Dolar 32,3885
%-0.15
Euro 34,7767
%0.1
Altın 2.435,470
%-0.13
Bist-100 9.986,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları’ndan Tekin’in 'o sözlerine' sert yanıt: Öyle şeyler anlatırım küçük dilini yutarsın

Umutoğulları’ndan Tekin’in 'o sözlerine' sert yanıt: Öyle şeyler anlatırım küçük dilini yutarsın

Gazeteci Mithat Umutoğulları, dün 8.gün programında Bayraklı İlçe Kongresi ile ilgili yaptığı değerlendirme sonrası CHP Bayraklı İlçe Başkan adayı Samed Tekin'in sosyal medya hesabından kendisine yönelik kullandığı ifadelere Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında yanıt verdi. Tekin’in dikkatleri başka yöne çekmeye çalıştığını ifade eden Umutoğulları, kulis bilgisi konuştuğunun altını çizdi ve “Biz sadece Bayraklı konjonktürüne bakıp aday olamayabileceğinizi söyledik. Sonra gelip ‘Şunun çanağına su taşıyor’ diyeceksin. Biz 22 yıldır buradayız ve kimsenin çanağına su taşımadık. Biz burada senin hayal edemediğin kimsenin cesaret edemediği şeyleri söyledik. Ben burada seninle ilgi öyle şeyler konuşurum ki küçük dilini yutarsın” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.03.2022 - 14:29

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları, dün 8.gün programında Bayraklı İlçe Kongresi ile ilgili yaptığı değerlendirme sonrası CHP Bayraklı İlçe Başkan adayı Samed Tekin'in kendisine yönelik kullandığı ifadelere Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında yanıt verdi.

Tekin, dün Umutoğulları’nın 8. Gün programında Bayraklı kongresine ilişkin yaptığı “Samed Tekin’in her ne kadar ‘Benim imzalarım olduğu sürece adayım’ dese de son dakika bir sürprizle adaylıktan çekileceği kanaatindeyim. Adaylıktan çekilebilir, aday olamayabilir ama şunu söyleyeyim. Hasan Karabağ’ın (Bayraklı Belediyesi eski Başkanı) Samed Tekin’den desteğini çektiği, bunun sebebi de Tekin’in kendilerine ‘Hasan Karabağ seni destekmiş’ diyenlere ‘Karabağ’la alakam yok’ diyerek bunu reddettiği için, Karabağ’ın da bunu çok sık yerde duyduğu için desteğini çektiğini duydum” ifadelerinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Umutoğullarına yanıt vermiş ve “Mithat Umutuoğulları isimli şahsın ısrarla aleyhimde oluşturmaya çalıştığı algı boşa çıkacak ve bu yalan, yanlı, sözüm ona “haber” lerin doğru olmadığı 13 Mart Pazar günü ortaya çıkacak! Kime, hangi amaca hizmet ettiği belli olan bu şahsın asılsız söylemlerini örgütümüzün sağduyulu, vicdanlı üyelerinin ciddiye almamasını rica ediyorum” demişti.

8. Gün programında Tekin’in kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren Umutoğulları, yaptığı açıklamalarda kulis bilgilerini değerlendirdiğine dikkat çekerken Tekin’in şahsına yönelik hakaret içeren ya da itibar zedeleyici ifadeler kullanmadığının altını çizdi.

“İHALEYİ BİZE PATLATTI”

Kendisine yöneltilen eleştirilerin “haksız eleştiriler” olduğunu ifade eden Umutoğulları, “Biz dün program başında seçime bir gün kala yapılan yorumlarda çok dikkatli olunması gerektiğini söyledik ve buna dikkat ederek konuştuk.  Biz gazeteciyiz ve fikirlerimizi söyleriz ama buna rağmen hassasiyet gösterdiğimiz bir konuda ‘algı yaratan, yalancı, birilerine hizmet eden’ kişiler olarak lanse edilmemiz 22 yıldır bu sektörde olan biri olarak hak etmediğim eleştiriler oldu. Bu tip konularda konuşmak sıkıntılı. Çünkü insanlar yarın öbür gün sıkıntıya girdiklerinde ihaleyi size patlatırlar. Nitekim o arkadaş da ihaleyi bize patlattı” dedi.

“CHP İÇİN UTANÇ KAYNAĞI BENCE”

Samed Tekin’in paylaşımında sarf ettiği sözlerle dikkati başka yöne çekmeye çalıştığını belirten Umutoğulları, “Dün biz Samed Tekin ile ilgili ne konuşmuşuz? ‘Her ne kadar Samed Tekin imzam olduğu sürece adayım demiş olsa bile ben son anda adaylıktan çekileceğini düşünüyorum’ dedim. Gazeteciler ve siyasetçiler bilir. Kulislerde konuşulanları magazin gibi düşünmek lazım. İnsanlar bunları duymaktan hoşlanıyor. Perde arkasında kim kiminle konuşmuş, neler oluyor vs. Ben de bunları konuştum. Ben Samed Tekin’in şahsına yönelik hakaret etmedim ya da onu rencide edecek şeyler söylemedim. Ben aldığım istihbaratları paylaştım. Bunlar yanlış da olabilir ki biz zaten kesin ifadeler kullanmadık. Bu kadar süre işin içinde olan ve Bayraklı’yı yakından takip eden biri olarak şahsi fikrimi söyledim. Kendisi benimle ilgili ne demiş? Kendisi bir avukat. İnsanların başı sıkıştığında ya da destek istediğinde destek aldığı bir kişi. Böyle bir kişinin böyle yorumlar yapması CHP için utanç kaynağı bence. Kendisi benimle ilgili olarak, ‘Mithat Umutuoğulları isimli şahsın ısrarla aleyhimde oluşturmaya çalıştığı algı boşa çıkacak ve bu yalan, yanlı, sözüm ona “haber” lerin doğru olmadığı 13 Mart Pazar günü ortaya çıkacak! Kime, hangi amaca hizmet ettiği belli olan bu şahsın asılsız söylemlerini örgütümüzün sağduyulu, vicdanlı üyelerinin ciddiye almamasını rica ediyorum’ demiş. Ben siyasetçi değilim. Samed Tekin gibi siyasetten çıkarı olan biri de değilim. Kaldı ki Samed Tekin hariç tüm adayları yayına aldım. Dolayısıyla bizim meslekte şöyle bir şey vardır: Siyasetçiler genellikle şunu yapar. Muhabirle ilgili ‘kesin birinin adamı, birinden para alarak bu haberleri yapıyor’ gibi bizim üzerimize çamur atacak laflar gelir” diye konuştu.

