Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den 9 Eylül’de ‘umut’ mesajı: Çok daha güzel bir memleketi inşa edeceğiz

Başkan Soyer’den 9 Eylül’de ‘umut’ mesajı: Çok daha güzel bir memleketi inşa edeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin Yunan işgalinden kurtuluşunun 100.yılı kutlamalarında konuştu. Konuşmasında Cumhuriyetin 2. Yüzyılı için umut mesajları veren Başkan Soyer, “Bugün bir milletin ayağa kalkışı ve cumhuriyetimizin doğuşu 100 yıl önce bugün gerçekleşti. Bu nedenle İzmir umudun yüzüdür Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hep beraber çok daha güzel bir memleketi; el ele, kol kola, güle oynaya inşa edeceğimize tüm kalbimle inanıyorum” dedi. Başkan Soyer’in konuşmasının ardından kutlamalar Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritm Topluluğu gösterileriyle devam etti.

  • Ege Postası
  • 09.09.2022 - 11:46

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarında konuştu.

Törene, Başkan Soyer’in yanı sıra; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Kemal Yeni, İzmir milletvekilleri ve il başkanları, ilçe belediye başkanları ve  İzmirliler katıldı.

Zafer Yürüyüşü sonrası Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilen bayrak töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden gösterilere katılan Başkan Soyer, burada İzmirlilere seslendi.

Dans gösterileriyle görsel şölene dönüşen törende konuşan Başkan Soyer, 9 Eylül’ün Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizerken, Cumhuriyetin 2. Yüzyılı için de ‘yeni bir Türkiye’ mesajı verdi.

“İZMİR UMUDUN ŞEHRİDİR”

 9 Eylül’ün İzmir’in kurtuluşundan çok daha büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Başkan Soyer, “Her bir hücremize kadar İzmirli olmanın gururunu yaşadığımız bugün sadece bir şehrin kurtuluş tarihi değildir. Aynı zamanda işgal edilmiş, kuşatılmış bir ülkenin hürriyetine ve bağımsızlığına kavuştuğu günün tarihidir. Bir milletin ayağa kalkışı ve Cumhuriyetimizin doğuşu 100 yıl önce bugün gerçekleşti. Bu nedenle İzmir umudun yüzüdür. Kurtuluşun 100. Yılında milli mücadelenin izlerini hafızamızda tazelemek bizim asli görevimiz. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizin en önemlilerinden biri Kocatepe’den buraya uzanan 400 kilometrelik Zafer ve Anma Yürüyüşüdür. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılarak bizi onurlandırdığı Zafer Yürüyüşü, 14 günün ardından bu sabah düzenlediğimiz törenle son buldu. Bugün asıl büyük coşkumuzu ise bu akşam Gündoğdu Meydanı’nda yaşayacağız. Türkiye’nin gördüğü en büyük sahne gösterisinin ardından, İzmir unutulmaz bir Tarkan konserine şahitlik edecek” dedi.

“ÇOK DAHA GÜZEL MEMLEKETİ İNŞA EDECEĞİZ”

9 Eylül ve kurtuluş mirasının bundan sonraki kuşaklara da aktarılması gerektiğini belirten Başkan Soyer, Cumhuriyetin 2. Yüzyılın için umut mesajları verdi. Soyer şunları söyledi;

“9 Eylül ile bizlere bağımsızlığı, özgür ve onurlu bir yaşamı miras bırakan başta Büyük Önderimiz Atatürk ve tüm kahramanlarımızın yolunda yürümek, bizim en önemli vazifemiz. Onların bıraktığı miras, en büyük hazinemiz. Bu mirasa sahip çıkmak ve bizden sonraki kuşaklara emanet etmek bizim boynumuzun borcudur. 100 yıl önce Atalarımızın canıyla, kanıyla ödediği bedelleri, kadını, genci, yaşlısı demeden topyekûn yapılan mücadeleyi yeniden hatırlamamız gerekiyor. Bu meydandaki buluşmamız, bu müthiş coşku, işte bunun kanıtı. Bizlere bu güzel vatanı miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, büyük bir minnet ve rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin ikinci Yüzyılında hep beraber çok daha güzel bir memleketi; el ele, kol kola, güle oynaya inşa edeceğimize tüm kalbimle inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLİKLERİN TOPRAKLARIYLA 100’ÜNÜC YIL FİDANI

Törende Başkan Soyer ve eşi Neptün Soyer Cumhuriyet Meydanı’na İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı anısına meşe fidanı dikti.

Fidan dikerken Afyon’dan İzmir’e gelen Zafer Yürüyüşü kafilesinin 400 kilometrelik güzergâhta şehitliklerden topladığı toprak, İzmir toprağıyda buluşturuldu.

Törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu’nun gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.