Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şanlı’dan Halil Arda’ya ‘kutu kaldırma’ tepkisi: Kahraman olacaksan…

Şanlı’dan Halil Arda’ya ‘kutu kaldırma’ tepkisi: Kahraman olacaksan…

Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, Gaziemir Belediyesi’nin ilçeye konulan Kızılay bağış kutularının kaldırılmasına tepki gösterdi. Amaçlarının bağış toplamak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek olduğun belirten Şanlı, kurumun Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu hatırlattı ve “Kahraman olacaksan buradan olma. Çünkü burada yetimin, öksüzün herkesin hakkı var. Kuruma ismi zaten Atatürk vermiş. Sen Atatürk'e de karşı geliyorsun demektir. Atatürk'ün kurduğu bir kurum kabul etmiyorsun demektir. Benim ülkemde Atatürk'ün kurduğu bir kurumun bağış kutuları kaldırılıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2022 - 17:04

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Son günlerde TOKİ satışına ilişkin tartışmalarla gündeme gelen Gaziemir Belediyesi ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, son olarak ilçedeki Kızılay bağış kutularının kaldırılması ile gündeme geldi.

İlçedeki bağış kutularının kaldırılması Kızılay yöneticileri ve kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanırken, konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, Başkan Arda’nın kutuların kaldırılmasına gerekçe olarak ilçedeki atık toplama ihalesini gösterdiğini söyledi.

Şanlı ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve adını verdiği kurumun faaliyetlerinin engellenmesine tepki gösterdi.

“ATIK DEĞİL BAĞIŞ TOPLUYORUZ”

Kutuların kaldırılması konusunda Başkan Arda’nın kendilerine “atık toplama ihalesini” gerekçe gösterdiğini belirten Şanlı, Kızılay’ın atık değil bağış topladığının altını çizdi ve “Kızılay bağış toplar ve Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla, Kızılay izin almaksızın bağış toplayabilir. Biz bu giysi bağış kutularımızı belirli yerlere koyuyoruz ve ardından ihtiyacı olan ailelerimize dağıtıyoruz. Biz Belediye Başkanımıza da bunu açıkladık. Hatta, ‘Sizin sosyal marketiniz var. Biz Konak, Çiğli ve Karabağlar belediyeleriyle bu işi gerçekleştiriyoruz. Sizin de sosyal marketiniz var ve size de destek olalım’ dedik. O da bize, ‘Sizin yaptığınız benzer işleri yaptığımız için ben burada buna izin veremem’ dedi. Ayrıca ‘İhaleye çıktım. İhaleden dolayı ben buna izin veremem’ dedi. Ama o firma atık topluyor, biz bağış topluyoruz. Ben kendisine hem Büyükşehir'in hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Baknalığı’nın izinlerini gösterdim. Biz Büyükşehir’e ‘bu standart ve boyutlarda’ kutular yerleştireceğiz dedik ve Büyükşehir bize olumlu görüş verdi. Biz bu kutuları koyarız ve ilçe belediyeleriyle koordine bir şekilde çalışılır. Eğer kutuların yeri gündelik hayatı sekteye uğratacak bir yerdeyse yerini değiştiririz. Yaya geçidini, trafiği engelleyen ya da sıkıntı yaratan kutular varsa bunları kaldırıp başka alana alırız. Bunlar halledilebilecek sorunlar. Ama sen hem Büyükşehir’in yetki alanındaki kutuları hem de kendi yetki alanındaki kutuları topluyorusun! Zaten sizin o atık firmanız giysi ya da bağış toplayamaz. Sıkıntımız buydu ama maalesef ama çözüme ulaşılamadı” dedi.

“HUKUKÇULARIMIZLA GÖRÜŞÜYORUZ”

Yaşanan olayın kamuoyundaki Kızılay algısını da olumsuz etkilediğini belirten Şanlı, “Dünyanın hangi ülkesinde Kızılay’ın yardım kutusunu kaldırılar ya da yardım toplamasına engel olabilirler? Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz bu konuda eler yapılabileceği üzerine hukukçularımızla görüşüyoruz. Kamuoyuna bu şekilde yansımasından da üzülüyoruz. Sanki Kızılay belediyelerle kavga eden bir konumda görünüyor” diye konuştu.

“KAHRAMAN OLACAKSAN BURADAN OLMA”

Kutuların kaldırılmasının ardından kamuoyunda Başkan Arda’nın kutuların kaldırılmasını merkezi iktidara tepki göstermek için istediğine yönelik iddialara da yanıt veren Şanlı, kurumun Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu hatırlattı ve “Kahraman olacaksan buradan olma. Çünkü burada yetimin, öksüzün herkesin hakkı var. Ayrıca kurumu yıpratmamak lazım. Kurum hepimziin kurumu. Kuruma ismi zaten Atatürk vermiş. Sen Atatürk'e de karşı geliyorsun demektir. Atatürk'ün kurduğu bir kurumu kabul etmiyorsun demektir. Benim ülkemde Atatürk'ün kurduğu bir kurumun bağış kutuları kaldırılıyor. Biz bir şirket değiliz, buradan bir gelir elde edip hayatımızı idame ettirmeye çalışmıyoruz. Burası hayır kurumu ve bu kentin insanlarına kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

“KIZILAY HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL”

Kızılay'ın parti ve siyaset üstü kimliğine dikkat çeken Şanlı, önemli olanın yardım etmek olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “Siyasete çekiliyor gibi görünüyoruz ama Kızılay siyaset üstüdür. Beni bilen bilir. Eğer ihtiyacı olan bir insan bana yönelendirilirse ben hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin yardım ederim. Benim tek bir kriterim var, o da ihtiyaçlı olması. PArtisi, dini, dili benim için önemli değil. Burası hiçbir partinin arka bahçesi değil. Kızılay, herkesin Kızılay’ı. İnşallah başkan bu hatadan döner ve kutularımızı oralara koyarız. Ben milletvekillerimize de bu konuda çağrıda bulunmak istiyorum. Ayrıca bizim mücadelemiz orada sadece Kızızlay kutusu olsun belediye kutusu olmasın değil. Herkesin bağış kutusu olsun. Yeter ki yardım edilsin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.