Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Antik İyon kenti için olumlu gelişme: İZSU çalışmaları durduruldu

Antik İyon kenti için olumlu gelişme: İZSU çalışmaları durduruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu İzmir’in Çeşme ilçesi Ildır mevkiinde bulunan Erythrai Antik kentinin bitişiğinde de sarnıç, antic tarım terasları vb. tarihi kalıntılar bulunmasının ardından antik kentin bitişiğindeki sahada incelemeler başladı. Kararın ardından İZSU’nun bölgedeki çalışmaları durduruldu.

  • Ege Postası
  • 21.04.2022 - 09:58

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, geçtiğimiz yıllarda 1. Derece Arkeolojik sit alanı ilan edilen İzmir’in Çeşme ilçesine 22 km uzaklıkta bulunan Ildır mevkiinde bulunan 12 İyon kentinden biri olan Erythrai Antik kenti için sevindiren bir karara imza attı.

Kurul, antik kentte bulunan kalıntıların, sit alanı bitişiğindeki sahada da devam edildiğinin tespit edildiğini ve sit alanı sınırlarının genişletilerek yan sahada da incelemelere başlandığını açıkladı.

Koruma Bölge Kurulu’nun açıklamasında, Erythrai Antik Kenti’nin bitişiğinde yer alan sahada sarnıçlar, mimari duvarlar ve kalıntılar ile kare ve yuvarlak planlı yapılar, antik tarım terasları gibi tarihi kalıntıların bulunduğu ifade edildi. 

Alınan karar kapsamında; İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(İZSU)’nun bölgedeki faaliyetlerinin tespit çalışmaları sonuçlanana kadar durduruldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.