Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Mithat Umutoğulları’ndan İGC’ye tepki: Cemiyet’i tanımıyorum, tanımayacağım

Gazeteci Mithat Umutoğulları’ndan İGC’ye tepki: Cemiyet’i tanımıyorum, tanımayacağım

Gazeteci Mithat Umutoğulları, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni tanımadığını söyledi. İGC’ye yönelik ağır eleştirilerde bulunan Umutoğulları, ‘’Nabza göre şerbet dağıtan Cemiyet Başkanı’nı tanımıyorum ve tanımayacağım. Bu saatten sonra yapmış olduğu bütün adaletsizlikleri çıkıp konuşacağım’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 08.09.2022 - 17:13

EGEPOSTASI- İzmir Gazeteciler Cemiyeti,  Gazete 35 imtiyaz sahibi Uğur Şener ve Gaziemir Belediyesi basın danışmanı Emre Döker arasında yaşanan olaya ilişkin bugün bir açıklama yaptı. 

İGC’nin açıklamasına tepki gösteren Gazeteci Mithat Umutoğulları, Mevlüt Dağdeviren ile arasında yaşananları hatırlattı. İGC Başkanı Dilek Gappi’nin gazeteciler arasında haksızlık ve ayrımcılık yaptığını belirten Umutoğulları, ‘’ Geçtiğimiz aylarda Gazeteci Mevlüt Dağdeviren ile yaşadığımız bir konu vardı. Bununla ilgili biz müracaat ettik. Bu gazeteci ile ilgili bir yaptırımın olması konusunda ya da en azından bir kınama olması için İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne bir dilekçe verdik. Dilekçenin akıbetini  yapılan görüşmelerde konunun yargının yetkisi alanında olduğu ifade edildi’’ dedi. 

Nedim Atilla için hemen harekete geçildi 

Nedim Atilla için cemiyetin hemen harekete geçtiğini belirten Mithat Umutoğulları, ‘’Hemen arkasından  Nedim Atilla’nın rahmetli Hamdi Türkmen ile ilgili bir yazısı vardı. Bu yazıyı hiçbir yerde paylaşmadı. Bir arkadaşına attığı mesajın duyulması ile birlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti Nedim Atilla için harekete geçip, disiplin süreci başlattı. Aynı cemiyet Gaziemir Belediyesi  Basın Danışmanı  Emre Döker ve sevgili Uğur Şener arasında yaşanan bir olayı gündeme getiriyor. Uğur Şener Gaziemir Belediyesi’ne gidiyor ve Emre Döker’e bir not bırakıyor’’ ifadelerini kullandı. 

 Uğur Şener’in, Gaziemir Belediyesi basın danışması Emre Döker’e bıraktığı notta şu ifadeler yer alıyor. 
‘‘Gazetemize reklam gelmediği sürece haberleriniz girilmeyecektir.’’  
 
Emre Döker’in paylaşımı sonrası kınama mesajı yayınlayan cemiyete Mevlüt Dağdeviren hatırlatması yapan Gazeteci Umutoğulları, ‘’Bu notu Emre Döker sayfasında paylaşıyor. Bunun üzerine İGC bu konuyu kınıyor. Bunun etik olmadığını bir gazetecilik etiğine sığmadığını söylüyor.
Bir gazeteci (Mevlüt Dağdeviren) diğer meslektaşlarını hedef alan ve kendisine daha fazla reklam finanse etmek için hakaretlere varan bir olay organize ediyor. Ben bu olayı cemiyete taşıyorum. Cemiyet bana yargıyı ilgilendiren bir konu olduğunu ve cemiyet olarak bu işe karışmayacaklarını belirtiyor’’ dedi.

‘’ Ekonomik rant sağlamak etik mi?’’

Cemiyet Başkanı Gappi’ye seslenen Umutoğulları, ‘’Sayın başkan ekranlara çıkıp hak, hukuk, adalet, basın özgürlüğü, bağımsızlık kelimelerini çok sık kullanıyor. Bir gazeteci başka meslektaşlarıyla ilgili hakarete varan cümleler kullanarak kendisine ekonomik rant sağlamak için yaptığı iş etik midir? Bu etik olarak sizi bağlamayacak ama dönüp baktığımızda bir gazete sahibi yaptığı küçücük bir şeyi alıp kamuoyu önüne sunacaksınız. Benim hakkımda yalan yanlış iftira atmış kişilerin uydurduğu saçma sapan şeyler kişinin yanına kar mı kalacak? Bir cemiyet başkanının adil olması gerekmez mi? Hamdi Türkmen ile ilgili söylenen şeyler etik olmayıp iki kişi arasındaki konuşma sızdırılınca cemiyet buna tepki gösterecek, ya da bir basın danışmanına bırakılan notu alıp kendi sosyal medyasında paylaştığında cemiyet tepki gösterecek’’ dedi. 

Cemiyeti ve başkanı tanımıyorum 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ve Başkanı Dilek Gappi’yi tanımadığını açıklayan Umutoğulları, ‘’7 gazeteciye haksızlık yapmış, ahlaksızca ithamda bulunmuş gazeteci ile ilgili tek kelime etmeyecek. Cemiyet başkanı ahlakı kişilere göre mi değerlendiriyor?  Başkanın bundan sonra yapacağı hiçbir şey beni bağlamıyor. Ben İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni tanımıyorum. Nabza göre şerbet dağıtan Cemiyet Başkanı’nı tanımıyorum ve tanımayacağım. Bu saatten sonra yapmış olduğu bütün adaletsizlikleri çıkıp konuşacağım. Bu olayla ilgili geniş bir program yapacağım. Cemiyet başkanının geldiği günden beri yapmış olduğu faaliyetler, cemiyete ait olan gazetede kendi yanlışlarından dolayı uğradığı zararları ortaya koyacağım. Adil olmayan bir cemiyet başkanı kendi üyelerinin lobilerine göre hareket edemez. Bir gazeteci kendi meslektaşları ya da başkasıyla ilgili kendi kazancı için ahlaksız bir eylemin içinde oluyorsa o zaman bununla ilgili kararı yasa neyi söylüyorsa onu uygulayacak. Bu cemiyet başkanı artık kendi tarafsızlığını yitirmiş, haktan hukuktan yana olan cemiyet başkanı değil. Kendi adalet duygusunu kaybetmiş bir cemiyet başkanıdır’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.