Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Valisi Köşger'den 9 Eylül mesajı

İzmir Valisi Köşger'den 9 Eylül mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Köşger mesajında, “Güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü milletçe, hep birlikte gururla ve coşkuyla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı’mızın başlama ve bitiş yeri olan İzmir, aziz milletimizin kurtuluşuna giden yolda hep kritik adımların atıldığı bir şehir olmuştur. 100 yıl önce bugün üzerinde huzurla yaşadığımız topraklarda, dünyada emsaline pek rastlanmayacak bir direniş ve savunma sergilenmiştir" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 08.09.2022 - 17:31

EGEPOSTASI- İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Köşger birlik beraberlik vurgusu yaptığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün ayrı etnik kökenlere, farklı inançlara ve kültürlere mensup insanlarla birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduğumuz güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü milletçe, hep birlikte gururla ve coşkuyla kutluyoruz. 

Kurtuluş Savaşı’mızın başlama ve bitiş yeri olan İzmir, aziz milletimizin kurtuluşuna giden yolda hep kritik adımların atıldığı bir şehir olmuştur. 100 yıl önce bugün üzerinde huzurla yaşadığımız topraklarda, dünyada emsaline pek rastlanmayacak bir direniş ve savunma sergilenmiştir. Nihayetinde cennet vatanın ebediyen Türk yurdu olarak kalması uğruna canlarını feda eden ecdadımızın tüm Anadolu’da verdiği kahramanca mücadeleyle emsalsiz bir zafer kazanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet sürecek bağımsızlığının en sağlam temelleri; İzmir’de atılan ilk kurşunla ve Anadolu’dan süpürülen düşmanın İzmir’den denize dökülmesiyle atılmıştır. 

Düşmana karşı başını dik tutan, bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna çekinmeden canını ortaya koyan Hasan Tahsin’ler, Süleyman Fethi Bey’ler, Fahrettin Altay’lar, Yüzbaşı Şerafettin’ler ve daha nice kahramanın, düşmanları dahi kendilerine hayran bırakacak duruşları, aziz milletimizin vatan şuurunun eşsiz birer örneğidir. 

Vatan sevgisi hayatlarından ve her türlü duygudan üstün olan ecdadımızın emaneti olan bu topraklara bugün bizler nasıl sahip çıkıyorsak, nice 100 yıllarda evlatlarımızın aynı şuur ve sadakatle sahip çıkacağından şüphe etmiyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, Hasan Tahsin’i, Süleyman Fethi Bey’i, Yüzbaşı Şerafettin’i, gazilerimizi ve adları bilinmeyen nice gizli kahramanı sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum. 

İzmir’imizin kurtuluşunun 100. yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, İzmirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.