurdu. 
Keskin yaptığı açıklamada, çok adaylı kongreler nedeniyle başka illerde bazı “sıkıntılar” ce “kuruplaşmaların” yaşandığını ve bunların İzmir’de yaşanmaması gerektiğine inandığını belirtti. 

Genel Merkezin tavsiyesiyle kongreden çekilip milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Keskin, “Genel Başkanımızın Teşkilâtlardan Sorumlu Danışmanı Sayın Ömer Karakaş’a da arz ettiğim gibi, yaptığım istişareler sonucunda adaylıktan feragat ederek yapılacak Genel Seçimlerde ‘Milletvekili aday adayı’ olmaya karar verdim” demişti.

ADAYLAR ARASINDA KUTUPLAŞMALAR

Kongreye sayılı günler kala adaylar arasında kutuplaşmalar olduğu kamuoyuna yansırken Şakir Genç ve Oğuzhan Yar’ın açıklamaları kongre öncesi tansiyonu bir kez daha yükseltmişti.

Genç ve Yar, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla dengeleri bir kez daha değiştirirken gündeme oturacak açıklamalar yaptılar. 

Yapılan açıklamada, parti büyüklerinin kongre sürecinde ‘taraf’ oldukları ve bazı adaylara ‘ayrımcılık’ yapıldığı iddia edildi. İkili sert açıklamaların ardından kulislerde İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun destekleri iddia edilen il başkanı adayı Ülkü Doğan’a destek verdiklerini açıklamışlardı.

BEZİRCİLİOĞLU VE KESKİN’DEN KONTRATAK

Genç ve Yar’ın ‘ayrımcılık’ iddiaları ve Doğan’a destek vermelerinden kısa süre sonra ise Bezircilioğlu ve Keskin’den üçlüye kontratak geldi.

İkili, Bezircioğlu’nun Keskin’i ziyaretinden bir kare paylaşırken Keskin ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Bezircilioğlu’na açıktan desteğini açıklamış ve “Sinan bey, İYİ partimizin iktidar yolculuğunda ki bu kutlu yürüyüşte bir dayanışma ortaya koymak adına, 22 Ocak 2023 Pazar günü yapılacak olan İzmir İl kongremizde kendilerine destek olmam ile ilgili rica ve temennilerini tarafımıza iletti. Bu vesile ile, Sinan bey'in bu talebini, mücadele arkadaşlarımızla istişare ederek, İzmir İl Başkanlığı Kongremizde Sn. Sinan Bezircilioğlu beyefendiyi destekleme kararı aldık” ifadelerini kullanmıştı.


 
GENEL MERKEZDEN İDDİALARA YALANLAMA

Yaşanan “kutuplaşma” geriliminin ardından İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu dün il başkanlığında genel başkan yardımcıları ve başka illerin milletvekilleriyle basın toplantısı düzenleyerek iddialara son noktayı koydu. 

Toplantıda İYİ Parti genel başkan yardımcıları Rıdvan Uz, Mehmet Tolga Akalın ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, iddialara ilişkin kesin bir dil kullanarak “ayrımcılık” iddialarını reddederek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in her adaya eşit mesafede olduğunu söyleyerek “İYİ Parti evlatları arasında ayrım yapmaz” mesajı verdiler.

KARAKAŞ’TAN ‘MANİDAR’ PAYLAŞIM

Dervişoğlu’nun açıklamalarından ise Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Ömer Karakaş’tan manidar bir paylaşım geldi.

Kulislerde adaylardan Bezircioğlu’na destek verdiği iddia edilen Karakaş’ın Dervişoğlu’nun açıklamasının hemen ardından Genel Başkan Meral Akşener ile baş başa yaptığı toplantıdan sonra sosyal medyaya fotoğraf atması dikkatleri çekti. 

ERYILDIRAN’DAN SESSİZ YANIT

Kongre sürecinin start vermesiyle birlikte parti kulislerinde adaylığına kesin gözüyle bakılan ve uzun süre Dervişoğlu’yla mesai harcayan Emre Eryıldıran ise hala sessizliğini koruyor. 

Sürecin başında ilçeleri dolaşarak üstü kapalı olarak “aday olacağım” mesajı veren Eryıldıran’ın tüm ilçe ziyaretlerini tamamladığı ifade edilirken aday olmaktan vazgeçtiği ileri sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.