Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de helikopterler zeybek oynadı

İzmir'de helikopterler zeybek oynadı

İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı kutlanıyor. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalarda helikopterlerin yaptığı zeybek gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kentin kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri havada ve karada coşkuyla sürdü. Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün de aralarında olduğu ekiplerin gösterisi nefesleri kesti.

  • Ege Postası
  • 09.09.2022 - 14:28

İzmir bugün düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutluyor. Kutlamalar sabah saatlerinde Zafer Yürüyüşü ile başlarken, Gündoğdu Meydanı'ndan da dikkat çeken bir görüntü geldi.

İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında iki helikopter Gündoğdu Meydanı semalarında zeybek müziği eşliğinde özel gösteri yaptı. İki helikopterin gökyüzündeki şovu alkışlarla izlendi.

Alsancak Gündoğdu Meydanı'ndaki ses sistemlerinden Harmandalı Zeybeği çalındığı sırada hava kuvvetlerine ait iki gösteri helikopteri meydana havadan yaklaştı. Zeybek oyunundaki gibi yan yana durup daha sonra sağa ve sola hareketlenen iki helikopter İzmirliler'den alkış aldı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da sosyal medya hesabından o anlara ilişkin görüntüleri, "İzmir'in kurtuluşuna özel havada zeybek! Birileri rahatsız olmaya devam etsin, coşkuyla şehrimizin kurtuluşunu kutlamaya devam edeceğiz!" notuyla paylaştı.

Öte yandan gökyüzünde helikopterler aynı anda yan yana durarak saygı duruşunda da bulundu. Ardından Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi yapıldı.

Kurtuluşun 100. yılında hava gösterileri nefes kesti

İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri havada ve karada tüm coşkusuyla sürüyor. Binlerce İzmirli, Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün yaklaşık bir saatlik hava gösterisini hayranlıkla seyretti. İzmir semaları aynı zamanda Genel Havacılık Uçakları ve İzmir Kulüpleri’nin selamlama uçuşu, Hürkuş Gösteri Uçuşu, Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi, Polis Havacılık Üzüm Salkımı, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma ve Flyboard gösterisi ile de şenlendi.

100 yıl önceki gibi süvari birlikleri İzmir sokaklarında

Gösteriler karada da sürdü. Süvari birlikleri 9 Eylül 1922’de olduğu gibi heybetli atlarıyla İzmir sokaklarındaydı. Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasında geçit yapan süvarilere İzmirliler büyük ilgi gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.