Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

AK Parti seçimi mahkemeye taşıyacak ama!

Torbalı Belediyesi Başkanlık seçimde AK Parti ve CHP yeniden karşı karşıya geldi.

Ve beklendiği gibi seçimi CHP kazandı.

AK Parti’nin yerel seçimler öncesi kaybettiği Torbalı hem AK Parti açısından hem de AK Parti’nin önemli isimlerinden Milletvekili Mahmut Atilla Kaya için önemli bir yerdi…

Kaya’nın belediye başkan adayı olarak seçim kaybettiği, ardından Adnan Yaşar Görmez ile AK Parti’nin iktidar olduğu Torbalı’da, 2019 yerel seçimlerinde kaybettiği ilçenin belediye yönetiminin yeniden AK Partili olması için bir şans doğdu…

Başkan İsmail Uygur’un vafatının ardından AK Parti’nin kimi aday göstereceği merakla beklenirken, aynı zamanda Mahmut Atilla Kaya’nın akrabası olan Özgür Erman Çağlar ile seçime girme kararı çıktı.

Geçtiğmiz günlerde kaleme aldığım köşe yazısında Çağlar’ın aday olabileceğini, ancak bu ismin AK Parti açısından yanlış bir isim olacağını ve seçimin bu isimle kazanılmasının mümkün olamayacağını ifade etmiştim.

Ve ortaya çıkan sonuç haklılığımı ortaya koydu…

AK Parti İzmir İl Başkanlığı adaylıkla ilgili yaptığı çalışmayı derinden, sessiz şekilde ve başarılı götürdü. Kiminle seçime gideceğini son dakikaya kadar kimseye duyurmamayı başardı.

Buraya kadar başarılı bir çalışma yapıldı.

Hatta ilk oylama yapıldığında çıkan 16-15’lik sonuç ilk anda bakıldığında CHP açısından akıllara ikinci bir Menemen vakası mı olacak? sorusunu getirdi.

Ancak; salonda uygulanan stratejinin yetersiz olduğu ve 2. tur sonuçlarının açıklanmasının ardından fire veren AK Parti’nin adayı olan Özgür Erman Çağlar’ın mecliste konsantrasyonu bozuldu…

Ve panikle konuşmalarında dağıldığını ifade edebilirim…

İşte burası dananın kuyruğunun koptuğu yer oldu…

CHP’nin meclis üyelerinin kendi aralarında kurduğu WhatsApp grubuna oy kullanırken atılan fotoğrafların yanlış olduğunu iddia ederek, son turda bu tavrın devam etmesi durumunda olayı mahmeye taşıyacaklarını ifade etti.

En azından oylama başlamadan önce bunu ifade ettiğini ben anladım. Bu konuyu anlatmak 15 dakika daha uzatınca konu “KABAK TADI” verdi.

Oylamada ilk iki turda itirazı olmayan AK Partili Özgür Erman Çağlar’ın son tura giderken yaptığı itiraz yersiz ve gereksizdi.

Ve aslında bu açıklama ve yüksek sesle yapılan itiraz AK Parti’nin seçimi kaybettiğinin itirafı olarak agılandı…

Ve son turda CHP’den AK Parti’ye oy vercek olan meclis üyelerine “AK Parti seçimi kaybetti, ben oyumu CHP’ye vereyim” algısını yarattı.

Ve son turda CHP “1 fire” ile oyunu koruyarak seçimi kazandı…

AK Partili Çağlar’ın konuşmasından anlaşıldığı gibi Torbalı’da salonun kontrolü CHP’deydi.

Oysa Menemen’de yapılan strateji CHP’nin sinirlerini bozmuş ve hata yapmasına neden olmuştu…

Torbalı’da ise AK Parti’nin adayının yaptığı açıklama salonda bulunan CHP’li meclis üyelerinin birbirine kenetlenmesine neden oldu ve CHP seçimin galibi oldu…

CHP’nin seçim kazanmasından ziyade AK Parti'nin başkan adayı Özgür Erman Çağlar’ın son tur öncesi yaptığı “MAHKEME ÇIKIŞI” damga vurdu.

AK Parti'nin Torbalı’da yapılan başkanlık seçimini mahkemeye taşıyacağı kesin gibi görünüyor…

Taşınacak taşınmasına da; AK Parti’nin adayının kalkıp “benim buradan Cumhur İttifakı meclis üyelerinden ricam şimdi herkes kullandığı oyun fotoğrafını çeksin” diyerek eğer CHP suç işlediyse o suça ortak oldu.

Ve bu konuşması tutanaklara geçti.

Şimdi AK Parti hangi savunma ile mahmeye gidecek. Ve mahkemede yapacağı savunmada hakime ne anlatacak?

AK Parti’nin kendi ağzından “Ben fotoğrafı çekerim ve bu seçimi iptal ettiririm” itirafından sonra yürütmeyi durdurma kararını nasıl verecek…

AK Partili adayın tutanaklara geçen bu itirafı varken, CHP’nin gizli kapaklı yaptığı öne sürülen ve AK Partililerin ortaya attığı iddiaların gerçek olduğunu nasıl ispatlayacak…

Bir tarafta itiraf diğer taraftan ise iddialar…

Mahkemeden nasıl bir karar çıkacağını bende merak ediyorum…

Bakalım göreceğiz…