Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Torun’dan iktidara ‘imza’ tepkisi: Engellemeyin, kredileri onaylayın

CHP’li Torun’dan iktidara ‘imza’ tepkisi: Engellemeyin, kredileri onaylayın

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın açıklamasında, İktidar cephesinin CHP’li belediyelerin projelerini engellediğini ileri sürdü. Torun açıklamasında, ‘’İktidar kamu kurumu olan belediyelerin hizmet etmesini nasıl engellerim diye uğraşıyorlar. İzmir’de Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri var. Hazineden para, arsa istemiyoruz, lütuf beklemiyoruz. Bir tek imza atmadıkları için bu projelere de başlayamıyoruz. Herkes bilmelidir ki bu hizmetlerin önündeki tek engel bu partizan, ayrımcı saray iktidarıdır. Onların tek deri, CHP’li belediyeler iş yapmasın’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2023 - 11:55

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında iktidara yüklendi. Hükümetin CHP’li belediyelerin projelerini engellediğini dile getiren Torun, ‘’ Hiçbir devlet desteği yok, kamu bankaları kredi dahi vermiyor. Belediyelerimiz büyük projeleri için yurtdışından kredi bulduğunda da iktidar onaylamıyor. İzmir’de Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri var. Hazineden para, arsa istemiyoruz, lütuf beklemiyoruz. Bir tek imza atmadıkları için bu projelere de başlayamıyoruz’’ dedi. 

Torun’un açıklamaları şu şekilde; 

‘’Bizim vatandaşı kandıran çılgın projelere harcayacak tek kuruşumuz yok. Belediyelerimizde halkın paralarını uçuk projelere değil, toplumun en temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyor. Kaynakları bir avuç azınlığa değil, toplumun tamamına yayıyor. Her türlü baskıya rağmen israf değil tasarruf ederek ve harcanan her kuruşun hesabını millete vererek hizmetlerine devam ediyor. 

BAŞKANLARIMIZI SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR 

İzmir’de Halk Konut Projesinin temelini attık. Biz bu hizmetleri yaparken iktidar kamu kurumu olan belediyelerin hizmet etmesini nasıl engellerim diye uğraşıyorlar. Belediyelerin yetkilerini torba yasalarla ellerinden alıyorlar. Belediyelerin hakkı olan devlet kaynaklarını dağıtırken partizanlık yapıyorlar. Devlet desteklerinin yüzde 90’ını sadece Cumhur İttifakı belediyelerine aktarıyorlar. Bunlarla belediyelerimizin önüne geçemeyince hukuksuz davalarla başkanlarımızı sindirmeye çalışıyorlar. 

PARA, ARSA İSTEMİYOR, LÜTUF BEKLEMİYORUZ 

Hiçbir devlet desteği yok, kamu bankaları kredi dahi vermiyor. Belediyelerimiz büyük projeleri için yurtdışından kredi bulduğunda da iktidar onaylamıyor. İzmir’de Buca, Narlıdere ve Çiğli raylı sistemleri var. Hazineden para, arsa istemiyoruz, lütuf beklemiyoruz. Bir tek imza atmadıkları için bu projelere de başlayamıyoruz. Herkes bilmelidir ki bu hizmetlerin önündeki tek engel bu partizan, ayrımcı saray iktidarıdır. Onların tek deri, CHP’li belediyeler iş yapmasın. Biz tüm bu projeleri kendi imkanlarımızla tamamlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 

İKTİDARA ÇAĞRI 

Yaşadığımız en ağır yoksulluğun çocuk yoksulluğu olduğunu anlamalıyız. İhtiyaç sahibi öğrencilere bir öğün yemek verilmesi için önerge verdik ancak bu önerge Cumhur İttifakı tarafından reddedildi. Genel Başkanımızın çağrısı ile belediyelerimiz çocuklarımız için beslenme seferberliği başlattı. Her gün 105 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. İktidara çağrımız samimiyseniz gelin, belediyelerimiz ile iş birliği yapın ve tüm çocuklarımızın beslenme sorunu birlikte ortadan kaldıralım. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.