Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemişli köylülerden net mesaj: Zeytinliklerimizi kimseye söktürmeyiz!

Ödemişli köylülerden net mesaj: Zeytinliklerimizi kimseye söktürmeyiz!

Zeytinlik alanların maden sahalarına çevrilmesine bir tepki de İzmir Ödemiş Zeytinlik köylülerinden geldi. Asırlık zeytin ağaçlarının olduğunu söyleyen köylülerden İbrahim Özbaba, “Zeytin ağaçlarımızı kimseye söktürmeyiz” dedi. İsmet Köse ise, “Zeytin ağaçlarımız asırlıktır. Dedelerimizden atalarımızdan kalmadır. Kimsenin dokunmasına müsaade etmeyiz” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 13.03.2022 - 17:02

İzmir’in Ödemiş İlçesi Zeytinlik (Gölcük) köylüleri ve Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi zeytinlik alanların maden sahalarına açılmasını öngören yönetmeliğin iptali için köylerindeki zeytinlik alanda açıklama yaptı. “Asırlık ağaçlarımızı kimseye söktürmeyiz” diyen köylüler, “Zeytin yasası geri çekilsin” sloganı attı.

Zeytinli köyünden İbrahim Özbaba, “zeytin ağaçlarımızı kimseye söktürmeyiz” dedi. İsmet Köse ise, “Zeytin ağaçlarımız asırlıktır. Dedelerimizden atalarımızdan kalmadır. Kimsenin dokunmasına müsaade etmeyiz” diye konuştu.

"AĞAÇLARIMIZ 1500 YILLIKTIR" 

İzmir Ödemiş Gölcük Mahalle Muhtarı, aynı zamanda Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Ferit Aynalı, “Ağaçlarımız 1500 yıllık, Ödemiş’e özgü asırlıktır. ‘Altın madenine hayır’ zamanında mücadelesini verdik.  Şimdi yine mücadelesini vereceğiz. Ağaçlarımıza dokunmayın” dedi.

"YÖNETMELİK İPTAL EDİLSİN"

Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yeter ise şu açıklamayı yaptı:

“Yetişmesi ve meyve vermesi uzun yıllar alan zeytin ağaçlarının yerlerinden başka yerlere taşınması ciddi miktarda kayıplara sebep olacağı gibi, madencilik faaliyetleriyle talan edilmiş bir arazinin eski haline döndürülmesi tabiat ve fizik kurallarıyla çelişmektedir. Zeytinlik sahaların enerji ihtiyacına dayalı maden faaliyetlerine açılması demek, kömür için zeytinliklerden vazgeçmek demektir. Dünyayı her geçen yıl daha kötü iklim şartlarına mahkum eden küresel ısınma gerçeği ortadayken ölmez ağacın, yenilenemez bir enerji kaynağı olan kömür uğruna feda edilmesi kabul edilemez. Önceliğimiz gündelik hayatımızda ve üretimde enerji tasarrufu sağlamak ve enerji ihtiyacımızı da yenilenebilir kaynaklardan temin etmek olmalıdır.

Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak, tarım alanlarında, ormanlarda ve bilumum tabiat alanlarında madencilik faaliyeti yapılmasına karşı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Zeytinlik sahalarımızın madencilik faaliyetlerine açılmasını sağlayan yönetmelik değişikliğinin ivedilikle iptali ya da geri alınması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.” (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.