Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a maaş artış oranı tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a maaş artış oranı tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam oranı açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Yüzde 25 gelmiş içlerinden. Siz sadaka mı veriyorsunuz! TÜİK zamanı gelince bunun bedelini ağır ödeyecek. Bu rezil artışın hesabını hepiniz vereceksiniz” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.01.2023 - 23:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 yıl sonu enflasyonunu yüzde 64,27 olarak açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını duyurmasını sosyal medya mesajı ile eleştirdi. Kılıçdaroğlu, paylaştığı bir videoya “Yüzde 25 gelmiş içlerinden. Siz sadaka mı veriyorsunuz! TÜİK zamanı gelince bunun bedelini ağır ödeyecek. Bu rezil artışın hesabını hepiniz vereceksiniz” notunu düştü.

Videoda; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun enflasyonun tek haneli rakamlara düşeceğine ilişkin sözleri yer aldı.

Kılıçdaroğlu’nun TÜİK'in önüne giderek yaptığı açıklamada yer alan şu sözleri de videoda paylaşıldı:

“Bakın ENAG’a göre enflasyon yüzde 138, TÜİK’e göre yüzde 64. Eğer TÜİK rakamları küçültüyor ve bu rakamları kamuoyuyla doğru diye paylaşıyorsa bu şu anlama geliyor: Memura daha az vereceğim, işçiye daha az vereceğim. Emekliye daha az vereceğim. Memurun hakkını savunmayacaksam, emeklinin hakkını savunmayacaksam ben neden siyaset yapıyorum?"

Video, Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup konuşmasında yer alan, "Türkiye’yi bu tablonun dışına çıkarmaya herkesin huzurunda söz veriyorum söz” konuşması ile sona eriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.