Dolar 32,1851
%0.02
Euro 35,0228
%0.1
Altın 2.498,230
%-0.49
Bist-100 11.038,00
%2.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'in çağrısı karşılık buldu! Gençler büyük ilgi gösterdi

Başkan Soyer'in çağrısı karşılık buldu! Gençler büyük ilgi gösterdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in gençlere üreticinin ürününün dalında kalmaması için meyve hasadına gönüllü destek çağrısı karşılık buldu. Soyer, gençlerin, kiraz toplama hasadına büyük ilgi gösterdiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 30.04.2020 - 14:42

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında “Üreticinin ürünü dalında kalmasın” sloganıyla başlattığı meyve hasadına gönüllü destek programı büyük ilgi gördü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu salgın nedeniyle geçici işçiler gelemiyor diye meyve dalında kalmayacak. Yaptığımız imece çağrısına gençler büyük ilgi gösterdi. Kirazla başlayıp, eriği, şeftaliyi toplamaya genç gönüllülerimizle gideceğiz. Haydi gençler bu dayanışmayı büyütmeye var mısını? #BizVarız" paylaşımında bulundu.

"ÇOK CİDDİ BİR TALEPLE KARŞILAŞTIK"

Başkan Soyer şu açıklamayı yaptı;

“Korona virüs salgının başından beri söylediğimiz bir şey var sel gider kum kalır. Bu salgın biter, geriye bir tek dayanışmamızın başarı hikayeleri kalacak.Birlikte yaptığımız birlikte çalıştığımız dayanışma  hikayelerimiz kalacak.Bunu önemsediğimizi ilk günden beri hep söyledik.Gönüllerimizin katılımını gücü olanla ihtiyacı olanla buluşturmayı başından beri önemsedik. Bu nedenle İzmirde yaptığımız bu çağrı çok büyüdüğü için son derece mutluyuz ve gururluyuz. Çığ gibi büyüyen İzmirlilerin teveccühüne mahzar olan bir dayanışma tablosu var. Yeni bir gönüllülük başlattık. Bu da tarımda başlatılan bir gönüllülük. Önümüzdeki hafta kiraz hasadı başlıyor. Kiraz bu bölgenin en güçlü en büyük  üretim alanlarından biri. Buraya geçmiş dönemde geçici işçiler gelirdi fakat salgın nedeniyle  gerek şehir dışına çıkıştaki engeller gerek ulaşıma getiren sınırlamalar bu geçici işçilerin sayısında büyük bir düşüş yaşattı. İşte bu boşluğu doldurmak için gençlerimize çağrı yaptık.  Gelin kiraz hasadında gönüllü olun...  Hem üretimin güçlenmesine destek verin hem üreticiye destek verin hem de güzel bir etkinlikle kiraz toplamakla sizi buluşturalım. Gerçekten şu anda gençlerimizle iftihar ediyorum. Çok ciddi bir taleple karşılaştık. Diliyorum ki yüzlerce genç bu kampanyaya katılacak. Şimdiden çok ciddi bir katılım olduğunu iftiharla söylemek isterim. Bizim de ufak tefek ödüllerimiz  olacak bu genç arkadaşlarımız için o gönüllü hizmetlerinin asla karşılığı değil. Ama biz de onların verdiği desteğe karınca kararınca destek olmak istiyoruz.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.