Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Nebati’ye ‘ÖTV’ yanıtı

Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Nebati’ye ‘ÖTV’ yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ÖTV indirimiyle ilgili konuşmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bunların Saraydan atanma bakanı “Biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu” demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.08.2022 - 15:17

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iktidara gelmeleri halinde sıfır araç alımında ÖTV indirimini sağlayacaklarını duyurmuştu. 

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki basına kapalı bir toplantıda yaptığı konuşma kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Nebati “‘ÖTV artırımına mı gitsek' dedik bu genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek' dedi. ‘ÖTV indirilecek' deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya da devam etsin. Biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV'yi artıralım da şeyi biraz kıralım” demişti.

Bakan Nebati’nin bu sözleri üzerine sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı “Biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu” demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok” paylaşımında bulundu.

VELİ AĞBABA: “VATANDAŞINA KUMPAS KURAN BİR BAKANLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, “Kendi aramızda, ‘ÖTV’yi artıralım da aşırı talebi kıralım’ diyorduk” sözlerinin duyulduğu videoyu izletti. Ağbaba, şunları söyledi:

“Şaka gibi bir ekonomi bakanı. Maalesef eskiden ev alabiliyordu, insanlar. Şimdi ev alınan para ile araba alamıyorlar. ÖTV yüzde 80 olmuş. Diğer vergilerle birlikte bir arabanın fiyatı 2-3 kat artıyor. Hala, Bakan Nebati insanlarla dalga geçiyor.

Milletin araba alımını kolaylaştıracağına, zorlaştırmaya çalışıyor. Ve itirafta bulunuyor. Herkes indirim beklerken bunlar bindirim yaptı. Türkiye bu akılla ve kafayla yönetiliyor. Adeta vatandaşına kumpas kuran bir bakanla karşı karşıyayız. Kardeşim bırak yeni arabayı insanlar eski araba alamıyor. Yeni arabaların fiyatı, en düşüğü neredeyse 1 milyonu bulmuş. Sen vatandaşın derdine çare bulacağına, araç satışı için vergi indirimi yapacağına; resmen kumpas kurarak bindirim yapıyorsun.

Ama hiç kimse unutmasın; geldiğimiz zaman ÖTV’yi kaldıracağız. Ne dediysek yaptık, bunu da yapacağız. Ya yapacağız ya yaptıracağız. Vatandaşını kandıran, vatandaşına kumpas kuran, ÖTV artırmayı düşünen bir bakanla karşı karşıyayız.  Sanki araç satışları çok, sanki vatandaşın alım gücü yüksek; artık iki maaşlı bir memurun araba alması hayal bile değil. Bakanın; memurların, işçilerin, çalışanların hayal kurmasını bile önlüyor. Şaka gibi bir bakanla karşı karşıyayız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.