Dolar 32,5465
%0
Euro 34,8734
%0.02
Altın 2.428,980
%-0.05
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muharrem İnce'den İmamoğlu'na destek

Muharrem İnce'den İmamoğlu'na destek

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, savcının 4 yıl 1 ay hapis cezası istediği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verdi. İnce, “Memleket Partilileri Saraçhane'ye gitmeye ve bu demokrasi mücadelesine ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.12.2022 - 17:14

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın bugünkü duruşması, verilen 3 saatlik aranın ardından yeniden başladı.

Bu arada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahkemenin vereceği karara ilişkin açıklama yapmak üzere tüm İstanbulluları İBB Binası'nın bulunduğu Saraçhane'ye davet etmişti.

"İMAMOĞLU'NA YÖNELİK SİYASİ YASAK TALEBİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de sosyal medya hesabı üzerinden partililerini İmamoğlu'na destek olmak üzere Saraçhane'ye davet etti. İnce'nin paylaşımı şöyle:

"Yargının siyasi talimat ile hareket etmesini ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak talebini kabul etmiyoruz. İstanbul'daki tüm Memleket Partilileri Saraçhane'ye gitmeye ve bu demokrasi mücadelesine ortak olmaya davet ediyorum." 

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de şu açıklamayı yaptı:

"Haksızlığa, adaletsizliğe, insafsızlığa karşı çıkmak bu toprakların mayasında vardır. Bu ülke vicdan sahibi bir ülkedir. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız. Ülkemizi, eline her güç geçirenin demokrasiyi askıya aldığı bir ülke olmaktan kurtarmalıyız. Dünün mağdurlarının günün mağrurları olmasından bıktık."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.