“YENİ BAŞLAMIŞ ÇÖMEZLER BİLMEZLER”

Samed Tekin’in davranışları arasında “tutarsızlık” olduğunu ifade eden Umutoğulları, kulis bilgisi konuşmakla yalan söyleme arasında fark olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “CHP’de siyaset yapmayı ve oraya üye olduğunuzda eleştirilmeyi göze alarak buraya geliyorsunuz. Temel hak ve özgürlükleri var. Siz üye olurken bunların çoğuna imza atıyorsunuz. Siz kendinizle ilgili eleştirilere tahammül etmeyeceksiniz ve hemen çıkıp ‘Yalancı, birinin adamı olma’ yaftasını çok rahat bir şekilde yapıştırabileceksiniz. Peki Samed Tekin’in mesleki başarısı ne buna bakmak lazım. Ya da kendisi insanlarla ilgili eleştirilerine ne kadar dikkat ediyor? Mesela kendi partisinin üst düzey yöneticilerini yerden yere vurabiliyor. Siz bütün bunları söylerken partinizin grup başkanvekilini, genel başkan yardımlarını halkın arasına girmemekle, Twitter üzerinden siyaset yaptığını söyleyeceksiniz. Yerden yere vuracaksınız. Ama sizinle ilgili birisi şahsi fikirlerini söylediğinde yaftalayacaksınız. Ben 12-13 yıldır Bayraklı siyasetini göbeğindeyim. Bu arkadaşın adını sadece bu seçimde duydum. Kendisini bir de yardım toplayarak evlere götüren biri olarak tanıdım. Düşünsenize bir kişi fakire fukaraya yardım ederken bile CHP’li olmasını önkoşul koyuyor. Hani alan el veren eli görmezdi? Sonra insanlar seninle ilgili yorum yaparken de ‘itibar suikastçiliği yapıyorlar, yalan konuşuyorlar’ diyorsun. Biz seninle ilgili ‘namussuz, hırsız, soysuz mu’ demişiz? Biz sizin itibarınızı düşürecek bir şey mi söylemişiz? Biz sadece Bayraklı konjonktürüne bakıp aday olamayabileceğinizi söyledik. Sonra gelip ‘Şunun çanağına su taşıyor’ diyeceksin. Biz 22 yıldır buradayız ve kimsenin çanağına su taşımadık. Biz burada senin hayal edemediğin kimsenin cesaret edemediği şeyleri söyledik. Ben burada seninle ilgi öyle şeyler konuşurum ki küçük dilini yutarsın. Biz kimi itibarsızlaştırmışız? Yalan söylemek ayrı bir şey kulis bilgisini konuşmak ayrı bir şey. Siyasette belli bir yere gelmişler bunu bilir. Ama yeni başlamış çömezler bilmezler. Kendilerine hakaret olarak görürler. Bir de sizin ilçe başkanı olduğunuzu düşünüyorum. Allah örgüte kolaylık versin. Bir de Mithat Umutoğulları isimli şahıs demişsiniz. Şahıs, titri kimliği bilinmeyen kişiler için kullanılır. Ben yaklaşık 22 yıldır bu sektörde olan ve siyaset yapan hemen hemen herkesin tanıdığı bir kişiyim. Bu nedenle ‘Şahıs’ ifadesini kullanmak sizin gibi birine hiç yakışmadı.”

“ÇAMUR AT İZİ KALSIN SİYASETİ DE BİZE GÖRE DEĞİL”

Gerçeklerin 13 Mart Pazar günü kongrede ortaya çıkacağını söyleyen Umutoğulları, “Siyasetçiler, bir şeyler kötü giderken ufacık tefecik şeyleri alıp başarısızlığına kılıf uydurmak için sanki birileri onun aleyhine çalışıyormuş gibi yaparlar. Umarım herkesi yanıltırsın. Pazar günü oraya çıktığında herkes yanılır, utanır. Ama bizim dediğimiz çıkarsa Pazartesi günü bu stüdyoda ne konuşacağımı göreceksin. Bizim görevimiz, kamu görevi. Biz elimizden geldiğinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Çamur at izi kalsın siyaseti de bize göre değil. CHP örgütü de bunu yemez. Sizin yaptığınız çalışma ve görüşmeler neyse Pazar günü sandıkta bu görülür. Bizim derdimiz insanlarla değil, duyduklarımız konuşuyoruz. O yüzden de kim olduğunuza ve ne dediğinize dikkat edeceksiniz. Kendi partisinin grup başkanvekilini eleştiren bir ahsın kendi partisini nasıl temsil edeceğini merak ediyorum. Bir yandan kendi partisini eleştiriyor diğer yandan aynı taktikle gazetecileri eleştiriyor. E ne farkı kaldı” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.