Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu arayarak bilgi aldı

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu arayarak bilgi aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu telefonla aradı, yargılandığı davanın bugünkü duruşması ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi aldı.

  • Ege Postası
  • 14.12.2022 - 16:53

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın bu sabah yapılan duruşmasında tanıkları dinleyen mahkeme duruşmayı bugün saat 16.00’ya erteledi.

Önceden planlanan resmi görüşmeler için bu sabah Almanya’ya giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da bu gelişme üzerine İBB Başkanı İmamoğlu’nu telefonla aradığı, davada yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aldığı bildirildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAMOĞLU'NA DESTEK: SARAYI SON KEZ UYARIYORUM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, incelemeler için bulunduğu Almanya’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davanın bugünkü duruşması ile ilgili görüntülü açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili video paylaşımını Twitter hesabından “Adalet, adalet, adalet” notuyla paylaştı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:  

“Ekrem başkanın ve İstanbulluların yargılandığı davaya bakan hakim daha önce ‘Sözlerin kime yönelik olduğu, muhatabı belli. Tartışmasız Süleyman Soylu’ya karşı söylendiği belli’ demişti. Bunu diyen bir hakimin vereceği karar açık ve nettir. Beraat dışında verilecek her karar saray talimatının ve kumpasın itirafı olacaktır. Sarayı son kez uyarıyorum; yargının üzerinden elinizi çekin. Bu halk kimsesiz değildir. Aklınızı başına alın.”

İMAMOĞLU İLE İKİNCİ KEZ GÖRÜŞEN KILIÇDAROĞLU "İSTANBUL’A DOĞRU YOLA ÇIKTIĞINI, ASLA MORALİNİ BOZMAMASI GEREKTİĞİNİ” SÖYLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mahkemenin mahkumiyet kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ikinci kez telefonda görüştü.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na; “İstanbul’a doğru yola çıktığını, asla moralini bozmaması gerektiğini” söyledi.

TÜM LİDERLERİN DAVET EDİLECEĞİ ETKİNLİK DÜZENLENECEK

Kılıçdaroğlu’nun; “Yarın, demokrasiye sahip çıkmak isteyen tüm liderlerin davet edileceği bir etkinliğin düzenlenmesi talimatı verdiği” bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.