Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Eyüp Kadir İnan neden sokakta vatandaşla tartışıyor?

Özellikle Google ilanları, 2. Bölge’nin neredeyse tamamına yapılmış pankart çalışmaları ve basına servis edilen haber çalışmalarıyla birlikte AK Parti içinde diğer adaylardan daha fazla önem verilen bir isim oldu…

En azından fotoğrafa buradan baktığınızda öyle görünüyor…

Şimdi gelelim bunun yan etkilerine...

Halkın gözünün içinde sokulan Eyüp Kadir İnan, AK Parti karşıtı İzmirlilerin de hedefinde oldu… Özellikle son günlerde sahada AK Parti karşıtı seçmenle yaşadığı tartışmalar, bu göz önünde olmanın getirdiği bir durum olsa gerek…

En azından öyle olduğunu düşünüyorum…

2. Bölge’de seçilecek sırada olan adaylara bakalım Alpay Özalan’ı alanda gören var mı? ya da Yaşar Kırkpınar’ı…

Yok.

2. Bölge’nin bütün yükü Eyüp Kadir İnan, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Kerem Ali Sürekli’nin omuzlarında…  

Bu nedenle bu kadar yükü bu üç ismin çekeceğini AK Parti düşünüyorsa bence bu işte bir yanlış var…

Neden mi?

CHP’nin en güçlü olduğu şehir İzmir’de adaylar konusunda ayrımcılık yapmak ve bir adayı partinin diğer adaylarından fazla ön plana çıkarmak seçmen ve parti üzerinde ciddi bir “antipati” topluyor.

Ve alanda AK Partili Kadir İnan’ın yaşadığı sorunun ana kaynağı da tam olarak bu…

Birkaç gündür sokakta yaşadığı tartışmaların ana sebebi özellikle 2. Bölge’de AK Parti’nin bütün stratejisini genç olan bu aday üzerinden yürütmesi oldu.

Kanımca bu çok sürdürülebilir bir durum değil…

Çünkü Kadir İnan’ın seçim deneyimi yok!

Bugüne kadar alanda AK Parti’de örgütlenmek ve teşkilatları toplamak için görev yapmış bir isim ve ilk defa hem kendisi için hem de diğer adaylar için seçmenden oy istiyor ve dolayısıyla yaşanan tartışmalarda vatandaşı ikna etmek için uğraşıyor ve bu da zaten “AK Parti’ye karşı ön yargılı” olan seçmeni ikna ekmekten çok tartışmalar yaşamasına neden oluyor.

Oysa AK Parti’de deneyimli siyasetçiler sokakta bu tip seçmenle karşılaştıkları zaman yani “AK Parti’ye ön yargılı seçmen” sırtını dönüp gidiyor ve bu da olayı yaşanacak olası tartışmaların önüne geçiyor.

Böylece muhalefetin ekmeğine yağ sürecek tartışmaların yaşandığı videolar elden ele dolaşmıyor.

Bu nedenle genç ve deneyimi olmayan siyasetçi Kadir İnan’a bir kurtarıcı misyonun yüklenmesi kesinlikle yanlış olacaktır.

AK Parti’ye ve Kadir İnan’a ciddi zarar verecektir.

Hele hele bu bölgede AK Parti’yi sırtlayan ve 3 döneme takılan Binali Yıldırım ve Hamza Dağ gibi önemli siyasetçilerin rolünü üstlenmesini beklemek ya da o misyonu vermek “hayalden öteye gitmez” benden söylemesi…