Dolar 32,1944
%0.12
Euro 34,9716
%0.01
Altın 2.507,260
%0.17
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den ilçe belediye başkanlarıyla koordinasyon zirvesi!

Başkan Soyer'den ilçe belediye başkanlarıyla koordinasyon zirvesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 27 ilçe başkanıyla koronavirüs pandemisi koordinasyon toplantısı yaptı. Toplantıda pazaryerleri, küçük esnaf için önemli kararlar alınırken, pandemi sonrası normal hayata geçişle ilgili komisyonlar kurulması kararı alındı. Her belediye komisyonlara temsilci verecek.

  • Ege Postası
  • 30.04.2020 - 14:04

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI  - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Tunç Soyer ilçe belediye başkanlarıyla video konferans yöntemiyle koronavirüs zirvesi gerçekleştirdi.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Uçar’ın sağlık nedeniyle, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün programları nedeniyle katılamadığı zirvede ilçelerle, Büyükşehir’in koordinasyonu için önemli adımlar atıldı.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda Başkan Soyer, 27 ilçe belediye başkanından koronavirüs salgını için aldığı önlemleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkanları tek tek dinleyen Soyer, bütün ilçelerden bugüne kadar yaptıklarıyla ilgili ayrıntılı bir rapor istedi. Başkan Soyer’in ilçelerin gerçekleştiremediği noktalarda Büyükşehir’in devreye girmesi için böyle bir raporlama istediği öğrenildi.

Toplantıda en önemli maddelerin başında pazar yerleri olduğu öğrenildi. Nüfusu az ilçelerde 5 güne kadar açık pazar yerleri düzenlemesine olur gözüyle bakılırken, özellikle metropol ilçelerde önemlerin asla zayıflatılmaması yönünde karar alındığı öğrenildi. Pazar yeri tedbirleri kapmasında dezenfeksiyon tünellerinin yaygınlaştırılması konuşulurken, ateş ölçme ve pazarda meyve ve sebzeleri elle seçmeme konusunda daha sıkı denetimler yapılması gerektiği görüşüne varıldı. Ramazan nedeniyle aşevi açan belediyelerin sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iftar sofraları kurmaları istendi.

KÜÇÜK ESNAFA YARDIM KARARI

Pandemi sonrası kapatılan berber ve kıraathane gibi küçük esnafı destekleme kararı alındı.  Esnaf odaları temsilcileri tarafından yardım edilecek esnafın listeleri belirlenecek. Yardımda öncelik evi ve dükkanı kira olan esnafa verilecek. Küçük esnafın sadece kendileri değil çalışanları da yardıma dahil edilecek.

Öte yandan Başkan Soyer, başkanlara pandemi sonrası hayatın normale dönüşünü kolaylaştırmak için komisyonlar kurulacağını söyledi. Soyer komisyonlar için her belediyeden temsilci istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.