Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık ‘ÇED gerekli değil’ demişti: Tepki toplayan ‘balık çiftliği’ halkın kantarında

Bakanlık ‘ÇED gerekli değil’ demişti: Tepki toplayan ‘balık çiftliği’ halkın kantarında

İzmir’in Urla ilçesi Demircili Köyü Sığacık Körfezi’nde faaliyet gösteren Özsu Balık Üretim A.Ş.’nin kapasite artışı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurduğu ve bakanlığın ‘ÇED gerekli değil’ kararı verdiği projede söz sırası halkta. Bakanlık, söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla 10 Mayıs Salı günü Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak.

  • Ege Postası
  • 21.04.2022 - 14:17

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in özellikle Urla ve Seferihisar bölgesinde toplanan ve deniz yaşamına olan olumsuz etkileri nedeniyle kamuoyunda tepkilere neden olan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde yargıya taşıdığı balık çiftliklerine halkın tepkisi devam ediyor.

Ocak ayında, 2013 yılından beri İzmir’in Urla ilçesi Demircili Köyü Sığacık Körfezi’nde faaliyet gösteren Özsu Balık Üretim A.Ş., balık yetiştirme çiftliklerinden birinin kapasitesini arttırmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu.

Öte yandan geçtiğimiz ay ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “950 ton/yıl kapasiteli çipura, levrek, sinarit, karagöz, lahoz, granyöz, mercan türleri yetiştirme tesisi alan ve kafes arttırımını” öngören projenin önünü açmış ve ‘ÇED gerekli değil’ kararı vermişti. 

Alınan karar kapsamında, bölgede tartışmalara neden olan ve deniz yaşamında olumsuz etkileri nedeniyle daha önce yargıya taşınan balık çiftliklerinin etki alanının genişlemesinin önü açılırken söz konusu projede söz sırası halka geldi.

Bakanlık, söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, rapor hakkında bilgi vermek, halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla 10 Mayıs Salı günü Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.