Dolar 32,4243
%0.14
Euro 34,6282
%0.12
Altın 2.385,690
%0.23
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in Maskematikleri İtalya yolcusu!

İzmir'in Maskematikleri İtalya yolcusu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer TV35’te yayınlanan Bizim Oba programına video konferansla katıldı. Pandemi süreci ve Büyükşehir Belediyesi’nin yardımları hakkında bilgi veren Soyer’den Maskematik hakkında ihracat sürprizi geldi. İzmir’in Maskematikleri İtalya yolcusu…

  • Ege Postası
  • 30.04.2020 - 15:36

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye ve Avrupa’ya örnek olan, 17 Nisan’dan bu yana 433 bin maskenin İzmirliyle buluşmasın sağlayan Maskematik uygulamasının ünü Türkiye sınırlarını aştı. Son olarak Avrupa Şehirler Birliği’nin (EUROCITIES) web sitesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen hafta devreye aldığı Maskematik uygulaması ile yerini verdi. Avrupa Şehirler Birliği “Covid Haberleri” sayfasında ile Avrupa’daki örnek uygulamalar arasında gösterilmişti.



Başkan Soyer Maskematik uygulamasıyla ilgili son gelişme TV35 ekranlarında duyurdu. İzmir’in bütün ilçelerine Maskematiklerden koyacaklarını açıklayan Soyer “Çok fazla talep var. Biz de üretimi arttırma kararı aldık. Kısacası Maskematikleri bütün İzmir’de yaygınlaştıracağız. Bir sevindirici haber vereyim. İtalya’dan sipariş geldi Maskematik için. İhracatla ilgili çalışma yapılıyor. İyi bir uygulama olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.