Dolar 32,5571
%0.03
Euro 34,8770
%0.03
Altın 2.428,980
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mustafa Sarıgül: Sayın İmamoğlu’na yapılan bu uygulamaları içime sindiremiyorum

Mustafa Sarıgül: Sayın İmamoğlu’na yapılan bu uygulamaları içime sindiremiyorum

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hapis ve siyasi yasak talebiyle yargılandığı davaya ilişkin, "Sayın Ekrem İmamoğlu’na yapılan bu uygulamaları, kesinlikle demokrasi açısından, demokratik yollar açısından içime sindiremiyorum, bunu doğru bir karar olarak görmüyorum. Geçmişte Sayın Cumhurbaşkanı’na yapılan yasal uygulamalar ne kadar yanlışsa bugün Sayın Ekrem İmamoğlu’na yapılan uygulamalar da o kadar yanlıştır" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2022 - 17:29

Mustafa Sarıgül, genel af talebini, bugün Bilecik M Tipi Cezaevi önüne yaptığı açıklamayla yineledi. Sarıgül, Ekrem İmamoğlu’nun hapis ve siyasi yasak talebiyle yargılandığı dava hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Sarıgül, şunları söyledi:

"EKREM İMAMOĞLU’NA YAPILAN BU UYGULAMALAR YANLIŞTIR"

"Ben, siyasilerin sandıkta kararının verilmesini arzu ederim. Seçimle gelen insanların seçimle görevinden uzaklaştırılmasını arzu ederim. Siyasinin cevabını sandık verir, siyasinin cevabını milletimi verir. Sayın Ekrem İmamoğlu’na yapılan bu uygulamaları, kesinlikle demokrasi açısından, demokratik yollar açısından içime sindiremiyorum, bunu doğru bir karar olarak görmüyorum. Kim olursa olsun, hangi siyasi olursa olsun onun kararını mutlaka sandık vermelidir. Öğrenciler karnesini her yıl alır. Siyaset adamları, belediye başkanları karnesini, 5 yılda bir alır. O zaman belediye başkanlarının kararını milletimiz vermelidir. Belediye başkanlarımızın ve seçilmiş siyasilerin, farklı yönlerle siyasetini engellemek doğru bir şey değildir. Geçmişte Sayın Cumhurbaşkanı’na karşı aynı uygulamalar yapıldı, o zaman da aynı şeyi söyledim, bugün de aynı şeyi söylüyorum. Geçmişte Sayın Cumhurbaşkanı’na yapılan yasal uygulamalar ne kadar yanlışsa bugün Sayın Ekrem İmamoğlu’na yapılan uygulamalar da o kadar yanlıştır."

"ASGARİ ÜCRETİN HİÇ KİMSEYE FAYDASI YOK"

"Siz bugün asgari ücrete büyük bir zam verdiniz, arkasından arka arkaya zamlar geliyorsa inanın ki o asgari ücretin hiç kimseye faydası yok" diyen Sarıgül, şöyle konuştu:

"Türkiye Değişim Partisi iktidarın da kuracağımız Ekonomik Konsey, dört ayda bir asgari ücreti güncelleyecek. Yani hayat pahalılığı yükseliyorsa asgari ücret de ona göre yükselecek. Siz bugün asgari ücrete büyük bir zam verdiniz, arkasından arka arkaya zamlar geliyorsa inanın ki o asgari ücretin hiç kimseye faydası yok."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.